Sobre el trànsit no vàlid

El trànsit no vàlid fa referència als clics en anuncis i les impressions d'anuncis que no són resultat d'un interès real de l'usuari, incloent-hi el trànsit fraudulent intencionat i els clics accidentals o duplicats. No se us cobraran les impressions ni els clics no vàlids, ja que el seu valor és escàs o nul.

Google es basa en un enfocament multicapa per protegir els anunciants del trànsit no vàlid. Tot i que la majoria del trànsit no vàlid es detecta de manera automàtica gairebé en temps real, els nostres sistemes i el nostre equip d'experts revisen contínuament el trànsit per detectar-hi trànsit no vàlid nou o que no s'hagi detectat anteriorment. El trànsit no vàlid detectat per Google es mostrarà de maneres diferents en funció de quan s'hagi detectat. Si es detecta trànsit no vàlid abans que es generi la factura d'un mes concret, els detalls d'ús s'ajusten en conseqüència i no se us factura el trànsit. Ara bé, en el cas del trànsit no vàlid identificat després que ja s'hagi generat la factura, Google emet als clients "crèdits de trànsit no vàlid", en els casos en què sigui pertinent i possible, que es mostren en factures posteriors i als informes de l'historial de transaccions del compte.

Quan s'emeten crèdits, també es proporcionen els detalls del servei associat al trànsit no vàlid per al qual es proporciona crèdit. Aquests detalls inclouen el número de la factura original, el mes de servei original, el número de full de comanda, el nom del pressupost del compte i el nom de la campanya associats al trànsit no vàlid. Podeu trobar aquesta informació a la pàgina Resum, a la pàgina Activitat de facturació o a la pàgina Transaccions del compte de Google Ads, així com a la factura de final de mes.

Tipus de trànsit no vàlid

A continuació hi ha els tipus de clics i d'impressions que no considerem vàlids:

• Clics accidentals que no tenen cap valor, com ara el segon clic d’un doble clic.
  • Clics manuals fets amb la intenció d'incrementar els costos publicitaris d'algú.
  • Clics manuals destinats a augmentar els beneficis dels propietaris dels llocs web que allotgen els anuncis.
  • Clics i impressions generats per eines automatitzades, robots o un altre programari fraudulent.
  • Impressions fetes amb la intenció de disminuir artificialment la ràtio de clics d'entrada (CTR) d'un anunciant.

Com us protegeix Google del trànsit no vàlid

Google té en compte molts aspectes de les dades de cada interacció, com ara:

• L'adreça IP
  • L'hora de la interacció
  • Interaccions duplicades

Després d'examinar diversos tipus de patrons d'interacció, Google prova de filtrar les interaccions potencialment no vàlides abans que es mostrin al vostre compte.

Més informació sobre la protecció de Google contra el trànsit no vàlid

Google filtra el trànsit no vàlid de l'informe i us dona crèdits corresponents al trànsit que la detecció automàtica no hagi detectat. Més informació sobre com podeu veure el crèdit de les interaccions no vàlides

Causes habituals de l'augment de trànsit

Un creixement del nombre de clics o d'impressions al compte no implica necessàriament que els anuncis siguin objecte d'un trànsit no vàlid. Normalment aquests pics de trànsit es deuen a altres motius.

Exemples de per què podeu observar un augment del trànsit:

• Canvis en el pressupost diari mitjà: si augmenteu el pressupost diari mitjà de les campanyes, els anuncis podran obtenir més impressions i, en conseqüència, més clics.
  • Canvis en el CPC màxim de les paraules clau: si s'augmenta el CPC (cost per clic) màxim d'una o de diverses paraules clau, és possible que els anuncis es mostrin més sovint. També pot ser que es mostrin en una posició més elevada que abans. Això també passa amb els anuncis que es mostren a la Xarxa de Display, és a dir, un CPC més elevat comporta una posició més elevada i, per tant, més impressions i clics.
  • Afegir paraules clau: si afegiu paraules clau noves a la campanya, especialment si són bastant generals o corresponen a consultes de cerca populars, pot augmentar la quantitat d'impressions i de clics que rebeu.
  • Els anuncis es mostren en llocs web nous de la Xarxa de Display: si la campanya publicitària utilitza emplaçaments automàtics i té prou pressupost diari mitjà, el trànsit dels anuncis pot augmentar significativament si es comencen a mostrar al lloc web d'un altre editor.
  • Tendències de temporada o notícies importants: de vegades l'increment sobtat de l'interès per un tema concret pot provocar un augment del trànsit (per exemple, si hi ha un festiu especial o si algun famós fa declaracions sobre un tema determinat).

Més informació sobre els motius vàlids de l'augment del trànsit