Veelvoorkomende manieren om geautomatiseerde regels te gebruiken

Met geautomatiseerde regels kunt u plannen dat uw advertenties op specifieke tijden van de dag worden weergegeven, biedingen aanpassen aan het tijdstip van de dag, seizoensfactoren of andere dynamische omstandigheden. U kunt er ook uw budget en kosten mee beheren door advertenties alleen weer te geven op de door u gekozen tijdstippen.

Als u wilt beginnen, bedenkt u welke taken u regelmatig uitvoert in uw Google Ads-account en schrijft u de stappen op die u neemt. Structureer uw regels vervolgens zodanig dat deze acties automatisch worden uitgevoerd.

In dit artikel vindt u verschillende voorbeelden van populaire regels.U kunt uw persoonlijke prestatiedoelen en kennis van uw bedrijf gebruiken om specifieke statistieken en acties te kiezen die voor u zinvol zijn.

Nadat u regels heeft gemaakt, moet u de prestaties ervan regelmatig controleren en de regels eventueel verder verfijnen om de gewenste resultaten te verkrijgen.

Instructies

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Advertenties plannen

Verschillende speciale advertenties in- of uitschakelen voor een promotie

Stel dat u verschillende advertenties voor een promotie heeft die de woordgroep 'Koningsdag-aanbiedingen' bevat en dat u die op Koningsdag wilt weergeven. Maak deze advertenties van te voren en zorg ervoor dat ze nog niet worden weergegeven (ze behouden de status 'onderbroken'). Vervolgens maakt u twee eenmalige regels: de eerste zorgt ervoor dat deze advertenties aan het begin van Koningsdag (op 27 april om ongeveer 05:00 uur) worden ingeschakeld en de tweede zorgt ervoor dat de advertenties aan het einde van Koningsdag (op 27 april om circa 23:00 uur) worden onderbroken.
  1. Klik op Advertenties en extensies.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Advertenties inschakelen onder 'Type regel'.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op advertenties' de optie Alle ingeschakelde en onderbroken advertenties.
  5. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer 'Advertentietekst'.
  6. Typ in het veld 'Waarde' 'Koninklijke koopjes' en klik op Toepassen.
  7. Onder 'Frequentie' kiest u 'Eenmaal' en selecteert u 27 april 2018 om 05:00 uur.
  8. Geef de regel een naam.
  9. Klik op Regels opslaan om regel 1 op te slaan.
  10. U maakt regel 2 door op het pictogram met drie stippen te klikken en Een geautomatiseerde regel maken te selecteren.
  11. Selecteer Advertenties onderbreken onder 'Type regel'.
  12. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' de optie Alle ingeschakelde en onderbroken advertenties.
  13. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Advertentietekst.
  14. Typ in het veld 'Waarde' 'Koninklijke koopjes' en klik op Toepassen.
  15. Onder 'Frequentie' kiest u Eenmaal en selecteert u 27 april 2018 om 23:00 uur.
  16. Geef de regel een naam.
  17. Klik op Regels opslaan om regel 2 op te slaan.

Verschillende speciale advertenties in- of uitschakelen op regelmatige basis (bijvoorbeeld elk weekend)

