Kehityksen vertaileminen huutokauppatilastojen avulla

Huutokauppatilastot-raportin avulla voit verrata omaa kehitystäsi muihin mainostajiin, jotka osallistuvat samoihin huutokauppoihin kuin sinä. Nämä tiedot voivat auttaa sinua tekemään hintatarjouksia ja budjetointia koskevia strategisia päätöksiä. Näet, missä asioissa olet onnistunut ja missä asioissa on vielä parantamisen varaa. Huutokauppatilastot-raportti on saatavilla sekä Haku- että Shopping-kampanjoille.

Tässä artikkelissa kuvataan Huutokauppatilastot-raporttiin sisältyvät tilastot. Opit noutamaan raportin ja määrittämään suodattimen, niin että voit hakea sellaiset avainsanat, mainosryhmät ja kampanjat, joille on käytettävissä Huutokauppatilastot-raportteja.

Huutokauppatilastojen tiedot

Hakukampanjoiden Huutokauppatilastot-raportti sisältää viisi tilastotietoa: impressioprosentti, päällekkäisyys, kilpailija ylempänä ‑prosentti, sivun yläosassa ‑prosentti ja näkyvyys ennen muita. Voit luoda raportin yhdelle tai useammalle avainsanalle, mainosryhmälle tai kampanjalle (jotka täyttävät aktiivisuuden vähimmäisvaatimuksen valitulla ajanjaksolla) sekä ryhmitellä tuloksia ajankohdan ja laitteen mukaan.

Shopping-kampanjoiden Huutokauppatilastot-raportti sisältää kolme tilastotietoa: osuus näyttökerroista, päällekkäisyyden suhde ja näkyvyys ennen muita. Voit luoda raportin yhdelle tai useammalle mainosryhmälle tai kampanjalle (jotka täyttävät aktiivisuuden vähimmäisvaatimuksen valitulla ajanjaksolla) sekä ryhmitellä tuloksia ajankohdan ja laitteen mukaan. Shopping-kampanjoiden huutokauppatilastojen tiedot ovat saatavilla lokakuusta 2014 lähtien.

Shopping-kampanjoiden huutokauppatilastot ovat peräisin vain hakuverkostosta.

Huutokauppatilastojen tietojen kuvaukset

Impressioprosentti

Impressioprosentti on prosenttiosuus, joka saadaan jakamalla saamiesi impressioiden määrä niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi oli kelpoinen saamaan. Kelpoisuus määritetään mainosten nykyisten kohdistusasetusten, hyväksymistilojen ja Laatupisteiden perusteella. Huutokauppatilastot-raportin impressioprosentti kertoo myös muiden mainostajien impressioprosentin huutokaupoissa, joissa sekä sinun että toisen mainostajan mainos oli näyttökelpoinen.

Shopping-kampanjoita koskeva huomautus:

• Shopping-kampanjoissa ei käytetä Laatupisteitä. Shopping-mainosten yleinen laatu ja osuvuus vaikuttavat kuitenkin mainosten kelpoisuuteen. Lue lisää impressioprosentin seurannasta.
  • Toisinaan kampanja‑ ja tuoteryhmätason impressioprosentti sekä Huutokauppatilastot-raportin impressioprosentti saattavat hieman poiketa toisistaan. Tämä pieni ero johtuu todennäköisesti siitä, että huutokauppatilastoista suodatetaan pois huutokaupat, joissa impressioiden määrä on hyvin pieni (tämän tarkoituksena on vähentää huutokauppatilastojen viivettä). Kampanjatasolla sen sijaan tällaista suodatusta ei tehdä.
  • Tuoteryhmät-välilehdellä näkyy impressioprosentti vain tuoteryhmille, jotka ovat saaneet impressioprosentin raportointiin vaadittavan määrän impressioita. Lisäksi välilehdellä näkyy impressioiden koottu määrä tällä tasolla. Nämä luvut saattavat siis poiketa kampanjatason tilastoista, jos useat tuoteryhmät ovat saaneet vain vähän impressioita.
  • Kampanjatason impressioprosentti ja Huutokauppatilastot-raportin impressioprosentti ovat todennäköisesti lähes samat. Tuoteryhmät-välilehdeltä voit katsoa yksityiskohtaisempia tietoja.
  • Huutokauppatilastot-raportissa näkyvä kilpailijan impressioprosentti saattaa poiketa impressioprosentista, jonka kilpailija näkee omassa raportissaan. Kilpailevien mainostajien aktiiviset impressiot saattavat olla päällekkäisiä vain jonkin suuruisen osuuden kanssa omista aktiivisista impressioistasi. Esimerkiksi vaikka raporttisi Impressioprosentti-sarakkeessa näkyisi arvo 100 %, kilpailevan mainostajan impressioprosentti on voinut olla 50 % huutokaupoissa, joissa mainostajan mainos on ollut kelvollinen näkymään.

Päällekkäisyys

Päällekkäisyyden suhde osoittaa, kuinka usein näyttökerta kirjattiin oman mainoksesi ohella myös kilpailijasi mainokselle.

Jos esimerkiksi Huutokauppatilastot-raportin Päällekkäisyyssuhde-sarakkeessa on arvo 60 %, kyseisen kilpailijan mainos näytettiin 6:lla 10:stä oman mainoksesi näyttökerrasta.

Kilpailija ylempänä ‑prosentti (vain hakuverkostokampanjat)

Sijoitus yläpuolella ‑suhde osoittaa, kuinka usein kilpailijasi mainos sijoitettiin oman mainoksesi yläpuolelle silloin, kun mainoksenne näytettiin yhtä aikaa.

