Tietoja aiheeseen kohdistamisesta

Yrityksesi on luultavasti perustettu tiettyjen asiakkaiden palvelemista varten. Asiakkaitasi voi puolestaan yhdistää se, että monet heistä ovat kiinnostuneita tietyistä aiheista. Aiheeseen kohdistamisen avulla voit sijoittaa mainoksia verkkosivuille, sovelluksiin ja videoihin, jotka liittyvät näihin aiheisiin – olipa kyseessä maatalous, musiikki tai jokin aivan muu aihe.

Tämä artikkeli sisältää aiheeseen kohdistamisen yleiskatsauksen. Tätä ominaisuutta voi käyttää Display-verkoston kampanjoissa ja Video-kampanjoissa. Vaiheittaiset ohjeet löytyvät artikkelista Mainonnan kohdistaminen osuvien aiheiden mukaisille verkkosivustoille.

Aiheeseen kohdistamisen avulla mainoksesi voivat näkyä millä tahansa Display-verkoston tai YouTuben sivuilla, joilla on valitsemiisi aiheisiin liittyvää sisältöä. Kun verkon sisältö muuttuu ajan mittaan, myös mainoksiasi näyttävät sivut voivat vaihtua. Jotta voit näyttää mainoksia kyseisillä sivuilla, valitse yksi tai useampi aihe, joka mielestäsi sopii mainoksiisi.

Esimerkki

Kun kohdistat mainonnan esimerkiksi aiheeseen Autot ja ajoneuvot, mainoksesi voidaan näyttää millä tahansa Display-verkoston verkkosivustolla tai muussa sijoittelussa, jossa on autoja tai muita autoiluun liittyviä teemoja käsittelevää sisältöä. Voit myös valita tarkempia ala-aiheita, kuten Kuorma-autot ja katumaasturit, Hyötyajoneuvot tai Moottoripyörät.

Milloin mainonta kannattaa kohdistaa aiheisiin?

• Haluat näyttää mainoksia useilla verkkosivustoilla, jotka liittyvät tiettyyn aiheeseen.
  • Jos esimerkiksi myyt polkupyöriä ja tiedät, että asiakkaasi pitävät myös patikoinnista ja telttailusta, voit yrittää mainostaa useammilla verkkosivustoilla valitsemalla patikoinnin ja telttailun ala-aiheen. Näin mainoksiasi näytetään tähän aiheeseen liittyvillä verkkosivuilla.
  • Haluat lisätä mainostesi jakelua nopeasti.
  • Jos haluat estää mainostesi näkymisen tiettyjä sellaisia aiheita koskevilla sivuilla, jotka eivät ole tehokkaita tai eivät liity liiketoimintaasi, voit sulkea kyseiset aiheet pois

Mitä aiheeseen kohdistaminen maksaa?

Aiheiden mukaan kohdistamisen hinnoittelu toimii samalla tavalla kuin muidenkin kohdistustyyppien hinnoittelu. Määrität hintatarjouksen tai valitset automaattisen hintatarjousstrategian, minkä jälkeen Google Ads ‑järjestelmä näyttää mainostasi Google-verkoston sivuilla, joilla on kyseiseen aiheeseen liittyvää sisältöä ja joilla hintatarjouksesi riittää sijainnin saamiseen. Suosittuun aiheeseen voi liittyä tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia sivuja, joilla mainoksesi voidaan näyttää.