Stel dat u elk weekend advertenties met 'Gratis verzending' wilt weergeven. Op basis van twee wekelijkse regels kunnen deze advertenties elke zaterdagochtend (regel 1) worden ingeschakeld en elke zondagavond (regel 2) worden onderbroken. Zoals u in het onderstaande voorbeeld kunt zien, kunt u aan de hand van de advertentietekst de advertenties in uw account selecteren in plaats van afzonderlijk in de tabel.
  1. Klik op Advertenties en extensies.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Advertenties inschakelen onder 'Type regel'.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op advertenties' de optie Alle ingeschakelde en onderbroken advertenties.
  5. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Advertentietekst.
  6. Typ in het veld 'Waarde' 'Gratis verzending' en klik op Toepassen.
  7. Kies onder 'Frequentie' de optie Wekelijks en selecteer zaterdag om 01:00 uur.
  8. Geef de regel een naam.
  9. Klik op Regels opslaan om regel 1 op te slaan.
  10. U maakt regel 2 door op het pictogram met drie stippen te klikken en Een geautomatiseerde regel maken te selecteren.
  11. Selecteer Advertenties onderbreken onder 'Type regel'.
  12. Kies in het gedeelte 'Toepassen op' de optie Alle ingeschakelde en onderbroken advertenties.
  13. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Advertentietekst.
  14. Typ in het veld 'Waarde' 'Gratis verzending' en klik op Toepassen.
  15. Kies onder 'Frequentie' de optie Wekelijks en selecteer zondag om 23:00 uur.
  16. Geef de regel een naam.
  17. Klik op Regels opslaan om regel 2 op te slaan.

Een speciale advertentiecampagne in- of uitschakelen voor een promotie

Stel dat u een speciale advertentiecampagne heeft die u op 31 oktober wilt uitvoeren. Maak eerst deze campagne en zorg ervoor dat de status 'onderbroken' behouden blijft. Vervolgens maakt u twee eenmalige regels: de eerste zorgt ervoor dat de campagne bij de start van Halloween (bijvoorbeeld 31 oktober om ongeveer 01:00 uur) wordt ingeschakeld en de tweede zorgt ervoor dat de campagne aan het einde van de dag (om circa 23:00 uur) wordt onderbroken.
  1. Klik op Campagnes.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer voor regel 1 Campagnes inschakelen. Selecteer voor regel 2 Campagnes onderbreken.
  4. Kies in het gedeelte 'Toepassen op campagnes' de optie Campagnes selecteren en selecteer de campagne die u wilt opnemen.
  5. Voor regel 1 kiest u in het gedeelte 'Frequentie' Eenmalig en selecteert u 31 oktober 2018 om 01:00 uur. Selecteer voor regel 2 31 oktober 2018 om 23:00 uur.
  6. Geef de regel een naam.
  7. Klik op Regel opslaan.

Slecht presterende advertenties of zoekwoorden onderbreken

Slecht presterende zoekwoorden onderbreken op basis van prestatiestatistieken (bijvoorbeeld hoge kosten per conversie)

Sommige adverteerders experimenteren met verschillende zoekwoorden, behouden de zoekwoorden die het beste presteren en optimaliseren de zoekwoorden die minder goed presteren. In dit proces kunt u geautomatiseerde regels gebruiken door stelselmatig de zoekwoorden te onderbreken die niet naar wens presteren zodat u ze kunt optimaliseren en later opnieuw kunt inschakelen. U kunt bijvoorbeeld conversiegegevens gebruiken als u 'Conversies bijhouden' heeft ingeschakeld.
Hier volgt een voorbeeld van het onderbreken van zoekwoorden met zeer hoge kosten per conversie: via een maandelijkse regel kunnen alle zoekwoorden worden onderbroken met kosten per conversie die hoger zijn dan € 20 en die de afgelopen 30 dagen ten minste 100 conversies hebben gegenereerd. De prestatiestatistieken (€ 20 kosten per conversie) en de te observeren gegevens (100 conversies in een maand) zijn voor iedere adverteerder anders. Ze moeten worden gekozen op basis van uw prestatiedoelen en kennis over uw bedrijf.
U maakt deze regel als volgt:
  1. Klik op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Zoekwoorden onderbreken onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde trefwoorden in het gedeelte 'Toepassen op zoekwoorden'.
  5. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Conversies.
  6. Stel 'Conversies' in op '>100' en klik op Toepassen.
  7. Klik op +Toevoegen en selecteer Kosten/conv.
  8. Stel 'Kosten/conv.' in op '>$20' en klik op Toepassen.
  9. Kies in het gedeelte Frequentie Dagelijks en een willekeurig tijdstip. Gebruik gegevens van de Afgelopen 30 dagen.
  10. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
Opmerking: Als u een regel instelt op basis van conversies, raden we u aan een langere periode (bijvoorbeeld de afgelopen zeven dagen of de afgelopen 30 dagen) om een goed beeld van uw conversies te krijgen. Conversies kunnen binnen maximaal 30 dagen plaatsvinden.

