Sobre les validacions i les alertes a l'etiqueta de Google

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

Un cop hàgiu afegit l'etiqueta de Google al lloc web o a l'aplicació, podeu utilitzar el validador d'etiquetes per veure si s'ha implementat correctament.
Al validador d'etiquetes de Google podeu trobar el següent:

• Estat de l'etiqueta.
  • Informació per ajudar-vos a identificar problemes, resoldre'ls i optimitzar la configuració de l'etiqueta.
  • Informes de validació de l'etiqueta, que us podeu enviar o que podeu enviar a altres usuaris per correu electrònic.
  • Codi de l'etiqueta i instruccions, que us podeu enviar o que podeu enviar a altres usuaris per correu electrònic.

Aquest article us permetrà conèixer els avantatges de la validació d'etiquetes, trobar l'etiqueta i comprovar si funciona, saber com funcionen les llistes i les etiquetes de Google i consultar algunes de les preguntes més freqüents.

Avantatges de la validació d'etiquetes

La validació d'etiquetes de Google proporciona informació sobre el funcionament de l'etiqueta i la validació d'etiquetes ofereix estadístiques relacionades amb la vostra etiqueta de Google. Si hi ha problemes amb l'etiqueta, la validació de l'etiqueta mostra solucions comunes que us poden ajudar.

Trobareu respostes a les preguntes següents:

• L'etiqueta està activa?
  • S'han implementat correctament els paràmetres personalitzats de l'etiqueta de Google?
  • El paràmetre d'identificador està activat? Si ho està, amb quina freqüència es transfereixen els identificadors com a resultat de les visites a pàgines que coincideixen amb els identificadors del feed?

Instruccions per cercar l'etiqueta i comprovar si funciona

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona d'eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Feu clic a Les vostres fonts de dades. Aquí veureu la vostra etiqueta de Google Ads.
  5. A la part inferior de la targeta "Etiqueta de Google Ads", feu clic a Detalls i veureu aquestes seccions:
    • Peticions de fitxer de la font de dades: mostra el nombre de peticions de fitxer que ha rebut la font de dades. Podeu consultar aquestes dades dels 7 darrers dies (per hores) o dels 30 darrers dies (per dies).
    • Paràmetres actius: els paràmetres s'inclouen a l'etiqueta i es poden utilitzar per mostrar anuncis personalitzats als visitants del lloc web.
    • Configuració de l'etiqueta: ofereix instruccions de configuració i el codi de l'etiqueta. Podeu seleccionar com voleu instal·lar l'etiqueta de Google Ads. Hi ha tres maneres possibles:
      • Instal·leu l'etiqueta personalment: afegiu l'etiqueta al codi del vostre lloc web.
      • Envieu l'etiqueta per correu electrònic: envieu l'etiqueta i les instruccions per instal·lar-la a l'administrador web.
      • Utilitzeu el gestor d'etiquetes de Google: afegiu, actualitzeu i gestioneu les etiquetes de lloc web mitjançant el gestor d'etiquetes de Google.

Consells

• Durant la implementació de l'etiqueta, valideu-la mitjançant Tag Assistant (només disponible en anglès). Aquesta eina detectarà la majoria dels errors de sintaxi. Ves a Tag Assistant.
  • Us recomanem que utilitzeu l'etiqueta de Google de la nova experiència de Google Ads, que és més fàcil de configurar, tot i que les etiquetes de l'experiència anterior encara funcionen amb les llistes basades en regles (per exemple, les etiquetes amb la variable conversion_label, la qual s'ha tret de les versions noves de l'etiqueta). Trobareu aquesta etiqueta nova a Biblioteca compartida.

Com es poden resoldre problemes relacionats amb les llistes i les etiquetes de Google

És possible que hi hagi problemes i que, per exemple, la llista de remàrqueting dinàmic creada automàticament no s'empleni o que el validador d'etiquetes de Google mostri que l'etiqueta no es pot detectar. Aquesta secció explica com podeu resoldre aquests problemes.

Comprovar la font de públic de l'etiqueta de Google Ads

Si Google no rep cap dada de l'etiqueta, es mostrarà un missatge d'error 24 hores després que s'hagi creat la font de públic de l'etiqueta de Google Ads.

Podeu identificar errors:

• Amb Tag Assistant
  • Fent servir els gràfics per veure les dades emplenades

Un cop hàgiu afegit l'etiqueta al lloc web, podeu esperar 24 hores per veure si funciona. Després de 24 hores, comproveu que la font de públic s'empleni. Mentrestant, podeu utilitzar Tag Assistant per comprovar la implementació que heu fet.

Si passades 48 hores encara veieu alertes de validació de l'etiqueta, consulteu la informació de sota per entendre els missatges i corregir els errors.

