Over ongeldig verkeer

Ongeldig verkeer verwijst naar klikken op en vertoningen van advertenties die niet zijn gebaseerd op daadwerkelijke interesse van gebruikers, waaronder bedrieglijk verkeer en onbedoelde of dubbele klikken. We brengen geen kosten in rekening voor ongeldige klikken of vertoningen, omdat ze weinig of geen waarde hebben.

Google beschermt adverteerders tegen ongeldig verkeer met een aanpak die uit meerdere lagen bestaat. Hoewel het meeste ongeldige verkeer vrijwel in realtime wordt opgespoord, beoordelen onze systemen en ons team van experts voortdurend het verkeer op nieuw of niet eerder gevonden ongeldig verkeer. Ongeldig verkeer dat door Google wordt vastgesteld, wordt op verschillende manieren getoond, afhankelijk van wanneer het is gevonden. Voor ongeldig verkeer dat wordt vastgesteld voordat de factuur voor die maand wordt gemaakt, worden de gebruiksgegevens op basis hiervan aangepast. Dit verkeer wordt niet aan u gefactureerd. Maar als er ongeldig verkeer wordt gevonden nadat de factuur al is gemaakt, geeft Google klanten kredieten voor ongeldig verkeer als dit gepast en mogelijk is. Deze kredieten worden vermeld op de daaropvolgende facturen en in rapporten met de transactiegeschiedenis van het account.

Als er kredieten worden toegekend, krijgt u ook gegevens over de service die is gekoppeld aan het ongeldige verkeer waarvoor deze kredieten worden toegekend. Deze gegevens bestaan uit het oorspronkelijke factuurnummer, de oorspronkelijke servicemaand, het inkoopordernummer, de naam van het accountbudget en de naam van de campagne die zijn gekoppeld aan het ongeldige verkeer. U vindt deze informatie op de pagina Overzicht en de pagina Factureringsactiviteit of Transacties van uw Google Ads-account, en op uw factuur aan het eind van de maand.

Typen ongeldig verkeer

Hier ziet u een paar typen klikken en vertoningen die we als ongeldig beschouwen:

• Onbedoelde klikken die geen waarde hebben, zoals de 2e klik van een dubbelklik.
  • Handmatige klikken om iemands advertentiekosten te verhogen.
  • Handmatige klikken om de winst te vergroten van de website-eigenaars die uw advertenties hosten.
  • Klikken en vertoningen door geautomatiseerde tools, robots of andere misleidende software.
  • Vertoningen om de klikfrequentie (CTR) van een adverteerder kunstmatig te verlagen.

Hoe Google u beschermt tegen ongeldig verkeer

Voor elke interactie bekijkt Google een groot aantal gegevenspunten, zoals:

• IP-adres
  • Tijd van interactie
  • Dubbele interacties

Google onderzoekt verschillende typen interactiepatronen en probeert dan potentieel ongeldige interacties uit te filteren voordat ze in uw account worden weergegeven.

Meer informatie over de beveiligingsmaatregelen van Google tegen ongeldig verkeer

Google filtert ongeldig verkeer uit uw rapport. Voor eventuele ongeldige interacties die we niet hebben kunnen uitfilteren, krijgt u een tegoed. Meer informatie over hoe u het tegoed voor ongeldige interacties kunt zien

Algemene redenen voor een toename van verkeer

Als u een piek ziet in het aantal klikken of vertoningen in uw account, wil dat niet meteen zeggen dat uw advertenties worden beïnvloed door ongeldig verkeer. In de meeste gevallen hebben deze pieken een andere oorzaak.

Hier ziet u een paar voorbeelden:

• Wijzigingen in het gemiddelde dagbudget: Als u het gemiddelde dagbudget van uw campagnes verhoogt, kunnen de advertenties meer vertoningen en dus ook meer klikken krijgen.
  • Wijzigingen in het maximum CPC-bod voor zoekwoorden: Als u het maximum CPC-bod (kosten per klik) voor een of meer van uw zoekwoorden verhoogt, worden uw advertenties misschien vaker getoond. De advertenties komen daardoor mogelijk ook op een hogere positie terecht. Dat geldt ook voor advertenties die in het Display Netwerk worden weergegeven. Een hogere CPC kan resulteren in een hogere positie en daardoor in meer vertoningen en klikken.
  • Nieuwe zoekwoorden toevoegen: Nieuwe zoekwoorden in uw campagne kunnen tot meer vertoningen en klikken leiden, vooral als die zoekwoorden heel algemeen zijn of overeenkomen met populaire zoekopdrachten.
  • Advertenties zijn te zien op nieuwe sites in het Display Netwerk: Als uw advertentiecampagne is ingesteld op automatische plaatsingen en het gemiddelde dagbudget hoog genoeg is, kan het verkeer flink toenemen als de advertenties worden getoond op de site van een nieuwe uitgever.
  • Seizoenstrends of nieuwsgebeurtenissen: Soms leidt een plotselinge stijging in de interesse voor een specifiek onderwerp tot meer verkeer, bijvoorbeeld op speciale feestdagen of als een beroemdheid over een bepaald onderwerp blogt.

Meer informatie over geldige redenen voor toename van het verkeer