Slecht presterende advertenties onderbreken op basis van prestatiestatistieken (bijvoorbeeld lage CTR)

Sommige adverteerders experimenteren met verschillende advertenties en behouden de advertenties die het beste presteren. In dit proces kunt u geautomatiseerde regels gebruiken door stelselmatig de advertenties te onderbreken die niet naar wens presteren. U kunt bijvoorbeeld een dagelijkse regel gebruiken om advertenties op te sporen met een lagere klikfrequentie dan 0,2 procent en meer dan 1000 vertoningen de afgelopen dag (zodat er voldoende gegevens zijn verzameld om een beslissing te kunnen nemen). Deze advertenties kunnen vervolgens automatisch worden onderbroken.
De prestatiestatistieken (in dit geval 0,2 procent CTR) en de te observeren gegevens (1000 vertoningen per dag) zijn voor iedere adverteerder anders. Ze moeten worden gekozen op basis van uw prestatiedoelen en kennis over uw bedrijf.
U maakt deze regel als volgt:
  1. Klik op Advertenties en extensies.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Advertenties onderbreken onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde advertenties in het gedeelte 'Toepassen op advertenties'.
  5. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer CTR.
  6. Stel de CTR in op ',2%' en klik op Toepassen.
  7. Klik op +Toevoegen en selecteer Verton.
  8. Stel vertoningen in op '>=1000'.
  9. Kies in het gedeelte 'Frequentie' de optie 'Dagelijks' met gegevens van de Afgelopen 14 dagen.
  10. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
De hierboven beschreven regel werkt voor advertenties die voldoen aan de voorwaarden voor al uw campagnes. Als u wilt dat de regel alleen werkt voor advertenties in slechts drie specifieke campagnes, kunt u een campagnevoorwaarde toevoegen en die drie campagnes selecteren.

Biedingen en bodplanning

Biedingen voor zoekwoorden aanpassen op basis van kosten per conversie

U kunt geautomatiseerde regels gebruiken om biedingen te verhogen voor zoekwoorden die veel conversies genereren tegen lage kosten per conversie. U kunt ze ook gebruiken om biedingen te verlagen voor de zoekwoorden die dit niet doen. Een wekelijkse regel kan bijvoorbeeld maximum CPC-biedingen met 15% verhogen voor zoekwoorden met meer dan 50 conversies en kosten per conversie van minder dan € 10 die advertenties op lagere posities dan 3 activeren. Hierbij wordt aanbevolen als voorzorgsmaatregel een maximum bod in te stellen. Via een tweede wekelijkse regel kunt u de biedingen met 15 procent verlagen voor zoekwoorden met kosten per conversie van meer dan € 12. U maakt deze regels als volgt:
  1. Klik op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Zoekwoordbiedingen wijzigen onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde trefwoorden in het gedeelte 'Toepassen op zoekwoorden'.
  5. Selecteer Biedingen verhogen onder 'Actie'.
  6. Voer naast 'Verhogen met percentage' '15%' in.
  7. Klik in het gedeelte Voorwaarde op +Toevoegen en selecteer Kosten/conv.
  8. Stel 'Kosten/conv.' in op '<$10'.
  9. Klik op +Toevoegen, selecteer Conversies en stel in op '>50'.
  10. Klik op +Toevoegen, selecteer 'Gem. pos.' en stel in op '<3'.
  11. Geef de regel een naam.
  12. Klik op Regel opslaan om regel 1 op te slaan.
  13. Selecteer voor regel 2 Biedingen verlagen onder Actie.
  14. Voer naast 'Verhogen met percentage' '15%' in.
  15. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Kosten/conv.
  16. Stel 'Kosten/conv.' in op '<$12'.
  17. Klik op +Toevoegen, selecteer Conversies en stel in op '>50'.
  18. Klik op +Toevoegen, selecteer 'Gem. pos.' en stel in op '<3'.
  19. Kies in het gedeelte 'Frequentie' Wekelijks met gegevens uit de Laatste week.
  20. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Tip

