Een gedeeld budget beheren in meerdere campagnes

In Google Ads kunt u een dagbudget toewijzen aan elke afzonderlijke campagne of een gedeeld budget gebruiken om dit over meerdere campagnes te verdelen. Een gedeeld budget is ideaal als u weinig tijd heeft om afzonderlijke campagnebudgetten in te stellen en bij te houden, maar binnen een bepaald budget toch zo veel mogelijk klikken wilt genereren met uw advertenties. Gedeelde budgetten werken niet met campagnes die deel uitmaken van een campagnegroep of van een experiment.

Wanneer u een gedeeld budget gebruikt, kan Google Ads automatisch aanpassen hoe dit over de diverse campagnes wordt verdeeld, zodat u het rendement op de investering kunt verbeteren. U kunt altijd weer afzonderlijke campagnebudgetten gaan gebruiken om volledige controle te krijgen over hoeveel u per campagne besteedt. Ga in uw account naar de Gedeelde bibliotheek om een gedeeld budget in te stellen of te beheren.

Voorbeeld

Stel dat u per dag € 100 kunt besteden, gelijkmatig verdeeld over twee campagnes. Op een bepaalde dag kan de ene campagne minder vertoningen en klikken genereren dan normaal, waardoor er slechts € 40 wordt besteed. Met een gedeeld budget kan Google Ads het overgebleven bedrag van € 10 opnieuw toewijzen aan de tweede campagne om de algehele campagneresultaten te verbeteren.

Opmerking: Hotelcampagnes met de biedstrategie 'Commissie' werken niet met gedeelde budgetten.

Instructies

Een gedeeld budget instellen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens onder 'Gedeelde bibliotheek' op Gedeelde budgetten.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Geef uw nieuwe gedeelde budget een naam en stel een budgetbedrag in.
  5. Voeg enkele campagnes toe aan uw gedeelde budget (optioneel).
  6. Klik op Opslaan.
  7. Het budget wordt pas van kracht nadat u het op afzonderlijke campagnes heeft toegepast.
    1. Ga naar de pagina 'Instellingen' voor elke campagne.
    2. Open het gedeelte 'Dagbudget'.
    3. Klik op Toepassen vanuit gedeelde bibliotheek en selecteer het gedeelde budget dat u aan deze campagne wilt toevoegen.
    4. Klik op Opslaan.

U kunt uw gedeelde budget op elk gewenst moment bewerken door terug te keren naar 'Gedeelde bibliotheek'.

Een gedeeld budget uit een campagne verwijderen

Aangezien elke Google Ads-campagne een budget moet hebben, kunt u een gedeeld budget alleen verwijderen als het niet door een campagne wordt gebruikt.

Volg deze stappen om een gedeeld budget uit uw campagnes te halen en te verwijderen:

1. Ga naar de pagina 'Instellingen' voor elke campagne die het gedeelde budget gebruikt dat u wilt verwijderen.
  2. Klik op Budget.
  3. Onder 'Geef het gemiddelde op dat u elke dag wilt uitgeven' ziet u het gedeelde budget dat op deze campagne is toegepast.
  4. Klik op de 'x' van dit gedeelde budget om het uit de campagne te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.

Herhaal de bovenstaande stappen voor alle campagnes die hetzelfde gedeelde budget gebruiken.

Een budget uit de gedeelde bibliotheek verwijderen

1. Klik op het gereedschapspictogram en vervolgens onder 'Gedeelde bibliotheek' op Gedeelde budgetten.
  2. Vink het selectievakje aan naast het gedeelde budget dat u wilt verwijderen.
  3. Klik in de blauwe balk die wordt weergegeven op Bewerken en selecteer Verwijderen in het dropdownmenu.

Halverwege de dag van budget veranderen

Als u halverwege de dag overschakelt van een afzonderlijk campagnebudget naar een gedeeld budget of omgekeerd, starten we de weergave vanaf het moment waarop u overschakelt, alsof de campagnes tot dat moment € 0 hadden uitgegeven.

Voorbeeld

Stel dat u 4 campagnes heeft met elk een eigen budget van € 6. Om 15.00 uur is voor al deze campagnes het hele budget van € 6 uitgegeven. Om 16.00 uur besluit u een nieuw gedeeld budget te maken van € 24 voor deze vier campagnes. Het gedeelde budget van € 24 wordt gestart vanaf nul en er wordt dus niet gelet op de € 6 die al was uitgegeven.