Sobre com es poden mesurar els resultats de cerca orgànica i de pagament

Com ja sabeu, podeu utilitzar les eines de creació d'informes de Google Ads per entendre amb quina freqüència es mostren els vostres anuncis als clients potencials i quines paraules clau activen aquestes impressions. Amb l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament (un informe predefinit que podeu consultar al compte de Google Ads) també podeu saber amb quina freqüència es mostren les pàgines del vostre lloc web als resultats de cerca orgànica gratuïta de Google i quins termes de cerca han activat aquests resultats perquè apareguin a la pàgina de resultats de cerca.

Aquesta informació us ajuda a entendre millor com funcionen conjuntament els resultats de la cerca orgànica i els anuncis de text de pagament, amb la qual cosa podeu arribar als usuaris que fan cerques en línia, utilitzar els resultats orgànics per identificar paraules clau noves i potencialment valuoses, i tenir una visió integral del rendiment de la vostra presència en línia a l'hora de generar visualitzacions i clics.

En aquest article us expliquem quines estadístiques us proporciona l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament, i per què són importants.

Enllaçar a Search Console per activar l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament

Per utilitzar l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament, heu de tenir un compte de Search Console per al vostre lloc web i enllaçar-lo al compte de Google Ads. Search Console és una eina gratuïta de Google que us proporciona dades i consells per interpretar i millorar el trànsit de cerca. Obteniu més informació sobre com es poden enllaçar Search Console i Google Ads.

Com es pot utilitzar l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament

Un cop enllaçats els comptes de Google Ads i Search Console, podreu consultar els resultats de cerca orgànica juntament amb les estadístiques de rendiment dels anuncis de text de les campanyes de cerca de Google Ads. Tingueu present que l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament només té en compte el rendiment dels anuncis de text. Per tant, no recull les estadístiques dels anuncis de compres ni dels anuncis de clic de baixada.

Tot seguit teniu tres casos d'ús senzills i eficaços d'aquest informe.

Descobrir paraules clau addicionals

Utilitzeu l'informe per trobar paraules clau que pugueu afegir als comptes de Google Ads analitzant les consultes en què el vostre lloc web es mostra a la cerca orgànica sense cap anunci de text associat.

• Si afegiu el filtre "impressions d'anunci = 0" o el filtre "impressions d'anunci < X", podeu identificar les consultes amb un nombre baix d'impressions de pagament. Si teniu diversos comptes, les dades de la cerca orgànica s'importaran a tots.

• Baixar un informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament a un compte de gestor (en el cas dels comptes de Google Ads que tinguin la mateixa configuració geogràfica i d'idioma) us permet trobar les consultes de la cerca orgànica duplicades i identificar les que no tenen cap impressió d'anunci de text de pagament en cap compte.
  • També podeu afegir un altre filtre per identificar les consultes que incloguin un text concret, com ara el nom de la vostra marca o els productes i serveis més importants que oferiu.

Optimitzar la presència a les consultes de més valor

Feu servir l'informe per millorar la vostra presència als resultats dels anuncis de text de pagament i per supervisar les consultes de més valor als resultats orgànics.

• Identifiqueu les consultes rellevants per a la vostra empresa que tinguin un volum de trànsit orgànic baix i segmenteu per aquestes consultes a fi de reforçar la vostra presència a la cerca de pagament.
  • Plantegeu-vos mostrar un missatge més útil, destacat i diferenciat que el del resultat orgànic personalitzant el text de l'anunci i utilitzant recursos.

Mesurar els canvis de manera integral

A mesura que proveu les millores que heu aplicat al lloc web o els canvis que heu fet a les ofertes, als pressupostos o a les paraules clau, observareu més clarament l'impacte que tenen en els anuncis de text, en els resultats orgànics i en el trànsit combinat. També podreu determinar com, en canviar les ofertes de paraula clau, s'incrementa o es redueix el total de clics combinats per a consultes relacionades i com s'intenta augmentar de manera rendible el trànsit global de les consultes més importants.

