Sobre la segmentació per tema

Per ajudar-vos a arribar a més clients potencials, ara els vostres anuncis es mostraran en contingut que coincideixi amb qualsevol dels temes, dels emplaçaments o de les paraules clau de display/vídeo/cerca que hàgiu inclòs a la segmentació. Per exemple, si heu segmentat per "bicicletes" com a tema i "ciclisme" com a paraula clau de display/vídeo/cerca, els anuncis es mostraran al contingut que coincideixi amb qualsevol d'aquests termes.

També veureu que la segmentació contextual s'ha simplificat en una sola pàgina a Google Ads, de manera que pugueu gestionar tots els tipus de segmentació per contingut (temes, emplaçaments, paraules clau de display/vídeo i exclusions) en una sola visualització. Podeu trobar la pàgina nova a la secció "Contingut" que hi ha a Campanyes Campaigns Icon, al menú de navegació de l'esquerra.

Només en el cas de les campanyes de vídeo que generen conversions: a fi que pugueu trobar més oportunitats de conversió, ja no podreu afegir segmentació per contingut a les campanyes de conversió de vídeo noves o existents en els mesos vinents. A partir de principis de 2023, totes les opcions de configuració de segmentació per contingut existents es trauran automàticament de les campanyes de vídeo que generen conversions. Per treure manualment la segmentació per contingut de les campanyes de conversió existents, aneu a la configuració del grup d'anuncis. Més informació sobre com es pot optimitzar una campanya per obtenir conversions

De la mateixa manera que la vostra empresa s'adreça a determinats clients, pot ser que els vostres clients s’interessin per temes concrets. La segmentació per tema us permet emplaçar els anuncis en pàgines web, aplicacions i vídeos que tracten sobre aquests temes (per exemple, l'agricultura o la música).

Aquest article ofereix informació general sobre la segmentació per tema a Google Ads, una funció que es pot utilitzar a les campanyes de vídeo o de la Xarxa de Display des de la pestanya "Contingut" del menú de pàgines de l'esquerra, o bé de la secció "Contingut" de la configuració d'una campanya nova. Per obtenir instruccions pas a pas, consulteu l'article Segmentar per llocs web sobre temes rellevants.

La segmentació per temes també permet que els vostres anuncis siguin aptes per mostrar-se en qualsevol pàgina de la Xarxa de Display o de YouTube que inclogui contingut relacionat amb els temes que hàgiu seleccionat. A mesura que el contingut del web canvia, les pàgines on es mostren els anuncis també poden fer-ho. Per publicar anuncis en aquestes pàgines, només cal que seleccioneu un o diversos temes que considereu rellevants per als vostres anuncis.

Nota: la segmentació per temes també s'aplica als anuncis in-stream no omissibles i als anuncis bumper que es difonen a YouTube TV en campanyes de subhasta de Google Ads. Més informació sobre els anuncis de YouTube TV

Exemple

Si segmenteu pel tema "Automòbils i vehicles", per exemple, el vostre anunci podrà mostrar-se en qualsevol lloc web de la Xarxa de Display o en qualsevol altre emplaçament que inclogui contingut sobre cotxes o altres temes relacionats amb l'automoció. També podeu seleccionar subtemes, com ara "Camions i vehicles 4x4", "Vehicles comercials" o "Motocicletes".

Podeu combinar la segmentació per tema amb altres tipus de segmentació per contingut (paraules clau i emplaçaments) per ajudar a orientar els anuncis a qualsevol dels continguts seleccionats del grup d'anuncis, de manera que arribeu a un públic més ampli.

Per què s'utilitza la segmentació per tema

• Per mostrar els anuncis en un conjunt ampli de llocs web relacionats amb temes concrets. Per exemple, si veneu bicicletes i sabeu que als vostres clients també els agraden l'excursionisme i l'acampada, podeu mirar d'anunciar-vos en un gran nombre de llocs web seleccionant el subtema "Excursionisme i acampada" a fi de mostrar els anuncis en pàgines web sobre aquest tema.
  • Afegir tots els subtemes no és el mateix que afegir un tema de nivell superior. Hi ha pàgines que no s'inclouran a la segmentació si només afegiu els subtemes al vostre grup d’anuncis. Us recomanem que hi afegiu també el tema de nivell superior.
  • Per fomentar una identitat de marca més àmplia o fer que la vostra empresa s'associï a un estil de vida més genèric.
  • Teniu un pressupost de campanya flexible o sense restriccions.
  • Voleu fer créixer ràpidament la publicació d'anuncis, o l'objectiu de CPA és moderadament flexible.

Consells addicionals

• Quan incloeu un tema de nivell superior a la segmentació, també hi incloeu tots els subtemes que hi estan relacionats. Tanmateix, us recomanem que afegiu els subtemes per al control de les ofertes i dels informes.

• Si voleu evitar que els anuncis es mostrin en pàgines sobre temes concrets que no tenen un bon rendiment o que no estan relacionades amb la vostra empresa, podeu excloure els temes en qüestió.

Quant costa la segmentació per tema

El sistema de preus de la segmentació per temes funciona de la mateixa manera que els preus d'altres tipus de segmentació. Heu de definir la vostra oferta o triar una estratègia d'oferta automàtica i el sistema de Google Ads mostrarà l’anunci a les pàgines de la Xarxa de Google amb contingut sobre el tema en qüestió en què la vostra oferta pot guanyar una posició. Un tema popular pot tenir milers o, fins i tot, desenes de milers de pàgines en què pot mostrar-se el vostre anunci.

Targeta d'informació

La targeta d'informació és una funció de suport que us ajuda amb la segmentació contextual quan creeu una campanya. Aquesta funció està disponible mentre seleccioneu els temes pels quals voleu segmentar, les seleccions de vídeos i els emplaçaments.

• En el cas de la segmentació per temes, una targeta d'informació us proporciona estadístiques sobre impressions, criteris per a la ubicació i més.
  • Pel que fa a les seleccions de vídeos i els emplaçaments, la targeta d'informació us proporciona estadístiques sobre els públics i les categories de YouTube amb millor rendiment.

Per accedir a la targeta d'informació d'un tema concret, passeu el cursor per sobre del tema o de l'opció sobre els quals vulgueu obtenir més informació.