Hantera en delad budget för flera kampanjer

I Google Ads kan du tilldela varje enskild kampanj en genomsnittlig daglig budget eller använda delade budgetar för att fördela budgeten över flera kampanjer. En delad budget är perfekt om du inte kan lägga tid på att ange och bevaka enskilda kampanjbudgetar men ändå vill få så många klick som möjligt på dina annonser för en viss budget. Delade budgetar fungerar inte med kampanjer som ingår i ett experiment.

Med en delad budget kan Google Ads automatiskt justera hur budgeten fördelas över olika kampanjer så att du får bättre avkastning på investeringen. Du kan när som helst återgå till att använda enskilda kampanjbudgetar, vilket ger dig full kontroll över hur mycket du spenderar per kampanj. Du aktiverar eller hanterar din delade budget i det delade biblioteket i ditt konto.

Exempel

Anta att du har avsatt 1 000 kronor per dag, jämnt fördelat mellan två kampanjer. En viss dag kanske en kampanj får färre exponeringar och klick än vanligt, vilket innebär att du bara spenderar 400 kronor. Med en delad budget kan Google Ads flytta över det överskjutande beloppet på 100 kronor till den andra kampanjen för att maximera ditt totala kampanjresultat.

Obs! Delade budgetar kan inte användas för hotellkampanjer med en provisionsbudstrategi.

Anvisningar

Ange en delad budget

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen  och klicka sedan på Delade budgetar under Delat bibliotek.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Ge den nya delade budgeten ett namn och ange ett budgetbelopp.
  5. Lägg till kampanjer som den delade budgeten ska tillämpas på (valfritt).
  6. Klicka på Spara.
  7. Budgeten tillämpas inte förrän du använder den på enskilda kampanjer.
    1. Öppna sidan Inställningar för varje kampanj.
    2. Öppna avsnittet Daglig budget.
    3. Klicka på Hämta från det delade biblioteket och välj den delade budget du vill lägga till i kampanjen.
    4. Klicka på Spara.

Du kan alltid redigera den delade budgeten genom att återgå till det delade biblioteket.

Ta bort en delad budget från en kampanj

Eftersom varje Google Ads-kampanj måste ha en budget kan du bara ta bort en delad budget om den inte används i några kampanjer.

Så här tar du bort en delad budget från dina kampanjer och tar bort den helt:

1. Öppna sidan Inställningar för varje kampanj som använder den delade budgeten som du vill ta bort.
  2. Klicka på Budget.
  3. Under Ange det genomsnitt du vill spendera varje dag kan du se den delade budgeten som tillämpats på den här kampanjen.
  4. Klicka på krysset i den delade budgeten för att ta bort den från kampanjen.
  5. Klicka på Spara.

Upprepa stegen ovan för alla kampanjer som använder samma delade budget.

Ta bort en budget från det delade biblioteket

1. Klicka på verktygsikonen och klicka sedan på Delade budgetar under Delat bibliotek.
  2. Markera rutan bredvid den delade budgeten som du vill ta bort.
  3. Klicka på Redigera i det blå fältet som öppnas och välj Ta bort på rullgardinsmenyn.

Växla budget mitt på dagen

Om du byter från en enskild kampanjbudget till en delad budget eller tvärtom mitt på dagen börjar visningen från tidpunkten för ändringen, som om kampanjerna hittills har spenderat 0 kronor.

Exempel

Anta att du har fyra kampanjer som var och en har en budget på 60 kronor. Vid kl. 15.00 har var och en av kampanjerna förbrukat hela budgeten på 60 kronor. Vid kl. 16.00 bestämmer du dig för att skapa en delad budget på 240 kronor för de fyra kampanjerna. Vi börjar då om med en delad budget på 240 kronor, som om 60-kronorskampanjerna inte redan var förbrukade.