Lavt søkevolum

En status som gis til søkeord med få eller ingen oppføringer i søkeloggen på Google.

Viktig: Søkeordet blir inaktivt inntil søketrafikken øker, når søkeordet kan begynne å få annonsene dine til å vises.
  • Søkeord som er merket med «lavt søkevolum», har svært lite tilknyttet søketrafikk på Google, noe som tyder på at de ikke er særlig relevante for søkene til de fleste kunder.
  • Hvis antallet søk med disse søkeordene øker noe, aktiveres de på nytt slik at de igjen utløser visning av annonsene dine. Systemet vårt kontrollerer og oppdaterer denne statusen jevnlig.
  • Søkeordet kan for eksempel være for spesifikt eller uvanlig, eller det kan være betydelig feilstavet. Når disse søkeordene holdes utenfor annonseauksjonen, kan Google Ads vise annonser mer effektivt, og det reduserer antallet søkeord i systemet vårt. Før et søkeord forhindres fra å delta i auksjonen, evaluerer systemet hvor mange søk som er gjort med et gitt søkeord på global basis de siste tolv månedene.
  • Et lavt søkevolum er ikke relatert til kvalitetspoeng, bud eller reklamer, så redigering av disse endrer ikke statusen.
    • Når du feilsøker et lavt søkevolum, er det viktig å vurdere om søkeordene er for spesifikke, er utydelige eller ofte feilstaves. Prøv å fjerne søkeordet og finne flere forslag eller utvide samsvartypen. Når det gjennomsnittlige antallet søk skal anslås, bruker søkeordplanleggeren historiske søketrender over en periode på 12 måneder. Utarbeid en plan, og få en søkeordprognose for å se mer spesifikke tall. Mer informasjon om Søkeordplanleggeren
  • Det å ha søkeord med lavt søkevolum har ingen negativ innvirkning på kontoen din, men det kan være lurt å fjerne slike søkeord hvis du når kontogrensene. Finn ut mer om grensene i Google Ads-kontoer.
  • Det kan hende du ser annonser når du søker etter et søkeord med lavt søkevolum. Hvis søkeordet ditt for eksempel er «røde og blå sykler til salgs», kan du fremdeles se annonser når du søker etter dette på Google. Dette er fordi mer generelle søkeord, som for eksempel «blå sykler», kan utløse en annonse for det søket.
  • Når du har et søkeord med lavt søkevolum, har du noen alternativer:
    • Du kan velge å ikke gjøre noe og vente på at vi automatisk utfører en ny kontroll etter en uke. Hvis flere brukere begynner å søke med søkeordet, aktiverer vi det på nytt. Dette alternativet kan være spesielt nyttig hvis du annonserer for et nytt varemerke, begrep eller produkt.
    • Fjern søkeordet, og bruk søkeordplanleggeren for å finne flere forslag til søkeord.
    • Endre samsvartypen for søkeordet til noe mer generelt. Hvis søkeordet for eksempel har eksakt samsvar, kan du endre det til fleksibelt samsvar. Finn ut mer om alternativer for søkeordsamsvar
    • Oppdater søkeordet til noe mindre spesifikt. Du kan for eksempel oppdatere søkeordet «gardenia blomsterlevering på våren Oslo» til «gardenia levering Oslo».

Finn ut mer om søkeordstatuser.

Linker til relatert innhold