Maneres habituals d'utilitzar les regles automàtiques

Les regles automàtiques us permeten programar els anuncis perquè es mostrin en moments concrets del dia, ajustar les ofertes (per l'hora del dia, factors estacionals o altres condicions dinàmiques) i controlar el pressupost i els costos mitjançant la publicació d'anuncis només quan us interessa.

Per començar, penseu en les tasques que feu sovint al vostre compte de Google Ads i escriviu els passos que seguiu. A continuació, estructureu les regles perquè aquestes accions es facin automàticament.

En aquest article trobareu diferents exemples de regles populars. Podeu fer servir els vostres propis objectius de rendiment i l'experiència que teniu del vostre sector per triar les mètriques i les accions específiques que trobeu més adients.

Després de crear les regles, assegureu-vos de supervisar-ne sovint el rendiment i d'ajustar-les per obtenir els resultats esperats.

Nota : quan es programa una regla perquè s'executi a una hora concreta, és important tenir en compte que el temps d'execució estàndard de les regles és de dues hores després de l'activació de les condicions. Per exemple, si una regla està programada per a les 9:00, es pot executar en qualsevol moment entre les 9:00 i les 11:00 h.

Instruccions

Programar anuncis

Activar o desactivar diversos anuncis especials per a un esdeveniment promocional

Imaginem-nos que teniu uns quants anuncis promocionals que inclouen la frase "Ofertes de Sant Jordi" i voleu que es publiquin durant el cap de setmana més proper a Sant Jordi. En primer lloc, heu de crear aquests anuncis amb antelació i mantenir-los en pausa. Llavors, creeu dues regles d'una sola vegada: la primera, per activar els anuncis a l'inici del cap de setmana de Sant Jordi (per exemple, el 21 d'abril, cap a les 17:00); i la segona, per posar-los en pausa al final del cap de setmana (el 23 d'abril, cap a les 23:00).
  1. Feu clic a Anuncis i extensions.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Activa els anuncis.
  4. A la secció "Aplica als anuncis", trieu Tots els anuncis activats o en pausa.
  5. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Text de l'anunci.
  6. Al camp "Valor", introduïu "Ofertes de Sant Jordi" i feu clic a Aplica.
  7. A "Freqüència", trieu Una vegada i seleccioneu 21 d'abril de 2018 a les 17:00.
  8. Poseu un nom a la regla.
  9. Feu clic a Desa la regla per desar la regla 1.
  10. Per crear la regla 2, feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  11. A "Tipus de regla", seleccioneu Posa en pausa els anuncis
  12. A la secció "Aplica a", trieu Tots els anuncis activats o en pausa.
  13. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Text de l'anunci.
  14. Al camp "Valor", introduïu "Ofertes de Sant Jordi" i feu clic a Aplica.
  15. A "Freqüència", trieu Una vegada i seleccioneu 23 d'abril de 2018 a les 23:00.
  16. Poseu un nom a la regla.
  17. Feu clic a Desa la regla per desar la regla 2.

Activar o desactivar diversos anuncis especials amb pautes temporals (p. ex., cada cap de setmana)

Suposem que voleu mostrar anuncis especials amb l'oferta "Enviament gratuït" cada cap de setmana. Amb dues regles setmanals, aquests anuncis es poden activar cada dissabte al matí (regla 1) i posar-se en pausa cada diumenge a la nit (regla 2). Podeu utilitzar el text de l'anunci per seleccionar tots els anuncis del compte (en lloc de seleccionar els anuncis individualment a la taula, tal com es mostra a l'exemple següent).
  1. Feu clic a Anuncis i extensions.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Activa els anuncis
  4. A la secció "Aplica als anuncis", trieu Tots els anuncis activats o en pausa.
  5. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Text de l'anunci.
  6. Al camp "Valor", introduïu "Enviament gratuït" i feu clic a Aplica.
  7. A "Freqüència", trieu Setmanalment i seleccioneu Dissabte a la 1:00.
  8. Poseu un nom a la regla.
  9. Feu clic a Desa la regla per desar la regla 1.
  10. Per crear la regla 2, feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  11. A "Tipus de regla", seleccioneu Posa en pausa els anuncis.
  12. A la secció "Aplica a", trieu Tots els anuncis activats o en pausa.
  13. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Text de l'anunci.
  14. Al camp "Valor", introduïu "Enviament gratuït" i feu clic a Aplica.
  15. A "Freqüència", trieu Setmanalment i seleccioneu Diumenge a les 23:00.
  16. Poseu un nom a la regla.
  17. Feu clic a Desa la regla per desar la regla 2.

