Aiheeseen kohdistaminen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen sisältökohdistuksestasi ja jotta sisältökohdistuksen hallinta ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

Kaikki sisältökohdistustyypit löytyvät nyt sivun reunassa olevan navigointivalikon Sisältö-kohdasta:

• Kaikkien sisältökohdistustyyppien Aiheet, Sijoittelut, Display-/videomainosten avainsanat ja Poissulkemiset on nyt jaoteltu sivun reunassa olevan navigointivalikon Sisältö-välilehdelle. Jos haluat sulkea pois aiheita, sijoitteluita tai Display-/videomainosten avainsanoja, klikkaa Poissulkemiset-termin oikealla puolella olevaa avausnuolta ja valitse poissuljettavat kohteet.

Muita tulevia parannuksia:

• Aiheet, Sijoittelut ja Display-/videomainosten avainsanat kootaan yhdelle Sisältö-sivulle samaan raporttiin. Myös kaikki poissulkemiset kootaan Sisältö-sivulle yhteen raporttiin.
  • Mainoksesi kohdistetaan kaikkeen valitsemaasi sisältöön mainosryhmässäsi. Jos esimerkiksi olet kohdistanut mainokset aiheeseen "polkupyörät" ja valinnut Display-/videomainosten avainsanaksi "pyöräily", mainoksesi näkyvät sellaisen sisällön yhteydessä, joka liittyy näistä jompaankumpaan.

Ennen kuin edellä kuvatut muutokset ovat tulleet voimaan tililläsi, suosittelemme käyttämään vain yhtä sisällön kohdistustapaa (aiheita, sijoitteluita TAI Display-/videomainosten avainsanoja) mainosryhmää kohden, sillä useiden kohdistustapojen käyttäminen voi heikentää kampanjatuloksia.

Yrityksesi on luultavasti perustettu tiettyjen asiakkaiden palvelemista varten. Asiakkaitasi voi puolestaan yhdistää se, että monet heistä ovat kiinnostuneita tietyistä aiheista. Aiheeseen kohdistamisen avulla voit sijoittaa mainoksia verkkosivuille, sovelluksiin ja videoihin, jotka liittyvät kyseisiin aiheisiin – olipa kyseessä maatalous, musiikki tai jokin aivan muu aihe.

Tässä artikkelissa on yleiskatsaus aiheeseen kohdistamisesta. Tätä ominaisuutta voi käyttää Display-verkoston kampanjoissa ja Video-kampanjoissa. Lue tarkemmat ohjeet artikkelista Mainonnan kohdistaminen osuvien aiheiden mukaisille verkkosivustoille.

Aiheeseen kohdistamisen avulla mainoksesi voivat näkyä millä tahansa Display-verkoston tai YouTuben sivuilla, joilla on valitsemiisi aiheisiin liittyvää sisältöä. Verkon sisältö muuttuu ajan mittaan, joten myös sivut, joilla mainoksesi näkyvät, voivat muuttua. Jotta mainoksesi voivat näkyä kyseisillä sivuilla, valitse vähintään yksi aihe, joka mielestäsi sopii mainoksiisi.

Huom. Aiheeseen kohdistaminen koskee myös ei‑ohitettavia In-Stream-mainoksia ja puskurimainoksia, jotka näkyvät YouTube TV:ssä Google Adsin huutokauppakampanjoissa. Lue lisää YouTube TV ‑mainoksista.

Esimerkki

Kun kohdistat mainonnan esimerkiksi aiheeseen Autot ja ajoneuvot, mainoksesi voidaan näyttää millä tahansa Display-verkoston verkkosivustolla tai muussa sijoittelussa, jossa on autoja tai muita autoiluun liittyviä teemoja käsittelevää sisältöä. Voit myös valita tarkempia ala-aiheita, kuten Kuorma-autot ja katumaasturit, Hyötyajoneuvot tai Moottoripyörät.

Milloin mainonta kannattaa kohdistaa aiheisiin?