Als u regels instelt op basis van conversies, raden we u aan een langere periode bij 'gebruik van gegevens van' in te stellen (bijvoorbeeld de afgelopen 14 dagen, de afgelopen 30 dagen of meer) om een goed beeld van uw conversies te krijgen. Conversies kunnen binnen maximaal 30 dagen plaatsvinden.

Biedingen wijzigen om een gemiddelde positie te targeten (alleen in het zoeknetwerk)

Sommige adverteerders willen dat hun advertenties op bepaalde advertentieposities worden weergegeven, zoals de twee bovenste posities of positie 3 tot 5. U kunt dit bereiken door de zoekwoordbiedingen aan te passen. Houd er echter rekening mee dat een hoger bod soms kan leiden tot een lagere gemiddelde advertentiepositie. We raden u aan eerst meer te lezen over advertentiepositie en advertentierangschikking.
Als u posities 3-5 wilt targeten, kunt u twee dagelijkse regels om zoekwoordbiedingen te wijzigen, maken. Met de eerste regel worden de biedingen verhoogd wanneer de gemiddelde positie lager wordt dan 5. De tweede regel zorgt ervoor dat de biedingen worden verlaagd wanneer de gemiddelde positie hoger wordt dan 3.
U maakt deze regels als volgt:
  1. Klik op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Zoekwoordbiedingen wijzigen onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde trefwoorden in het gedeelte 'Toepassen op zoekwoorden'.
  5. Selecteer onder 'Actie' Biedingen verhogen naar CPC voor boven aan de pagina.
  6. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Gem. pos.
  7. Stel 'Gem. pos.' in op '>5'.
  8. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  9. Geef regel 1 een naam en sla deze op.
  10. Selecteer voor regel 2 onder 'Actie' de optie Biedingen verhogen naar CPC voor de eerste pagina.
  11. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Gem. pos.
  12. Stel 'Gem. pos.' in op '<3'.
  13. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  14. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
Als u ver verwijderd bent van uw gewenste gemiddelde positie, kunt u meerdere regels maken om de gewenste positie sneller te bereiken. Wanneer de gemiddelde positie bijvoorbeeld slechter dan 5 maar beter dan 7 is, zou u biedingen met tien procent kunnen verhogen. Of als de positie slechter is dan 7, verhoogt u biedingen met twintig procent.

Biedingen verhogen om er zeker van te zijn dat advertenties worden weergegeven op de eerste pagina (alleen in het Zoeknetwerk)

Sommige adverteerders willen er zeker van zijn dat hun advertenties in elk geval altijd op de eerste pagina worden weergegeven. U kunt geautomatiseerde regels gebruiken om voor uw zoekwoorden de biedingen te verhogen tot het aanbevolen bod voor de eerste pagina en die regels dagelijks laten uitvoeren.
Geef echter een maximum bod op en voeg ook het vereiste toe dat het zoekwoord de status 'Onder bod voor eerste pagina' heeft, zodat u alleen de biedingen voor zoekwoorden verhoogt die nog niet op de eerste pagina worden weergegeven. Daarnaast wilt u mogelijk alleen biedingen verhogen voor zoekwoorden die een goede kwaliteitsscore hebben (bijvoorbeeld kwaliteitsscore >= 6), zodat er niet wordt geboden op zoekwoorden die moeten worden geoptimaliseerd.
  1. Klik op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Zoekwoordbiedingen wijzigen onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde trefwoorden in het gedeelte 'Toepassen op zoekwoorden'.
  5. Selecteer onder 'Actie' Biedingen verhogen naar CPC voor de eerste pagina.
  6. (Optioneel) stel een 'Max. bodlimiet' in.
  7. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Kwaliteitsscore.
  8. Stel de kwaliteitsscore in op '>=6'.
  9. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  10. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Biedingen verhogen naar de aanbevolen naar bovenaan de biedingspagina (alleen in het Zoeknetwerk)

