Om egendefinerte kolonner

Dette er et hovedbilde som viser hva egendefinerte kolonner er.
Med egendefinerte kolonner kan du definere og se bestemte deler av Google Ads-dataene dine. I stedet for at du må gjennomgå alle klikkfrekvensene (CTR) dine i én kolonne, kan du opprette en egendefinert kolonne hvor bare «CTR-verdier på mobil» og «CTR-verdier på datamaskiner» vises. Du kan skreddersy egendefinerte kolonner for å se bestemte datavisninger og raskt finne den informasjonen som er viktigst for deg.

Hvorfor bør jeg bruke egendefinerte kolonner?

Det er praktisk å bruke egendefinerte kolonner hvis du vil slå sammen ulike kolonner eller bare se deler av dataene som inngår i en beregning. Med egendefinerte kolonner kan du opprette egendefinerte beregninger basert på eksisterende beregninger i Google Ads. I tillegg sparer du tid ved at du slipper å utarbeide rapporter utenfor Google Ads. Andre fordeler:

• Få tilgang til og dra nytte av en rekke beregninger kalkulert med utgangspunkt i Google Ads-data.
  • Opprett egendefinerte kolonner og KPI-beregninger som dekker forretnings- og rapporteringsbehovene du måtte ha, i et format sluttkunden kan forstå.
  • Spor til hvilken grad de enkelte kampanjene genererer resultater som er i tråd med en fastsatt eller vektet KPI-verdi og det aktuelle budsjettet, ved å bruke formelkolonner.
  • Se beregninger for flere datoperioder side om side i en tabell.
  • Bruk egendefinerte etiketter på egendefinerte kolonner slik at du enkelt kan bla gjennom ulike sett av søkeord, annonser, kampanjer eller annonsegrupper.
  • Beregningene utføres i sanntid for at den egendefinerte rapporteringen skal være oppdatert med de ferskeste dataene.

Her er et eksempel: I Mortens bedrift bruker han en beregning kalt «Andelen av klikk fra mobil», som er definert som antall klikk på mobil delt på antall klikk totalt. Det finnes ingen kolonne for dette på Kampanjer-siden, så Morten bestemmer seg for å opprette en egendefinert kolonne:

• Først gir han kolonnen navnet «Prosentandel klikk på mobil» og legger til denne beskrivelsen: «I denne kolonnen blir antallet klikk på mobil delt på antallet klikk totalt». Ut fra denne beskrivelsen kan andre kontobrukere forstå hva som fremstilles i kolonnen.
  • Deretter velger han Klikk-beregningen og legger til Enhet > Mobiltelefoner-filteret, slik at bare klikk på mobilenheter vises.
  • Han legger til «÷» og så Klikk-beregningen igjen, som representerer det totale antallet klikk.
  • Så velger han Prosent som dataformat øverst til høyre, slik at verdien i kolonnen vises som en prosentandel.
  • Til slutt lagrer han den nye kolonnen.

Nå har Morten alltid tilgang til denne beregningen.

Med egendefinerte kolonner kan du bruke regnearkfunksjoner, for eksempel funksjoner, direkte i Google Ads. Finn ut hvordan du kan opprette egendefinerte kolonner

Egendefinerte kolonner kan filtreres, sorteres, lastes ned og benyttes når du skal tilpasse diagrammet med resultatsammendrag ovenfor statistikktabellen – akkurat som standardkolonnene i Google Ads. Finn ut hvordan du kan tilpasse tabeller og diagrammer