Opprett dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser kan du raskt henvise kundene til det de er ute etter på nettstedet ditt. Hvis du vil ha mer bakgrunnsinformasjon om dette før du setter i gang, kan du finne ut mer om dynamiske søkeannonser.

Følg veiledningen i denne artikkelen hvis du vil opprette en dynamisk søkeannonse og lære å tilpasse målretting og bud. Hvis du velger å konfigurere målrettingen din med en feed, finner du en veiledning for dette i artikkelen Bruk en feed for å målrette dynamiske søkeannonser.

Før du begynner

For å få mest mulig ut av dynamiske søkeannonser gjør du lurt i å følge disse gode fremgangsmåtene:

• Forbedre nettstedet ditt før du skriver annonser. Kvaliteten på nettstedet er like viktig som kvaliteten på annonsene dine. Få tips om hvordan du kan forbedre nettstedet ditt.
  • Skriv gode beskrivelser av annonsene. Påse at annonsene er relevante for de du prøver å nå ut til. Finn ut hvordan du skriver effektive annonser.
  • Ha i bakhodet alle de som bruker mobil. Du kan vise dynamiske søkeannonser på mobil når kundene søker eller blar gjennom innhold på farten. Finn ut hvordan du kan forbedre mobilnettstedet ditt.
  • Sørg for at nettstedet ditt er tilgjengelig. Google kan ha problemer med å forstå og lage annonser for nettsteder der alt innholdet blir generert dynamisk. Finn ut hvordan du gjør nettstedet ditt mer tilgjengelig.
  • Opprett kampanjer med bare ett språk. Hvis domenet for nettstedet ditt inneholder sider på flere språk, og du vil målrette søk etter annonsene dine basert på alle disse sidene, kan du opprette en ny kampanje for hvert språk.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Sånn oppretter du dynamiske søkeannonser

1. Logg på AdWords-kontoen din.

2. Klikk på Kampanjer-fanen.

3. Klikk på + Kampanje-rullegardinmenyen, og velg Bare Søkenettverket.
  4. Velg Dynamiske søkeannonser på «Velg kampanjeinnstillinger»-siden. Skriv deretter inn navnet på kampanjen. Hvis du vil bruke flere funksjoner (f.eks. Annonseplan-innstillingen), som ellers bare er tilgjengelige i «Alle funksjoner»-kampanjetypen, kan du også konfigurere en kampanje med dynamiske søkeannonser under denne kampanjetypen.
  5. Skriv inn domenet ditt samt språket som benyttes på sidene du vil målrette annonsene dine mot.
  6. Velg ønsket målrettingsinnstilling. Du kan enten målrette annonsene basert på Googles indeksering av nettstedet ditt, eller du kan målrette dem basert på et regneark med nettadresser (en sidefeed). Finn ut mer om sidefeeder
  7. Utvid Stedsalternativer (avansert) for å velge hvilke geografiske områder du vil målrette annonsene mot.
  8. Når det gjelder budstrategi, kan du velge en automatisk budstrategi dersom du vil at Google skal optimalisere budene dine. Vi anbefaler alternativet Mål-CPA eller Utvidet CPC.
  9. Legg inn standardbud og -budsjett, og klikk så på Lagre og fortsett.

Sånn oppretter du annonsegrupper

1. Gi annonsegruppen din et navn i Gi denne annonsegruppen et navn-delen for kampanjen din.
  2. For å målrette annonsene etter kategorier (anbefales), velg Anbefalte målkategorier for nettstedet ditt. Velg deretter ønskede kategorier, og legg disse til i Valgte dynamiske annonsemål-kolonnen. Når du har lagt til en kategori, får du automatisk se et anbefalt bud (hvis dette er tilgjengelig). Endre hvert bud for seg, eller klikk på Fjern alle budene for å slette alle anbefalingene. Standardbudet for annonsegruppen blir brukt for alle kategoriene der det ikke er valgt noe bud.
  3. For å målrette annonsene mot alle nettsidene på nettstedet ditt, velg «Målrett mot alle nettsider». Dette alternativet omfatter alle de indekserte sidene dine, inkludert underdomener.
  4. For å målrette bare mot bestemte nettsider, velg Målrett mot bestemte nettsider (avansert), og opprett så én eller flere regler. Annonsene blir bare målrettet mot sidene som innfrir alle de valgte reglene, om du bruker denne kombinerte regelen:
    • «Nettadressen inneholder»-reglene målrettes mot alle sidene som har den angitte teksten i nettadressen sin.
    • «Sideinnhold»-reglene målrettes mot alle sidene som har den angitte teksten i sideinnholdet sitt.
    • «Sidetittel»-reglene ligner på «Sideinnhold»-reglene, men de brukes bare for å se etter den angitte teksten i sidetitler. Du kan også kombinere kategorireglene sammen med andre regler.
  5. Skriv inn en beskrivelse av annonsen din i Opprett en annonse-delen. Overskriften, visningsadressen og den endelige nettadressen genereres dynamisk.
  6. Legg til sporingsinformasjonen din i Sporingsmal-feltet i Alternativer for annonsenettadresse-delen hvis du vil spore annonseresultatene dine. Her kan du sette inn ValueTrack-parametere i sporingsmalen din for nettadresser. Finn ut mer
  7. Klikk på «Lagre annonsegruppe».
  8. Du kan om ønskelig legge til flere annonsegrupper via Annonsegrupper-fanen i kampanjen din.

Sånn oppretter du flere annonser

Når du har en kampanje med dynamiske søkeannonser, kan du ha flere enn én annonse. Det betyr at du kan samle inn data om hvilken annonse som er den mest lønnsomme. Sånn kan du legge til flere dynamiske søkeannonser i annonsegruppen for kampanjen du har opprettet:

1. Klikk på Annonser-fanen i annonsegruppen du laget for kampanjen for dynamiske søkeannonser.
  2. Klikk på +Annonse-knappen.
  3. Skriv inn tekst på tekstlinjene. Hvis du sporer annonseresultatene med verdisporing, må du ta med de relevante parameterne i malen for sporingsnettadresser.
  4. Klikk på Lagre annonse.

Sånn kan du endre flere dynamiske søkeannonser samtidig

Du kan spare tid ved å endre budene for flere dynamiske søkeannonser samtidig. Sånn gjør du det:

1. Gå til Kampanjer-fanen.
  2. Klikk på Annonser-underfanen.
  3. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av annonsene du vil endre.
  4. Velg Endre tekstannonser ... på «Rediger»-menyen.
  5. Gjør endringene du ønsker å bruke på alle de valgte annonsene, i dialogboksen som kommer opp. Du kan også lage et nytt sett med duplikatannonser som inneholder endringene dine – i stedet for å endre de nåværende annonsene. Dette kan du gjøre ved å merke av i feltet ved siden av «Dupliser valgte annonser og angi tekst i duplikater».
  6. Klikk på Gjør endringer når du er ferdig.

Sånn bruker du budjusteringer

Med budjusteringer får du bedre kontroll over når og hvor annonsen din blir vist. Du kan angi disse justeringene for å øke eller redusere budene for de dynamiske annonsemålene dine med en prosentandel. Finn ut hvordan du bruker budjusteringer.

Du kan vurdere å bruke automatisk budgivning for å spisse budoptimaliseringen din enda mer.

Linker til beslektet innhold