• Haluat mainostesi näkyvän useilla verkkosivustoilla, jotka liittyvät tiettyihin aiheisiin. Jos esimerkiksi myyt polkupyöriä ja tiedät, että asiakkaasi pitävät myös patikoinnista ja telttailusta, voit kokeilla mainostamista useilla verkkosivustoilla valitsemalla ala-aiheeksi patikoinnin ja telttailun. Näin mainoksesi näkyvät tähän aiheeseen liittyvillä verkkosivuilla.
  • Kaikkien ala-aiheiden lisääminen ei ole sama asia kuin ylätason aiheen lisääminen. Jotkin sivut jäävät kohdistuksen ulkopuolelle, jos lisäät mainosryhmääsi ainoastaan ala-aiheet. Suosittelemme myös ylätason aiheen lisäämistä.
  • Haluat laajentaa yrityksesi brändi-identiteettiä tai korostaa sen lifestyle-suuntausta.
  • Kampanjabudjettisi on joustava tai rajaton.
  • Haluat lisätä mainostesi näkymistä nopeasti tai CPA-tavoitteesi on kohtuullisen joustava.

Lisävinkkejä

• Kun kohdistat mainonnan ylätason aiheeseen, kohdistat sen samalla myös kaikkiin aiheeseen liittyviin ala-aiheisiin. Suosittelemme kuitenkin ala-aiheiden lisäämistä, jotta voit paremmin vaikuttaa hintatarjouksiin ja raportointiin.
  • Jos haluat estää mainostesi näkymisen tiettyjä sellaisia aiheita koskevilla sivuilla, joilla ei ole päästy hyviin tuloksiin tai jotka eivät liity liiketoimintaasi, voit sulkea kyseiset aiheet pois.

Kohdistuksen tarkentaminen käyttämällä aiheeseen kohdistamisen lisäksi sijoitteluun kohdistamista tai avainsanakohdistusta

• Sijoitteluihin ja aiheeseen kohdistaminen
    • Aiheeseen kohdistamisen avulla mainoksesi voivat näkyä automaattisesti millä tahansa Google Display ‑verkoston sivustolla, jolla on aiheeseen liittyvää sisältöä.
    • Sijoitteluun kohdistamisen avulla mainoksesi voivat näkyä vain tietyillä valitsemillasi Google Display ‑verkoston sivustoilla. Mainoksesi eivät näy sijoitteluissa, joihin et ole niitä nimenomaisesti kohdistanut.
    • Sijoitteluun kohdistamista ja aiheeseen kohdistamista voi käyttää mainosryhmässä samanaikaisesti. Jos kampanjan verkoston asetukseksi on valittu Tarkka tavoittavuus, mainos näkyy vain sellaisilla sijoittelun sivuilla, jotka liittyvät valittuun aiheeseen.
    • Esimerkki: Valitset saman mainosryhmän kohdistukseen newyorktimes.com-sijoittelun ja Urheilu-aiheen. Tässä tapauksessa mainoksesi näkyy vain newyorktimes.com-sivuston urheiluaiheisilla sivuilla.
  • Avainsanoihin ja aiheeseen kohdistaminen
    • Jos kohdistat mainoksia avainsanoihin ja aiheisiin samassa mainosryhmässä, avainsanasi ovat ensisijaisia, kun järjestelmä päättää, missä mainoksesi näkyvät. Mainoksesi eivät voi näkyä sivuilla, jotka eivät vastaa avainsanojasi, vaikka kyseiset sivut liittyisivät valitsemiisi aiheisiin.
    • Myös Display-verkoston kampanjan asetukset vaikuttavat siihen, miten aiheet toimivat avainsanojen kanssa. Voit valita Display-verkoston asetukseksi joko laajan tai tarkan tavoittavuuden:
    • Jos olet ottanut laajan tavoittavuuden käyttöön: Kun avainsanasi vastaavat jonkin kohdistukseen valitun aiheen sivua, käytämme mainoshuutokaupassa aiheeseen kohdistamisen hintatarjousta.
    • Jos olet ottanut tarkan tavoittavuuden käyttöön: Mainoksesi voivat näkyä vain sivuilla, jotka vastaavat avainsanojasi ja vähintään yhtä kohdistukseen valitsemaasi aihetta.

Mitä aiheeseen kohdistaminen maksaa?

Aiheiden mukaan kohdistamisen hinnoittelu toimii samalla tavalla kuin muillakin kohdistustyypeillä. Kun määrität hintatarjouksen tai valitset automaattisen hintatarjousstrategian, Google Ads ‑järjestelmä lisää mainoksesi Google-verkoston sivuille, joilla on kyseiseen aiheeseen liittyvää sisältöä ja joilla hintatarjouksesi riittää sijainnin saamiseen. Suosittuun aiheeseen voi liittyä tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia sivuja, joilla mainoksesi voi näkyä.