Nota: recordeu que els paràmetres personalitzats distingeixen entre majúscules i minúscules. Per exemple, si cerqueu "ID", no detectareu el paràmetre id.

Entendre els missatges de la font de l'etiqueta de Google Ads

1. L'etiqueta de Google està activa?

Si l'etiqueta està activa: la font de públic començarà a emplenar-se en un termini de 24 a 48 hores al gràfic de la pàgina de la font de públic. Si la font de públic s'emplena en un termini de 48 hores vol dir que l'etiqueta està activa, i si no ho fa després de 48 hores, pot ser que hi hagi un error.

Si l'etiqueta no està activa: no es mostraran estadístiques i veureu el missatge "No hem detectat cap etiqueta al lloc web ni a l'aplicació". A la secció "Accions recomanades", trobareu un enllaç a un article amb instruccions sobre com podeu implementar l'etiqueta de Google.

2. Els paràmetres personalitzats de l'etiqueta de remàrqueting dinàmic estan ben configurats?

Si no es troba cap paràmetre personalitzat: veureu el missatge "No hem detectat cap paràmetre personalitzat" juntament amb una acció recomanada consistent a revisar la guia d'implementació d'etiquetes. Els paràmetres personalitzats són opcionals per al remàrqueting no dinàmic.

Si es troben paràmetres personalitzats només en alguns URL del lloc web: veureu el missatge "Hem trobat l'etiqueta amb els paràmetres personalitzats en molt poques pàgines". Aquest missatge mostra la recomanació que confirmeu que l'etiqueta de remàrqueting dinàmic s'hagi implementat en tot el lloc web i que comproveu els 10 URL principals en què falten paràmetres personalitzats. També podeu baixar els 500 URL principals en què falten paràmetres personalitzats.

Si es detecten problemes amb els paràmetres personalitzats: veureu el missatge "S'han produït problemes amb alguns dels paràmetres personalitzats", juntament amb una acció recomanada consistent a revisar la guia d'implementació d'etiquetes. Podeu desplegar el missatge per veure quins paràmetres personalitzats estan activats i amb quina freqüència s'activen, i quins no estan activats.

3. El paràmetre d'identificador de l'etiqueta de remàrqueting dinàmic està ben configurat?

Si no es detecta cap paràmetre personalitzat d'identificador a l'etiqueta de remàrqueting dinàmic del lloc web: veureu el missatge "No hem trobat el paràmetre personalitzat d'identificador" juntament amb una acció recomanada consistent a revisar la guia d'implementació d'etiquetes. Necessitareu el paràmetre personalitzat d'identificador per activar el remàrqueting dinàmic.

També podeu veure els 10 URL principals que no tenen el paràmetre i baixar els 500 URL principals en què falta.

Si el paràmetre només es troba en alguns URL del vostre lloc web: rebreu el missatge "Hem trobat el paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_id' en molt poques pàgines", juntament amb l'acció recomanada d'afegir el paràmetre a totes les pàgines web del vostre lloc que continguin informació del producte. També trobareu un enllaç a la guia d'implementació d'etiquetes i una llista amb els 10 URL principals que no tenen el paràmetre. A més, tindreu l'opció de baixar els 500 URL principals en què falta.

Si es troba el paràmetre d'identificador al lloc web, però no hi ha cap valor que coincideixi amb el del feed: veureu el missatge "El paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_id' no coincideix amb els valors del feed" juntament amb una acció recomanada consistent a comprovar que l'identificador coincideix amb els ids del producte o servei del feed, o bé amb el paràmetre item_group_id del producte.

També podeu baixar l'extensió Tag Assistant per al navegador Chrome per ajudar-vos a validar la coincidència entre el paràmetre i el feed associat. Veureu els 10 productes principals que no coincideixen amb el feed associat i podreu baixar els 500 productes principals que no coincideixen amb el feed.

Si hi ha poques visites a pàgines amb identificadors que coincideixin amb els identificadors de producte (o amb "item_group_id") del feed associat: veureu el missatge "Només x de y visites a pàgines que han transferit un identificador (és a dir, un z per cent) coincideixen amb els identificadors del feed", juntament amb els possibles motius d'aquesta baixa coincidència.

També se us recomanarà que valideu els identificadors de producte coincidents mitjançant l'extensió Tag Assistant per al navegador Chrome, i que consulteu la guia d'implementació d'etiquetes, que inclou una mostra de 10 productes del feed i els identificadors correctes de producte o servei del vostre lloc web amb què haurien de coincidir. A més, podeu veure els 10 URL principals que no tenen el paràmetre i baixar els 500 URL principals en què falta.

