Tietoja maksullisten ja orgaanisten hakutulosten mittaamisesta

Keskimääräinen sijainti poistuu käytöstä syyskuussa 2019. Sivun yläosan impressioprosentti ja korkeimman sijainnin impressioprosentti antavat paremman kuvan siitä, missä kohtaa hakutulossivua mainoksesi näkyvät. Nämä uudet mittarit auttavat sinua optimoimaan mainoksesi sijainnin. Lue lisää

Google Adsin raportointityökalujen avulla voit selvittää, kuinka usein mainoksiasi näytetään potentiaalisille asiakkaille ja mitkä avainsanat saavat nämä impressiot aikaan. Google Ads ‑tililläsi näkyvästä maksullisten ja maksuttomien raportista (joka on yksi tilin ennalta määritetyistä raporteista) näet myös, kuinka usein verkkosivujasi on näytetty Googlen maksuttomissa orgaanisissa hakutuloksissa ja mitkä hakutermit saivat ne näkymään hakutulossivulla.

Näiden tietojen avulla saat paremman käsityksen siitä, kuinka maksullisten Tekstimainosten ja orgaanisten hakutulosten yhdistelmä auttaa sinua tavoittamaan verkossa hakuja tekeviä käyttäjiä. Orgaanisista hakutuloksista voit löytää uusia, mahdollisesti arvokkaita avainsanoja, ja näyttökertoja ja klikkauksia tutkimalla saat kattavan kuvan yrityksesi verkkonäkyvyydestä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tietoja maksullisen ja maksuttoman haun raportti sisältää ja miksi näillä tiedoilla on merkitystä.

Tilin linkittäminen Search Consoleen maksullisten ja maksuttomien raportin käyttämiseksi

Maksullisten ja maksuttomien raportin käyttäminen edellyttää, että verkkosivustollasi on Search Console ‑tili, joka on linkitetty Google Ads ‑tiliisi. Search Console on maksuton Google-työkalu, josta saat dataa ja vinkkejä hakuliikenteesi tulkitsemiseen ja tehostamiseen. Lue lisää Search Consolen ja Google Adsin linkittämisestä.

Maksullisten ja maksuttomien raportin käyttäminen

Kun olet linkittänyt Google Ads- ja Search Console ‑tilisi, näet orgaaniset hakutulokset Hakukampanjoidesi Tekstimainosten kehitystilastojen vieressä. Huomaa, että maksullisten ja maksuttomien raportti sisältää vain Tekstimainosten kehitysdatan. Se ei siis sisällä Shopping-mainosten eikä Lataa klikkaamalla ‑mainosten tilastoja.

Alla on esitelty kolme yksinkertaista ja tehokasta tapaa, joilla voit hyödyntää tätä raporttia.

Uusien avainsanojen etsiminen

Raportin avulla voit löytää uusia potentiaalisia avainsanoja lisättäväksi Google Ads ‑tileillesi etsimällä hakulausekkeita, joilla sivustosi näkyy orgaanisissa hakutuloksissa mutta joiden yhteydessä ei näytetä Tekstimainoksia.

• Jos haluat nähdä lausekkeet, joihin liittyy vain vähän maksullisia impressioita, lisää suodatin "mainoksen impressiot = 0" tai "mainoksen impressiot < X". Jos sinulla on useita tilejä, kaikki orgaanisen haun data tuodaan jokaiselle tilille.

• Jos lataat maksullisten ja maksuttomien raportin hallinnoijan tilillä (koskee Google Ads ‑tilejä, joilla on samat kieliasetukset ja maantieteelliset asetukset), voit etsiä toistuvat orgaaniset lausekkeet sekä lausekkeet, jotka eivät ole tuottaneet maksullisia Tekstimainosten impressioita millään tilillä.
  • Voit myös lisätä suodattimen löytääksesi lausekkeet, jotka sisältävät jonkin tietyn tekstin, kuten brändisi nimen tai tärkeimmän tuotteesi tai palvelusi.

Näkyvyyden optimointi arvokkaiden kyselyiden yhteydessä

Raportin avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä tekstimainosten maksullisissa hakutuloksissa ja seurata arvokkaiden kyselyjen esiintymistä maksuttomissa hakutuloksissa.

• Voit tunnistaa liiketoimintasi kannalta tärkeitä lausekkeita, jotka saavat aikaan vain vähän orgaanista liikennettä, ja kohdistaa mainokset niihin parantaaksesi näkyvyyttäsi maksullisissa hakutuloksissa.
  • Voit pyrkiä näyttämään entistä hyödyllisempiä ja näkyvämpiä sekä orgaanisista hakutuloksista erottuvia viestejä räätälöimällä mainostekstisi ja käyttämällä laajennuksia.

Muutosten holistinen mittaaminen

Nyt voit entistä helpommin tutkia verkkosivustolla tehtyjen parannusten tai hintatarjous-, budjetti- tai avainsanamuutosten vaikutuksia tekstimainoksiin, maksuttomiin hakutuloksiin ja yhdistettyyn liikenteeseen kokonaisuudessaan. Selvitä, lisääkö vai vähentääkö avainsanojen hintatarjousten muuttaminen aiheeseen liittyvien kyselyjen tuottamien klikkausten kokonaismäärää. Tutki, miten voit hintatarjouksia muokkaamalla kasvattaa arvokkaimpien kyselyjen aikaansaamaa liikennettä kustannustehokkaasti.