U kunt een geautomatiseerde regel met biedingsschattingen voor bovenaan de pagina gebruiken om de biedingen voor uw zoekwoorden te verhogen tot het aanbevolen bod voor bovenaan de pagina en die regel dagelijks laten uitvoeren.
Opmerking: Let erop dat u een maximum bod opgeeft. Daarnaast wilt u mogelijk alleen biedingen verhogen voor zoekwoorden die een goede kwaliteitsscore hebben (bijvoorbeeld kwaliteitsscore >= 6) om te voorkomen dat u meer moet betalen voor zoekwoorden die moeten worden geoptimaliseerd.
  1. Klik op Zoekwoorden.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Zoekwoordbiedingen wijzigen onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde trefwoorden in het gedeelte 'Toepassen op zoekwoorden'.
  5. Selecteer onder 'Actie' Biedingen verhogen naar CPC voor boven aan de pagina.
  6. (Optioneel) stel een 'Max. bodlimiet' in.
  7. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op +Toevoegen en selecteer Kwaliteitsscore.
  8. Stel de kwaliteitsscore in op '>=6'.
  9. Stel de 'Frequentie' in op Dagelijks en gebruik gegevens van de Vorige dag.
  10. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Bodplanning (bijvoorbeeld een hoger bod tijdens bepaalde uren van de dag)

U kunt met geautomatiseerde regels biedingen tijdens bepaalde dagen van de week of zelfs bepaalde uren van de dag verhogen of verlagen. U kunt bijvoorbeeld twee dagelijkse regels instellen die ervoor zorgen dat uw biedingen elke avond tussen 18:00 uur en 22:00 uur worden verhoogd. De eerste regel zorgt ervoor dat uw bod om ongeveer 18:00 uur met 25 procent wordt verhoogd en met de tweede regel wordt het bod om ongeveer 22:00 uur met 20 procent verlaagd tot de oorspronkelijke waarde (een bod van € 1 verhoogd met 25 procent wordt € 1,25, en € 1,25 verlaagd met 20 procent wordt weer € 1).

Tip

Hier volgt een handige manier om de verhoging en verlaging in procenten te berekenen. Gegeven een verhoging van x procent, volgt de corresponderende verlaging d % om de oorspronkelijke waarde te herstellen deze formule: d = (100 * x) / (100 + x). In het bovenstaande voorbeeld is x 25. Dan is d: (100 * 25) / (100 + 25) = 20.

Budgetten en biedingen beheren

Uw budget controleren

U kunt gebruikmaken van geautomatiseerde regels om e-mails te activeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Stel dat u bijvoorbeeld een campagne met een dagbudget van € 100 heeft. U kunt een automatische regel instellen die elke dag om 12:00 wordt uitgevoerd en u een e-mail stuurt als u op die dag al meer dan € 50 heeft besteed. Nadat u de e-mailmelding heeft ontvangen, kunt u vervolgens besluiten om uw budget te verhogen, zodat de campagne de rest van de dag kan worden weergegeven.
Een regel maken die een e-mail verzendt als bepaalde campagnes om 12:00 al meer dan € 50 hebben opgebracht:
  1. Klik op Campagnes.
  2. Klik op de naam van de campagne waarvan u het budget wilt bijhouden.
  3. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer 'Een geautomatiseerde regel maken'.
  4. Selecteer 'E-mail verzenden' onder 'Type regel'.
  5. Kies in het gedeelte 'Toepassen op advertentiegroepen' 'Alle ingeschakelde advertentiegroepen' of selecteer specifieke advertentiegroepen.
  6. Klik in het gedeelte 'Voorwaarde' op '+Toevoegen' en selecteer 'Kosten'.
  7. Stel 'Kosten' in op '>$50'.
  8. Stel de frequentie in op 'Dagelijks 12:00' met behulp van gegevens van 'Dezelfde dag'.
  9. Geef uw regel een naam en sla de regel op.
U kunt soortgelijke regels instellen om een e-mail te ontvangen wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan in advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.