Jos esimerkiksi Huutokauppatilastot-raportin Sijoitus yläpuolella ‑suhteen sarakkeessa on arvo 5 %, kyseisen kilpailijan mainos näytettiin oman mainoksesi yläpuolella 5:llä 100:sta kerrasta, jolloin mainoksenne näytettiin yhtä aikaa.

Sivun yläosassa ‑prosentti (vain hakuverkostokampanjat)

Sivun yläosassa ‑prosentti osoittaa, kuinka usein mainoksesi (tai kilpailijasi mainos sen mukaan, mitä riviä katselet) näytettiin sivun yläosassa maksuttoman haun tulosten yläpuolella.
Jos mainostajalla oli esimerkiksi 100 näyttökertaa, joista 20 näkyi missä tahansa sijainnissa orgaanisen haun tulosten yläpuolella, sivun yläosassa ‑prosentti on 20 %.

Absoluuttinen ylimpänä näkyminen (vain Hakukampanjat)

Absoluuttinen ylimpänä näkyminen ‑arvo kertoo, kuinka usein mainoksesi (tai kilpailijasi mainos riippuen siitä, mitä riviä katsot) näytettiin sivun korkeimmassa sijainnissa eli ensimmäisenä mainoksena orgaanisen haun tulosten yläpuolella.

Jos esimerkiksi mainoksen 100 näyttökerrasta mainos näkyy 10 näyttökerrassa ensimmäisenä mainoksena maksuttoman haun tulosten yläpuolella, kaikkein ylimpänä näkymisen prosentti on 10.

Näkyvyys ennen muita

Näkyvyys ennen muita on prosenttiosuus, joka määritetään sen perusteella, kuinka monta kertaa mainoksesi sijoitus huutokaupassa oli korkeampi kuin toisen osallistujan mainos ja kuinka monta kertaa mainoksesi näytettiin, kun toisen osallistujan mainosta ei näytetty. Saatu luku jaetaan niiden mainoshuutokauppojen kokonaismäärällä, joihin olet osallistunut.

Huom. Tämä raportti sisältää tietoja muista kanssasi sellaisiin huutokauppoihin osallistuneista mainostajista, joissa verkkotunnuksen nimi sisältyy mainokseen. Tämä ei tarkoita sitä, että muilla mainostajilla on samat mainonta-asetukset kuin sinulla. Muiden mainostajien tiedot on kerätty esiintymistä, joissa myös omia mainoksiasi on voitu näyttää. Raportissa ei näytetä todellisia avainsanojasi, mainostesi laatua, hintatarjouksiasi tai kampanja-asetuksiasi. Näitä tietoja ei myöskään kerrota muiden mainostajien osalta. Soittomainokset ja Mobiilisovelluksen asennusmainokset, joissa ei ole verkkotunnuksen nimeä, eivät tällä hetkellä sisälly Huutokauppatilastot-raporttiin.

Raportin tiedot saa näkyviin myös tekemällä Google-hakuja (monet mainostajat tekevät omia arvioita tutkimalla näytettäviä mainoksia), mutta raportin luominen helpottaa tietojen käyttämistä ja tulkitsemista. Raportti on niiden mainostajien käytettävissä, joiden avainsanat, tuoteryhmät, mainosryhmät ja kampanjat täyttävät aktiivisuuden vähimmäisvaatimuksen.

Huutokauppatilastot-raportin noutaminen

Huutokauppatilastojen tiedot ovat käytettävissä sellaisten hakuverkosto- ja Shopping-kampanjoiden kohdalla, jotka täyttävät aktiivisuuden vähimmäisvaatimuksen. Hakuverkostokampanjoille voit luoda avainsana-, mainosryhmä- tai kampanjaraportteja. Shopping-kampanjoille voidaan luoda mainosryhmä- ja kampanjaraportteja.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Avainsanat-sivuvalikkoa sen mukaan, mitä tietoja haluat raporttiin.
  3. Valitse jokin kampanja, mainosryhmä tai avainsana klikkaamalla haluamasi kohdan viereistä valintaruutua. Huom. Voit valita avainsanoja vain yhdeltä sivulta kerrallaan (paitsi jos ajat raportin käyttäen arvoa Kaikki).
  4. Klikkaa Huutokauppatilastot.
  5. Huutokauppatilastot-raportti tulee näkyviin. Huom, Huutokauppatilastot-raportti on saatavilla ainoastaan sellaisille avainsanoille ja mainosryhmille, joiden aktiivisuus saavuttaa vähimmäisrajan.
  6. Jos valitsit pelkkiä hakuverkostokampanjoita, pelkkiä Shopping-kampanjoita tai mainosryhmiä, Huutokauppatilastot-raportin sisältö määräytyy valintasi mukaan.
  7. Jos valitsit sekä hakuverkosto- että Shopping-kampanjoita tai ‑mainosryhmiä, sinun on valittava Hakukampanjat- tai Shopping-kampanjat-valintanappi.

Huutokauppatilastot-raportin suodattaminen

Luomalla suodattimen voit helpottaa sellaisten avainsanojen, mainosryhmien ja kampanjoiden etsimistä, joille on saatavana Huutokauppatilastot-raportteja. Huutokauppatilastojen suodattimen avulla näet kerralla, mihin avainsanoihin, mainosryhmiin tai kampanjoihin liittyy Huutokauppatilastot-raportteja.

1. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella olevaa suodatuskuvaketta Suodata.
  2. Valitse jokin näytössä näkyvistä suodattimista, niin näkyviin tulee luettelo uusien suodattimien suodatinehdoista.
  3. Lisää suodatinehto ja klikkaa sitten Käytä. Taulukkoon tulee automaattisesti näkyviin avainsanat ja mainosryhmät, joille on käytettävissä Huutokauppatilastot-raportteja.
Kokeile