Jämföra resultat med hjälp av Auktionsinformation

I auktionsinformationsrapporten kan du jämföra dina resultat med andra annonsörer som deltar i samma auktioner. Informationen kan vara användbar när du fattar strategiska beslut om budgivning och budgetering, eftersom du ser vad som går bra och var du kanske missar möjligheter att få bättre resultat. Rapporten Auktionsinformation är tillgänglig för sök-, Shopping- och Performance Max-kampanjer.

I denna artikel beskriver vi statistiken i auktionsinformationsrapporten, hur du hittar rapporten och hur du ställer in ett filter för att se för vilka sökord, annonsgrupper och kampanjer sådana rapporter är tillgängliga.

Obs! Sökpartner skiljer inte mellan Högst upp kontra annan och tas inte med i informationen om auktionsinformation.

Statistik i Auktionsinformation

Rapporten Auktionsinformation för sökkampanjer

Rapporten Auktionsinformation för sökkampanjer innehåller statistik om sex olika aspekter: exponeringsandel, överlappningsfrekvens, vinnande andel, frekvens för position ovanför, frekvens högst upp på sidan och frekvens för absolut topposition. Du kan skapa en rapport för enstaka eller flera sökord, annonsgrupper eller kampanjer förutsatt att de når ett lägsta gränsvärde för aktivitet under den valda tidsperioden. Du kan också segmentera resultaten efter tid och enhet.

Rapporten Auktionsinformation för Shopping-kampanjer

Auktionsinformationsrapporten för Shopping-kampanjer visar tre olika mätvärden: exponeringsandel, överlappningsfrekvens och vinnande andel. Du kan skapa en rapport för en eller flera annonsgrupper eller kampanjer förutsatt att de når ett lägsta gränsvärde för aktivitet under den valda tidsperioden. Du kan också segmentera resultaten efter tid och enhet. Data i rapporten Auktionsinformation för Shopping-kampanjer hämtas från oktober 2014 fram till dagens datum.
Mätvärdena i Auktionsinformation för Shopping-kampanjer hämtas endast från Söknätverket.

Rapporten Auktionsinformation för Performance Max-kampanjer

Rapporten Auktionsinformation för Performance Max-kampanjer innehåller auktionsinformation om Sök- och Shopping-annonser som visas i söknätverket eller efter november 2021. Rapporten innehåller auktionsinformation som segmenteras efter sök- och Shopping-annonser och är tillgänglig på konto- och kampanjnivå.
Obs! Auktionsinformation från Performance Max-kampanjer blir också tillgänglig i rapportredigeraren.

Beskrivningar av mätvärden i auktionsinformation

Exponeringsandel

Exponeringsandelen anger antalet exponeringar du fick dividerat med det uppskattade antal exponeringar du hade kunnat få. Kvalificeringen baseras på annonsens inriktningsinställningar, godkännandestatus och kvalitetsresultat. I auktionsinformationsrapporten anges även exponeringsandelen för andra annonsörer i förhållande till de auktioner där ni båda var kvalificerade att delta.

Notes:

• För Shopping-kampanjer:
    • Shopping-kampanjer använder inte kvalitetsresultat. Shopping-annonsers övergripande kvalitet och relevans har dock betydelse för kvalificeringen. Läs mer om exponeringsandel
    • Ibland kan exponeringsandelen på kampanj- och produktgruppsnivå skilja sig något från exponeringsandelen i auktionsinformationsrapporten. Anledningen är troligen att rapporten (för att minska latensen) filtrerar bort auktioner med mycket få exponeringar, vilket inte sker på kampanjnivån.
    • På fliken Produktgrupper visas bara exponeringsandelen för produktgrupper med en viss minimivolym som en sammanställning av exponeringar på den nivån. Resultatet kan därför skilja sig från kampanjnivån om det finns många produktgrupper med låg volym.
    • Informationen från kampanjnivå och rapporten Auktionsinformation överensstämmer oftast i hög grad. På fliken Produktgrupper ser du mer detaljerad information.
    • Exponeringsandelen som visas för en konkurrent i auktionsinformationsrapporten kan skilja sig från exponeringsandelen som konkurrenten ser i sin egen rapport. Konkurrerande annonsörers kvalificerade exponeringar får bara överlappa en procentandel av dina kvalificerade exponeringar. Till exempel kan den konkurrerande annonsören ha en exponeringsandel på 50 % i sina kvalificerade auktioner trots att kolumnen Exponeringsandel i rapporten visar 100 %.
    • Rapporten Auktionsinformation visar inte insikter när exponeringsandelen understiger 10 %.
  • För Performance Max-kampanjer:
    • Exponeringar av Performance Max-annonser (och underliggande auktionsinformation) i söknätverket segmenteras efter alternativen Sök eller Shopping.

