Lag egendefinerte kolonner

Skulle du ønske at kolonnene dine bare inneholdt en bestemt del av dataene dine? Det kan for eksempel hende du foretrekker å se «Klikkfrekvens på datamaskiner» og «Klikkfrekvens på mobil» i stedet for bare «Klikkfrekvens». Du kan tilpasse kolonner for å vise dataene dine på bestemte måter, slik at du raskt kan se informasjonen som er viktigst for deg.
I denne artikkelen viser vi hvordan du oppretter egendefinerte kolonner, og hvordan du legger til slike kolonner i statistikktabeller.

Hvorfor bør jeg bruke egendefinerte kolonner?

Det er praktisk å bruke egendefinerte kolonner hvis du ønsker å se bare deler av dataene for en beregning. Med egendefinerte kolonner kan du også lage egne beregninger ut fra nåværende beregninger i Google Ads. Her er et eksempel: I Mortens bedrift bruker man en beregning kalt «Andelen av klikk fra mobiler», som er definert som antallet mobilklikk delt på antallet klikk totalt. Det finnes ingen kolonne for dette på Kampanjer-siden, så Morten bestemmer seg for å opprette en egendefinert kolonne:

• Først gir han kolonnen navnet «Mobilklikk» og legger til en beskrivelse: «I denne kolonnen beregnes antallet mobilklikk delt på antallet klikk totalt». Ut fra beskrivelsen kan andre brukere i kontoen hans finne ut hva som vises i kolonnen.
  • Deretter velger han Klikk-beregningen og legger til Enhet > Mobiltelefoner-segmentet slik at bare klikk fra mobilenheter vises.
  • Han legger til ÷ og legger deretter til Klikk-beregningen igjen, som representerer det totale antallet klikk.
  • Til slutt lagrer han den nye kolonnen.

Nå kan Morten når som helst se denne beregningen på Kampanjer-siden.

Veiledning

Følg veiledningen nedenfor for å opprette egendefinerte kolonner.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på KampanjerAnnonsegrupper, Annonser og utvidelser eller Søkeord i sidemenyen til venstre.
    • Merk: Sørg for at du har valgt «Annonser» øverst på «Annonser og utvidelser»-siden.
  3. Klikk på kolonneikonet Kolonner, og velg så Endre kolonnene øverst til høyre i tabellen.
  4. Klikk på Egendefinerte kolonner-delen og så på Ny kolonne.
  5. Oppgi følgende informasjon for kolonnen:
    • Skriv inn et navn som skal brukes som kolonneoverskrift.
    • Skriv inn en beskrivelse av kolonnen som vises når noen holder markøren over kolonneoverskriften.
    • Klikk på + Beregning, og velg deretter en beregning, for eksempel klikk eller visninger. Du kan avgrense dataene for enkelte beregninger etter segment. Du kan for eksempel velge Klikk som beregning for å vise bare klikk fra mobilenheter. Klikk deretter på Enhet og velg Mobiltelefoner i «Segment»-delen som vises til høyre.
    • Bruk de matematiske operatorene for å opprette kolonnevilkår, og velg formatering for kolonneinnholdet: Antall, Prosent eller Valuta. Hvis du for eksempel ønsker å beregne prosentandelen av mobilklikk i en kampanje, velger du Klikk med «Mobiltelefoner»-segmentet som den første beregningen. Deretter klikker du på ÷-operatoren, og velger Klikk som den andre beregningen. Til slutt velger du Prosent som kolonneformat.
  6. Når du er ferdig med å legge inn kolonneinformasjon, klikker du på Lagre. Du kommer da tilbake til «Endre kolonnene»-siden.
  7. Velg den nye egendefinerte kolonnen, og klikk deretter på Bruk for å se den i statistikktabellen.

Egendefinerte kolonner kan filtreres, sorteres, lastes ned og benyttes når du skal tilpasse diagrammet med resultatsammendrag ovenfor statistikktabellen – akkurat som standardkolonnene i Google Ads. Finn ut hvordan du tilpasser tabeller og diagrammer