Kampanjoiden kesken jaetun budjetin ylläpitäminen

Google Adsissa voit valita kullekin kampanjalle keskimääräisen päiväbudjetin tai jakaa saman budjetin useiden kampanjoiden kesken käyttämällä jaettua budjettia. Lue lisää jaetuista budjeteista.

Huom. Joillakin Google Ads ‐tileillä portfoliokohtaisia hintatarjousstrategioita ja jaettuja budjetteja voidaan nyt linkittää toisiinsa. Lue lisää jaettujen budjettien linkittämisestä portfoliokohtaisiin hintatarjousstrategioihin.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Jaetun budjetin määrittäminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Jaetut budjetit.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Lisää uudelle jaetulle budjetille nimi ja valitse budjetin summa.
  6. Lisää joitakin kampanjoita jaettuun budjettiisi (valinnainen).
  7. Klikkaa Tallenna.

Kampanjoiden lisääminen jaettuun budjettiin

Voit käyttää budjettia niin monessa tililläsi olevassa kampanjassa kuin haluat. Tee näin:

1. Valitse jaetun budjetin valikosta budjetti, jota haluat käyttää tililläsi olevissa kampanjoissa.
  2. Klikkaa pluspainiketta lisätäksesi kampanjoita.
  3. Merkitse haluamiesi kampanjoiden valintaruudut.
  4. Klikkaa Tallenna.

Voit aina muokata jaettua budjettia palaamalla jaettuun kirjastoon.

Huom. Kun lisäät kampanjan jaettuun budjettiin, kampanjan budjetti lisätään myös jaetun budjetin summaan.

Jaetun budjetin poistaminen kampanjasta

Koska jokaisella Google Ads ‑kampanjalla on oltava budjetti, voit poistaa jaetun budjetin vain, jos se ei ole käytössä missään kampanjassa.

Voit poistaa jaetun budjetin kampanjoistasi ja poistaa sen sitten kokonaan seuraamalla näitä ohjeita:

1. Siirry Asetukset-sivulle jokaisessa kampanjassa, jossa poistettava jaettu budjetti on käytössä.
  2. Klikkaa Budjetti.
  3. Näet kampanjassa käytössä olevan jaetun budjetin kohdassa "Lisää keskimääräinen summa, jonka haluat käyttää päivittäin".
  4. Poista jaettu budjetti kampanjasta klikkaamalla x-merkkiä.
  5. Klikkaa Tallenna.

Toista edelliset vaiheet jokaisen samaa jaettua budjettia käyttävän kampanjan kohdalla.

Budjetin poistaminen Jaetusta kirjastosta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Jaetut budjetit.
  4. Merkitse poistettavan jaetun budjetin valintaruutu.
  5. Klikkaa näkyviin tulevasta sinisestä palkista Muokkaa ja valitse avattavasta valikosta Poista.

Budjettien vaihtaminen kesken päivän

Jos vaihdat kesken päivän yksilöllisestä budjetista jaettuun budjettiin tai päinvastoin, ryhdymme näyttämään mainoksia kyseisen vaihdon ajankohdasta lähtien, ikään kuin kampanjoissa olisi siihen mennessä käytetty 0 euroa.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on neljä kampanjaa, joilla kullakin on oma 6 euron budjetti. Kello 15.00 mennessä kukin kampanja on käyttänyt 6 euron budjettinsa kokonaan. Päätät kello 16.00 luoda kyseisille kampanjoille uuden jaetun budjetin, jonka summa on 24 euroa. Aloitamme 24 euron jaetun budjetin nollasta, ikään kuin kuuden euron kampanjoita ei olisi vielä näytetty.