Budgetplanning (bijvoorbeeld een hoger budget voor bepaalde dagen van de week)

Geautomatiseerde regels bieden u de flexibiliteit tijdens een dag in de week campagnebudgetten te verhogen of te verlagen. Als u bijvoorbeeld weet dat de meeste conversies plaatsvinden op dinsdag en woensdag, kunt u regels instellen voor het verhogen van het budget op dinsdagochtend en het verlagen ervan naar het normale budget op woensdagavond.
De eerste regel zorgt ervoor dat uw budget met bijvoorbeeld 50 procent wordt verhoogd en met de tweede regel wordt het budget met 33,3 procent verlaagd tot de oorspronkelijke waarde (een budget van € 100 verhoogd met 50 procent wordt € 150 en € 150 verlaagd met 33,3 procent wordt weer € 100).
U maakt de twee regels als volgt:
  1. Klik op Campagnes.
  2. Klik op het pictogram met drie stippen en selecteer Een geautomatiseerde regel maken.
  3. Selecteer Budgetten wijzigen onder 'Type regel'.
  4. Kies Alle ingeschakelde campagnes in het gedeelte 'Toepassen op campagnes'.
  5. Selecteer voor regel 1 onder 'Actie' Budget verhogen en voer '50%' in.
  6. Selecteer voor regel 2 onder 'Actie' Budget verlagen en voer '33,3%' in.
  7. Stel de frequentie voor regel 1 in op Wekelijks, dinsdag 01:00 met gegevens uit de Afgelopen week
  8. Stel de frequentie voor regel 2 in op Wekelijks, woensdag 23:00 uur en gebruik dezelfde gegevens.
  9. Geef uw regel een naam en sla de regel op.

Tip

Hier volgt een handige manier om de verhoging en verlaging in procenten te berekenen. Gegeven een verhoging van x procent, volgt de corresponderende verlaging d % om de oorspronkelijke waarde te herstellen deze formule: d = (100 * x) / (100 + x). In het bovenstaande voorbeeld is x 50. Dan is d: (100 * 50) / (100 + 50) = 33,3.
Hieronder ziet u hoe de twee wekelijkse regels eruitzien.

Campagnes onderbreken die gedurende de maand een bepaald budget hebben verbruikt

Hoewel u via een dagbudget de kosten van een campagne kunt beheersen, wilt u misschien ook een limiet instellen voor de maandelijkse campagne-uitgaven. U kunt dit doen door een geautomatiseerde regel te gebruiken die dagelijks elke ochtend wordt uitgevoerd en elke campagne onderbreekt op het moment dat deze tijdens de maand de € 200 aan uitgaven bereikt. U doet dit door als frequentie 'Dagelijks' te selecteren en voor 'gebruik van gegevens van' de optie 'Dezelfde maand' in te stellen.

