Opprett egendefinerte kombinasjonssegmenter

Du kan opprette et kombinert segment ved å kombinere datasegmentene dine i et OG-, ELLER- eller IKKE-forhold. Med egendefinerte kombinasjonssegmenter kan du opprette avanserte segmenter basert på eksisterende datasegmenter. Sett at du ønsker å tilby en tilbudspris til folk som kjøper en pakke med 3 relaterte produkter, for eksempel en mobiltelefon, hodetelefoner og en lader. Disse produktene ligger imidlertid på 3 forskjellige nettadresser. For å sette sammen et datasegment med personer som har besøkt sidene for disse 3 produktkategoriene, kan du opprette én liste over dem som besøkte siden med mobiltelefoner, én med dem som besøkte siden med hodetelefoner, og en tredje liste med dem som besøkte siden med ladere. Deretter kan du opprette et egendefinert kombinasjonssegment for å nå ut til folk som har sett på siden med mobiltelefoner OG siden med hodetelefoner OG siden med ladere.

Før du begynner

Du velger selv hvordan du vil kombinere segmenter. Du kan for eksempel velge 5 segmenter i et OG-forhold ved enten å velge «Hvert av disse målgruppesegmentene (OG)» og legge til 5 segmenter, eller ved å klikke på OG-knappen og legge til 5 segmenter på 5 separate linjer. Når du lager et kombinert segment, videreføres varigheten av medlemskapet for hvert av datasegmentene som inngår i kombinasjonen. Vær oppmerksom på at antallet brukere i den egendefinerte kombinasjonen oppdateres med noen timers mellomrom. Hvis segmentet målrettes aktivt, oppdateres kundene i listen kontinuerlig.

Du kan lage egendefinerte kombinasjonssegmenter basert på hvilke som helst av disse segmenttypene:

• Besøkende på nettstedet
  • Appbrukere
  • Kundesegment
  • Videobrukere

Vær forsiktig med å kombinere appsegmenter med andre segmenttyper, ettersom du risikerer å ende opp med et segment uten brukere.

Lignende segmenter kan bare brukes i en enkel ELLER-betingelse. Det betyr at de ikke kan brukes i OG-vilkår eller i flere ELLER-vilkår sammen med andre typer segmenter, deriblant andre lignende segmenter.

Når du har laget de egendefinerte kombinasjonssegmentene, må du legge dem til i kampanjene eller annonsegruppene dine.

Slik lager du et egendefinert kombinasjonssegment

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Konfigurer egendefinerte kombinasjonssegmenter fra Målgruppestyring

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Velg Datasegmentene dine-siden fra menyen øverst på siden.
  5. Klikk på plussknappen , og velg Egendefinert kombinasjon på rullegardinmenyen.
  6. Gi det kombinerte segmentet et navn.
  7. Legg til målgruppesegmenter med alternativene «Søk» eller «Bla gjennom» på rullegardinmenyen i denne dialogboksen:
    • Ta med personer som oppfyller følgende betingelser (Avgrens segmentet (OG)). Med kombinerte segmenter kan du nå ut til folk som tilhører flere målgruppesegmenter.
    • Utelat personer som oppfyller følgende betingelser (Ekskluder segmenter (IKKE)). Velg målgruppesegmenter som ikke passer så godt for det du markedsfører. Det kombinerte segmentet omfatter ikke folk som tilhører disse målgruppesegmentene.
  8. I «Innstillinger for segmentanslag» kan du legge til segmenter for land og språk.
  9. Klikk på Opprett når du har lagt til alle segmentene.

Konfigurer egendefinerte kombinasjonssegmenter i kampanjene eller annonsegruppene dine

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgrupper.
  4. Klikk på Endre målgruppesegmenter.
  5. Velg Annonsegruppe eller Kampanje på «Legg til i»-rullegardinmenyen.
  6. Søk etter kampanjen eller annonsegruppen der du vil gjøre endringer.
  7. Klikk på Bla gjennom.
  8. Klikk på De kombinerte målgruppesegmentene dine og deretter på Nytt kombinert segment.
  9. Gi det kombinerte segmentet et navn.
  10. Legg til målgruppesegmenter med alternativene «Søk» eller «Bla gjennom» på rullegardinmenyen i denne dialogboksen:
    • Ta med personer som oppfyller følgende betingelser (Avgrens segmentet (OG)). Med kombinerte målgruppesegmenter kan du nå ut til folk som tilhører flere målgruppesegmenter.
    • Utelat personer som oppfyller følgende betingelser (Ekskluder segmenter (IKKE)). Velg målgruppesegmenter som ikke passer så godt for det du markedsfører. Det kombinerte målgruppesegmentet omfatter ikke folk som tilhører disse målgruppesegmentene.
  11. I «Innstillinger for segmentanslag» kan du legge til segmenter for land og språk.
    • Merk: Du kan ikke endre innstillinger på annonsegruppenivå. Disse innstillingene samsvarer med kampanjemålrettingen.
  12. Klikk på Opprett.

Linker til relatert innhold