Muista seuraavat seikat:

• Maksulliseen hakuun tehdyillä investoinneilla ei ole vaikutusta maksuttoman haun tuloksiin. Google erottaa selkeästi toisistaan hakuliiketoiminnan ja mainosliiketoiminnan.
  • Google Ads ‑kampanjoiden mainosten kohdistusasetukset eivät vaikuta orgaanisiin tuloksiin. Toisin sanoen mainoksiasi rajoittavat kielet ja sijainnit, joihin olet kohdistanut mainokset Google Ads ‑tililläsi. Nämä rajoitukset eivät koske orgaanisia hakutuloksia. Tästä syystä on mahdollista, että saat enemmän orgaanisia impressioita kuin maksullisia impressioita, vaikka kampanjoidesi impressioprosentti olisi 100 %. Jos olet esimerkiksi kohdistanut tietyn avainsanan mainoskampanjasi vain Yhdysvaltoihin, maksuttomassa haussa Kanadassa tapahtuva impressio näkyy silti maksullisen ja maksuttoman haun raportissa kyseisen avainsanan kohdalla.
  • Maksuttoman haun data näytetään raportissa vain siitä päivästä lähtien, jolloin aloitit datan tuomisen Search Console ‑tililtä. Et siis näe maksuttoman haun historiadataa ajalta ennen tämän linkityksen luomista.
  • Orgaaninen data perustuu kaikkiin verkkotunnuksiin, jotka olet linkittänyt tiliisi. Muista, että orgaanista liikennettä ei voi suodattaa linkitettyjen verkkotunnusten alijoukon mukaan.

Esimerkki

Katilla on verkkosivusto, jolla myydään matkaoppaita eri puolilla maailmaa sijaitseviin kohteisiin. Katsoessaan maksullisten ja maksuttomien raporttia Kati huomaa, että hänen sivustonsa esiintyy toisinaan orgaanisissa hakutuloksissa "Havaijin lomat" ‑hakulausekkeen yhteydessä. Lisäksi hän huomaa, että orgaanisten klikkausten ja lausekkeiden suhde on suhteellisen korkea. Tämä tarkoittaa sitä, että monet Havaijin-lomia etsivät ihmiset klikkaavat hänen sivustonsa linkkiä hakutuloksista. Kati näkee tämän hienona tilaisuutena houkutella sivustolle entistä enemmän hänen myymistään tuotteista kiinnostuneita ihmisiä, joten hän päättää lisätä Google Ads ‑kampanjoihinsa sellaisia avainsanoja kuin "Havaijin matkat".

Maksullisten ja orgaanisten raportin tulkitseminen

Maksullisten ja maksuttomien raportin tulkitseminen

Maksullisten ja maksuttomien raportti on yksi Google Adsin ennalta määritetyistä raporteista. Voit siirtyä raporttiin klikkaamalla tilisi oikeasta yläkulmasta raporttikuvaketta  ja valitsemalla sitten Ennalta määritetyt raportit ja Perus. Raportti päivitetään kerran päivässä.

Seuraavassa luettelossa esitetään maksullisten ja maksuttomien raportissa olevat sarakkeet ja eri tietojen määritelmät:

Mainokset
Mainoksen klikkaukset Ilmaisee, kuinka monta kertaa käyttäjä on klikannut tekstimainostasi, kun se on näytetty tietyn kyselyn yhteydessä.
Mainoksen näyttökerrat Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa tekstimainoksesi on näytetty hakutulossivulla.
Mainoksen klikkausprosentti Ilmaisee, kuinka usein käyttäjä on klikannut näkemäänsä tekstimainosta. Klikkausprosentti kertoo, miten tehokkaita avainsanasi ja mainoksesi ovat.
Mainoksen keskimääräinen klikkauskohtainen hinta Keskimääräinen summa, jonka maksat yhdestä tekstimainoksesi klikkauksesta. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta lasketaan jakamalla kaikkien klikkausten yhteenlaskettu hinta klikkausten määrällä.
Maksuttomat
Maksuttomat haun klikkaukset Sivuston tietojen klikkausten määrä tietyssä maksuttoman haun kyselyssä.
Maksuttomat haun kyselyt Verkkohaku. Tämä sarake ilmaisee sivustosi sivuja palauttaneiden hakujen kokonaismäärän tiettynä ajanjaksona.
Maksuttomat haun klikkaukset / kysely Maksuttoman haun listauksista saamiesi klikkausten määrä jaettuna sivustosi sivuja palauttaneiden hakujen kokonaismäärällä.
Sivuston näkyminen hakutuloksissa / kysely Sivusto näkyy hakutuloksissa, kun jokin sivustosi sivu palautetaan hakutuloksissa. Tässä sarakkeessa näkyy, kuinka monta kertaa keskimäärin sivuston sivu on näytetty kyselyn hakutuloksena.
Mainokset ja maksuttomat yhteensä
Mainokset ja maksuttoman haun klikkaukset Tässä sarakkeessa näkyy, kuinka monta kertaa käyttäjä on klikannut jompaakumpaa seuraavista:
  • Tekstimainostasi
  • orgaanisissa hakutuloksissa näytettyä sivuasi.
Mainokset ja maksuttomat kyselyt Kysely tarkoittaa verkkohakua. Sarakkeessa näkyy sellaisten hakujen kokonaismäärä, jotka palauttivat verkkosivusi maksuttomassa haussa tai käynnistivät mainoksesi näyttämisen.
Mainosten ja maksuttoman haun klikkaukset / kysely Tämä on Tekstimainostesi ja maksuttomien tietojesi saamien klikkausten määrä jaettuna niiden kyselyiden kokonaismäärällä, jotka tuottivat jommankumman seuraavista tuloksista:
  • palauttivat verkkosivusi
  • käynnistivät Tekstimainoksesi näyttämisen.

Avainsana-, Mainosryhmä- ja Kampanja-sarakkeet eivät ole oletuksena näkyvissä, mutta voit lisätä ne raporttiisi klikkaamalla Sarakkeet > Muokkaa sarakkeita > Mainoksen tilastot ja valitsemalla lisättävän saraketyypin.