Vähäinen hakujen määrä

Tämä on tila, joka annetaan avainsanalle, jolla on hyvin vähän tai ei lainkaan hakuhistoriaa Googlessa.

Tärkeää: Avainsana ei ole aktiivinen, ennen kuin sen hakuliikenne kasvaa. Tämän jälkeen avainsana voi saada mainoksesi näkymään.
  • Jos avainsanan tilana on "Vähäinen hakujen määrä", sitä on käytetty Google-hauissa hyvin vähän. Tämä kertoo siitä, että avainsana ei ole kovinkaan osuva useimpien asiakkaiden hakujen kannalta.
  • Jos näitä avainsanoja käyttävien hakulausekkeiden määrä kasvaa edes vähän, avainsanat aktivoidaan uudelleen ja mainoksesi alkavat taas näkyä. Järjestelmämme tarkistaa ja päivittää tämän tilan säännöllisesti.
  • Avainsana saattaa esimerkiksi olla liian tarkka tai epämääräinen, tai siinä voi olla merkittävä kirjoitusvirhe. Näiden avainsanojen poissulkeminen mainoshuutokaupasta auttaa Google Adsia näyttämään mainoksia tehokkaammin ja vähentää avainsanojen määrää järjestelmässämme. Ennen kuin järjestelmä sulkee avainsanan pois mainoshuutokaupasta, se arvioi avainsanalla tehtyjen hakujen määrän maailmanlaajuisesti 12 viime kuukauden ajalta.
  • Vähäinen hakujen määrä ‑tila ei liity laatupisteisiin, hintatarjoukseen tai mainosaineistoihin, joten näiden muokkaamisella ei ole vaikutusta tilaan.
    • Kun selvität vähäisten hakumäärien ongelmia, mieti, ovatko avainsanat liian tarkkoja, epäselviä tai helppoja kirjoittaa väärin. Kokeile poistaa avainsana ja etsiä lisää ideoita tai laajentaa vastaavuustyyppiä. Kuukausittaisten hakujen keskiarvoa ennustettaessa Avainsanojen suunnittelija käyttää aiempia hakutrendejä 12 kuukauden ajalta. Luo suunnitelma ja katso avainsanaennusteesta tarkempia lukuja. Lue lisää Avainsanojen suunnittelijasta.
  • Vähemmän haetuista avainsanoista ei ole haittaa tililläsi, mutta voit poistaa niitä, jos saavutat tilin rajoitukset. Lue lisää Google Ads ‑tileihin liittyvistä rajoituksista.
  • Mainoksia voi näkyä, jos joku hakee avainsanaa, jonka tila on "Vähäinen hakujen määrä". Jos avainsanasi on esimerkiksi "punaiset ja siniset polkupyörät alennuksessa", voit nähdä mainoksia, jos teet Google-haun tällä avainsanalla. Tämä johtuu siitä, että yleisemmät avainsanat (esim. "siniset polkupyörät") saattavat käynnistää mainoksen kyseisellä haulla.
  • Jos sinulla on vähän haettu avainsana, voit toimia seuraavilla tavoilla:
    • Voit odottaa, että tarkistamme tilan automaattisesti uudelleen viikon kuluessa. Jos useammat käyttäjät alkavat tehdä hakuja avainsanallasi, aktivoimme sen uudelleen. Tämä vaihtoehto voi olla hyödyllinen erityisesti silloin, kun mainostat uutta brändiä, termiä tai tuotetta.
    • Voit poistaa avainsanan ja etsiä lisää avainsanaideoita Avainsanojen suunnittelijan avulla.
    • Voit muuttaa avainsanan vastaavuustyyppiä laajemmaksi. Esimerkiksi jos vastaavuustyyppi on tarkka vastaavuus, voit muuttaa sen laajaksi vastaavuudeksi. Lue lisää avainsanan vastaavuusvaihtoehdoista.
    • Voit muokata avainsanaa yleisemmäksi. Esimerkiksi avainsanan "kukkien lähetys keväällä Helsingissä" sijaan voit käyttää avainsanaa "kukkalähetys Helsinki".

Lue lisää avainsanojen tiloista.