Campagnes onderbreken die gedurende de dag een bepaald aantal klikken hebben bereikt

In sommige gevallen wilt u misschien het aantal klikken voor een campagne voor een bepaalde dag beperken tot bijvoorbeeld 500. U doet dit door verschillende dagelijkse regels te maken die elk tijdens verschillende uren van de dag worden uitgevoerd. Elke regel controleert of de 500 klikken al dan niet zijn bereikt. Zo ja, dan wordt de campagne onderbroken. Hieronder volgt een vereenvoudigd voorbeeld van vier dagelijkse regels:
  1. Regel 1: controleert om ongeveer 06:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Indien nodig wordt de campagne onderbroken.
  2. Regel 2: controleert om ongeveer 12:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Indien nodig wordt de campagne onderbroken.
  3. Regel 2: controleert om ongeveer 12:00 uur of de 500 klikken zijn bereikt. Indien nodig wordt de campagne onderbroken.
  4. Regel 4: schakelt de campagne om ongeveer 23:00 uur in zodat deze de volgende dag kan worden uitgevoerd.
In het onderstaande screenshot wordt de eerste regel van vier weergegeven die u moet maken.

Budget verhogen voor campagnes die veel conversies opleveren (kosten per conversie gebruiken)

Als u een doel-CPC heeft en ziet dat sommige campagnes beter presteren dan verwacht, kunt u het budget voor deze campagnes verhogen. U kunt dit via een wekelijkse geautomatiseerde regel doen. U kunt bijvoorbeeld een regel maken waarbij elke campagne met meer dan tien conversies tegen € 5 kosten per conversie een extra budget van 10 procent krijgt toegewezen. Hierbij wordt aanbevolen als voorzorgsmaatregel een maximum budget in te stellen.

Biedingen verhogen voor dimensies die goed presteren in uw campagne in het Display Netwerk

Stel, u heeft een campagne in het Display Netwerk die de leeftijdscategorieën 18-24, 25-34 en 35-44 target en u biedt hetzelfde bedrag voor elke leeftijdsgroep. U merkt echter dat naarmate uw campagne vordert, bepaalde leeftijdsgroepen er meer naar neigen uw producten te kopen nadat ze uw website hebben bekeken. Aan deze leeftijdsgroepen die veel conversies genereren, wilt u wellicht meer geld besteden om deze groepen te kunnen bereiken.
U kunt dit doen door een regel te maken die regelmatig wordt uitgevoerd, kijkt naar eerdere prestatiegegevens en biedingen verhoogt voor elke leeftijdsgroep met een hoge conversieratio (die daarom een hoog rendement op uw investering hebben). U kunt daarentegen uw biedingen verlagen voor leeftijdsgroepen met een lage conversieratio. In dit geval wilt u mogelijk ook een maximum bod instellen zodat u niet per ongeluk uw bod verhoogt met meer dan u wilt besteden.

Algemene richtlijnen en voorbeelden

Wees voorzichtig met dagelijkse regels waarmee biedingen worden verhoogd of verlaagd

U moet erg voorzichtig zijn wanneer u dagelijkse regels voor bieden instelt die gelden voor het gehele account. Als de regel is ingesteld om dagelijks te worden uitgevoerd, is het meestal verstandig om gegevens van de 'vorige dag' te gebruiken. Breng kleine wijzigingen aan in uw biedingen (verhoog/verlaag de biedingen bijvoorbeeld met vijf procent) en houd de prestaties langere tijd nauwkeurig bij voordat u grotere wijzigingen gaat doorvoeren.

Specifieke zoekwoorden uitsluiten van een regel

Soms wilt u een regel op alle zoekwoorden toepassen, behalve op bepaalde zoekwoorden die u handmatig wilt beheren. U kunt dit doen door zoekwoorden uit te sluiten die Vereisten gebruiken. Stel, u wilt een regel plannen die ervoor zorgt dat de CPC-biedingen voor al uw zoekwoorden in een campagne worden verhoogd, behalve voor de zoekwoorden die het woord 'boerenbruiloft' bevatten. Ga naar Zoekwoorden voor die campagne en zorg ervoor dat u wanneer u de regel maakt een vereiste instelt dat de tekst van het zoekwoord geen 'rustiek huwelijk' bevat.

Nu proberen

Wist u dat?

Als u opmerkingen of suggesties heeft over het gebruik van geautomatiseerde regels, kunt u contact met ons opnemen via ons feedbackformulier.