Aquí teniu uns quants aspectes que cal tenir en compte:

• La inversió en cerca de pagament no afecta la classificació a la cerca orgànica. Google manté una separació estricta entre el negoci de cerca i el de publicitat.
  • La configuració de segmentació d'anuncis de les campanyes de Google Ads no restringeixen els resultats orgànics. És a dir que, si bé els anuncis estan restringits pels idiomes i per les ubicacions de segmentació que hàgiu establert al compte de Google Ads, els resultats de la cerca orgànica no ho estan. Això significa que és possible tenir més impressions orgàniques que impressions de pagament, encara que la quota d'impressions de les campanyes sigui del 100%. Per exemple, en cas que la campanya publicitària d'una paraula clau determinada s'orienti només als Estats Units, una impressió orgànica que tingui lloc al Canadà també es mostrarà a l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament d'aquesta paraula clau, encara que no us anuncieu al Canadà.
  • Només s'informa sobre les dades orgàniques a partir de la data en què vau començar a importar-les des de les eines per a administradors web. Per tant, no trobareu cap historial de dades orgàniques d'abans que féssiu l'enllaç.
  • Les dades orgàniques que tingueu dependran de tots els dominis que hàgiu enllaçat al compte. Recordeu que el trànsit orgànic no es pot filtrar per un únic subconjunt de dominis enllaçats.

Exemple

La Carolina té un lloc web en què ven guies de viatge de destinacions d'arreu del món. Quan revisa l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament, s'adona que el seu lloc web es mostra de tant en tant als resultats de cerca orgànica per a la consulta de cerca "vacances a Belize". També veu que el percentatge de clics orgànics per consulta és relativament elevat. Això vol dir que, de fet, molts dels usuaris que fan la cerca "vacances a Belize" i que troben resultats del lloc web de la Carolina fan clic per accedir-hi. La Carolina aprofita aquesta gran oportunitat per atreure al lloc web encara més usuaris interessats en la seva empresa i decideix afegir paraules clau com "vacances a Belize" a les campanyes de Google Ads rellevants.

Entendre l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament

L'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament és un informe predefinit de Google Ads. Per navegar fins a l'informe, feu clic a Campanyes, a la barra lateral esquerra, i obriu la pestanya "Estadístiques i informes". Feu clic a Editor d'informes i obriu la pestanya "Bàsics" de la campanya. L'informe s'actualitza un cop al dia.

Aquestes són les columnes que conté l'informe de rendiment en cerca orgànica i de pagament i les definicions de cada mètrica:

Anuncis
Clics a l'anunci Nombre de vegades que algú ha fet clic a l'anunci de text quan s'ha mostrat com a resposta a una consulta concreta.
Impressions d'anunci Nombre de vegades que l'anunci de text s'ha mostrat en una pàgina de resultats de la cerca.
CTR d'anunci Freqüència amb què els usuaris que han vist l'anunci de text hi han fet clic. El CTR es pot utilitzar per avaluar el rendiment de les paraules clau i dels anuncis.
CPC mitjà de l'anunci L'import mitjà que pagueu cada cop que un usuari fa clic a l'anunci de text. El CPC mitjà es determina dividint el total del cost de tots els clics pel nombre de clics.
Cerca orgànica
Clics orgànics Nombre de vegades que els usuaris fan clic al vostre lloc web als resultats de la cerca gratuïta per fer una consulta específica.
Consultes orgàniques Cerca web. Aquesta columna indica el nombre total de cerques que han ofert pàgines del vostre lloc web durant el període especificat.
Clics orgànics/consulta Nombre de clics que heu rebut als resultats orgànics dividit entre el nombre total de cerques que han tornat pàgines del vostre lloc web.
Resultats orgànics / consulta Un resultat és una pàgina del lloc web que es torna com a resultat de la cerca. Aquesta columna indica el nombre mitjà de vegades que una pàgina del vostre lloc es mostra per consulta.
Anuncis i cerca orgànica
Anuncis i clics orgànics Aquesta columna representa el nombre de vegades que una persona ha fet clic a:
  • Un dels vostres anuncis de text; o bé
  • un dels vostres resultats de la cerca orgànica
Anuncis i consultes orgàniques Una consulta és una cerca web. Aquesta columna indica el nombre total de cerques que han ofert pàgines del vostre lloc web als resultats de la cerca orgànica o que han activat la publicació d'un dels vostres anuncis de text.
Anuncis i clics orgànics/consulta El nombre de clics que heu rebut als anuncis de text o als resultats orgànics dividit pel nombre total de consultes que:
  • Han tornat una pàgina del vostre lloc web; o bé
  • Han activat un dels vostres anuncis de text.

Tot i que no es mostren de manera predeterminada, podeu afegir a l'informe les columnes Paraula clau, Grup d'anuncis o Campanya fent clic a Columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads > Modifica les columnes > Estadístiques d'anunci i seleccionant el tipus de columna que vulgueu afegir.