Överlappningsfrekvens

Överlappningsfrekvens anger hur ofta en annan annonsörs annons fick en exponering samtidigt som även din annons fick en exponering.

Om en av de andra annonsörerna i auktionsinformationsrapporten har en överlappningsfrekvens på 60 % innebär detta att en annons från den andra annonsören har visats sex av tio gånger då din annons har visats.

Vinnande andel

Vinnande andel anger hur ofta din annons rankades högre i auktionen än en annan annonsörs annons, eller hur ofta din annons visades i stället för den andra annonsörens.

Om en av de andra annonsörerna i rapporten Auktionsinformation har värdet 20 % i kolumnen Vinnande andel innebär det att din annons vann över den andra annonsörens annons två gånger av tio när era annonser visades tillsammans eller vid 20 % av de auktioner ni deltog i tillsammans.

Frekvens för position ovanför (endast sökkampanjer)

Frekvens för position ovanför anger hur ofta den andra annonsörens annons visades högre upp än din när era annonser visades samtidigt.

Om en av de andra annonsörerna i rapporten Auktionsinformation har en frekvens för position ovanför på 5 % innebär detta att den andra annonsörens annons visades högre upp än din fem gånger av hundra när era annonser visades samtidigt.

Frekvens högst upp på sidan (endast sökkampanjer)

Frekvens högst upp på sidan anger hur ofta din annons (eller en annan annonsörs annons beroende på vilken rad du tittar på) visades högst upp på sidan, ovanför de organiska sökresultaten.
Om en du till exempel fick 100 exponeringar varav 20 exponeringar på någon av positionerna ovanför de organiska sökresultaten blir sidans frekvens högst upp på sidan 20 %.

Frekvens för absolut topposition (endast sökkampanjer)

Frekvens för absolut topposition anger hur ofta din annons (eller en annan annonsörs annons beroende på vilken rad du tittar på) visades på den absoluta toppositionen som första annons ovanför de organiska sökresultaten.

Om en annons till exempel fick 100 exponeringar varav tio exponeringar som första annons ovanför de organiska sökresultaten blir frekvens för absolut topposition 10 %.

Hitta rapporten Auktionsinformation

Uppgifterna i Auktionsinformation är tillgängliga för sökkampanjer, Shopping-kampanjer och Performance Max-kampanjer som når ett lägsta gränsvärde för aktivitet. För sökkampanjer kan du skapa en rapport för sökord, annonsgrupper och kampanjer. För Shopping-kampanjer kan du skapa en rapport för annonsgrupper och kampanjer. För Performance Max-kampanjer kan du skapa en rapport för kampanjer.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Gå till Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord i ditt Google Ads-konto, utifrån vilken information du vill ha med i rapporten.
  2. Välj en viss kampanj eller annonsgrupp eller ett visst sökord genom att markera rutan bredvid varje objekt.
    Obs! Du kan bara välja sökord på en sida i taget (utom när du kör en rapport för Alla).
  3. Klicka på Auktionsinformation.
  4. Rapporten Auktionsinformation öppnas.
    • Om du valde bara sökkampanjer, bara Shopping-kampanjer eller annonsgrupper visas motsvarande auktionsinformationsrapport.
    • Om du valde en blandning av Sök-, Shopping- och Performance Max-kampanjer måste du välja Sökkampanjer eller Shopping-kampanjer i rullgardinsmenyn. Annonsexponeringar för Performance Max-annonser (samt underliggande auktionsinformation) för var och en av kanalerna segmenteras efter alternativ för Sök eller Shopping.
Obs! Rapporten visar bara uppgifter om sökord och annonsgrupper som når ett lägsta gränsvärde för aktivitet.

Filtrera auktionsinformationen

Du kan skapa ett filter om du vill få hjälp med att hitta sökord, annonsgrupper och kampanjer som det finns rapporter om. Med auktionsinformationsfiltret kan du snabbt se för vilka sökord, annonsgrupper och kampanjer det finns rapporter.

1. Klicka på filterikonen Filter ovanför statistiktabellen.
  2. Välj ett av filtren för att se en lista med villkor för nya filter.
  3. Ange villkoret och klicka på Använd. Tabellen uppdateras automatiskt med sökord och annonsgrupper som har en auktionsinformationsrapport.