Si hi ha prou visites a pàgines amb identificadors que coincideixen amb els identificadors de producte (o amb "item_group_id") del feed associat, però només algunes d'aquestes coincidències es poden mostrar als anuncis dinàmics: veureu el missatge "Només x de y visites a pàgines (és a dir, un z per cent) que han transferit un identificador coincideixen amb els identificadors aprovats del feed" juntament amb una breu explicació per indicar-vos que poden excloure's alguns productes del feed en cas que s'hagin tret, que incloguin imatges no disponibles o que siguin productes de naturalesa sensible.

Nota: veureu aquest missatge si acabeu d'activar la campanya (amb grups d'anuncis i anuncis dinàmics) i el feed encara no s'ha revisat. La revisió del feed pot tardar fins a 3 dies a efectuar-se.

Si l'identificador és a la pàgina, està correctament activat i coincideix amb la majoria de productes del feed associat: veureu el missatge "El paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_id' està actiu". No es mostrarà cap acció recomanada i veureu els 10 valors principals que s'han enviat mitjançant el paràmetre personalitzat.

4. El paràmetre pagetype de l'etiqueta de remàrqueting dinàmic està ben configurat?

Si no es troba cap paràmetre pagetype a l'etiqueta de remàrqueting dinàmic: veureu el missatge "No hem trobat el paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_pagetype'" juntament amb una acció recomanada consistent a comprovar la guia d'implementació d'etiquetes a fi d'assegurar-vos que la configuració sigui correcta. També veureu els 10 URL principals que no tenen el paràmetre pagetype i tindreu l'opció de baixar els 500 URL principals en què falta.

Si el paràmetre pagetype es troba només en alguns URL dels vostres llocs: veureu el missatge "Hem trobat el paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_pagetype' en molt poques pàgines", juntament amb l'acció recomanada que col·loqueu el paràmetre pagetype en totes les pàgines web dels vostres llocs que continguin informació de productes o serveis. Veureu la guia d'implementació d'etiquetes i els 10 URL principals que no tenen el paràmetre, i tindreu l'opció de baixar els 500 URL principals en què falta.

Si no es troba com a mínim un dels valors esperats del paràmetre pagetype a l'etiqueta (per exemple: inici, producte, carretó o compra): veureu el missatge "Falten uns quants valors del paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_pagetype'", juntament amb l'acció recomanada que consulteu la guia d'implementació d'etiquetes i afegiu aquests 4 valors de pagetype al lloc web en funció del contingut de la pàgina.

Veureu informació sobre el nombre de visites a la pàgina per pagetype, el valor que es transfereix i un enllaç per baixar l'extensió Tag Assistant per a Chrome perquè pugueu veure els valors que envia l'etiqueta.

Si es troba el paràmetre pagetype a la pàgina, està activat en tot el lloc web i transfereix els valors correctes: veureu el missatge "El paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_pagetype' està actiu". No es mostrarà cap acció recomanada i veureu els 10 valors principals que ha enviat el paràmetre personalitzat pagetype.

5. El paràmetre totalvalue de l'etiqueta de remàrqueting dinàmic està ben configurat?

Si el paràmetre totalvalue no es troba en totes les pàgines del lloc web en què el paràmetre pagetype transfereix "carretó" i "compra": veureu el missatge "Algunes pàgines del carretó no tenen el paràmetre personalitzat '(el vostre tipus d'empresa)_totalvalue'" juntament amb l'acció recomanada que comproveu que l'etiqueta s'hagi implementat correctament. També veureu els 10 URL principals del paràmetre pagetype "carretó" que no tenen el paràmetre i podreu baixar els 500 URL principals del carretó en què falta.

Si com a mínim un paràmetre totalvalue transfereix un valor no numèric: veureu el missatge "'Alguns valors del paràmetre personalitzat (el vostre tipus d'empresa)_totalvalue' no són vàlids" juntament amb l'acció recomanada que comproveu que el paràmetre totalvalue només enviï valors numèrics.

Trobareu aquesta informació:

• Detalls dels 10 URL principals del carretó que tenen un paràmetre totalvalue no vàlid.
  • Opció de baixada d'un informe amb els 500 URL principals que tenen un paràmetre totalvalue no vàlid.
  • Un enllaç per baixar l'extensió Tag Assistant per a Chrome, que us ajudarà a identificar l'error.

Si el paràmetre totalvalue es troba en totes les pàgines del carretó i de compra, i envia valors numèrics: veureu el missatge "'(el vostre tipus d'empresa)_totalvalue' està actiu". No es mostrarà cap acció recomanada i veureu els 10 valors principals del carretó i l'opció per baixar els 500 valors principals del carretó.