Activar o desactivar una campanya publicitària especial per a un esdeveniment promocional

Suposem que teniu una campanya publicitària especial que voleu posar en marxa per a l'11 de setembre. En primer lloc, creeu aquesta campanya amb antelació i mantingueu-la en pausa. Tot seguit, creeu dues regles úniques: la primera activarà la campanya al començament de la Diada (per exemple, l'11 de setembre cap a la 1:00) i la segona la posarà en pausa al final del dia (cap a les 23:00).
  1. Feu clic a Campanyes.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. Per a la regla 1, seleccioneu Activa les campanyes. Per a la regla 2, seleccioneu Posa en pausa les campanyes.
  4. A la secció "Aplica a les campanyes", trieu Seleccioneu campanyes i escolliu la campanya que vulgueu incloure.
  5. Per a la regla 1, a la secció "Freqüència", trieu Una vegada i seleccioneu 11 de setembre de 2018 a la 1:00. Per a la regla 2, seleccioneu 11 de setembre de 2018 a les 23:00.
  6. Poseu un nom a la regla.
  7. Feu clic a Desa la regla.

Editar anuncis o paraules clau

Posar en pausa paraules clau que tenen un rendiment baix segons les mètriques de rendiment (p. ex., les que tenen un cost per conversió alt)

Alguns anunciants experimenten amb diferents paraules clau. Intenten conservar les que tenen un rendiment més alt i, alhora, optimitzar les que el tenen més baix. En aquest procés, podeu utilitzar regles automàtiques per posar en pausa de manera rutinària les que no tinguin el rendiment desitjat a fi d'optimitzar-les i reactivar-les més endavant. Si teniu el seguiment de conversions activat, per exemple, podeu utilitzar les dades de conversió.
A continuació teniu un exemple de com es poden posar en pausa les paraules clau que tenen un cost per conversió molt alt: una regla mensual podria posar en pausa totes les paraules clau amb un cost per conversió superior a 20 € i que hagin generat, com a mínim, 100 conversions en els 30 darrers dies. Tingueu en compte que la mètrica de rendiment (cost per conversió de 20 €) i les dades que s'han d'observar (100 conversions en un mes) són molt específiques de cada anunciant. Trieu-les en funció dels vostres objectius de rendiment i de la vostra expertesa en l'empresa.
A continuació, podeu veure com es crea aquesta regla:
  1. Feu clic a Paraules clau.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Posa en pausa les paraules clau.
  4. A la secció "Aplica a les paraules clau", trieu Totes les paraules clau activades.
  5. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Conversions.
  6. Definiu Conversions en "> 100" i feu clic a Aplica.
  7. Feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Cost/conv.
  8. Definiu Cost/conv. en "> 20 €" i feu clic a Aplica.
  9. A la secció "Freqüència", trieu Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, 30 darrers dies.
  10. Anomeneu la regla i deseu-la.
Nota: quan creeu regles basades en les conversions, us recomanem que utilitzeu intervals de temps llargs (per exemple, els 7 darrers dies o els 30 darrers dies) per registrar les conversions de manera adequada. Les conversions poden tardar fins a 30 dies.

Posar en pausa els anuncis de baix rendiment segons les mètriques de rendiment (p. ex., CTR baixa)

Alguns anunciants experimenten amb diferents anuncis i intenten conservar els que tenen un rendiment més alt. En aquest procés, podeu utilitzar regles automàtiques per posar en pausa de manera rutinària les que no tinguin el rendiment desitjat a fi d'optimitzar-les i reactivar-les més endavant. Per exemple, podeu utilitzar una regla diària per cercar els anuncis amb una ràtio de clics d'entrada inferior al 0,2% i més de 1.000 impressions durant el darrer dia (per tal que hi hagi prou dades recopilades per prendre una decisió). Aleshores, aquests anuncis es podrien posar en pausa automàticament.
Tingueu en compte que la mètrica de rendiment (en aquest cas, CTR del 0,2%) i les dades que s'han d'observar (més de 1.000 impressions en un dia) són molt específiques de cada anunciant. Trieu-les en funció dels vostres objectius de rendiment i de la vostra expertesa en l'empresa.
A continuació, podeu veure com es crea aquesta regla:
  1. Feu clic a Anuncis i extensions.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Posa en pausa els anuncis.
  4. A la secció "Aplica als anuncis", trieu Tots els anuncis activats.
  5. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu CTR.
  6. Definiu la CTR en "0,2%" i feu clic a Aplica.
  7. Feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Impr.
  8. Definiu les impressions en ">= 1.000".
  9. A la secció "Freqüència", trieu Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, Els 14 darrers dies.
  10. Anomeneu la regla i deseu-la.
La regla que s'acaba de descriure funcionarà amb anuncis que compleixin les condicions de totes les campanyes. Si voleu que la regla només s'apliqui als anuncis de tres campanyes en concret, podeu afegir una condició de campanya i triar les tres que vulgueu.

Canviar l'URL final de les paraules clau

Podeu definir regles per actualitzar l'URL final de les paraules clau.

A continuació, podeu veure com es crea aquesta regla:

1. Feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona].
  2. Navegueu fins a "Accions massives" i seleccioneu Regles.
  3. Feu clic al botó blau del signe més  i seleccioneu +Regles per a paraules clau.
  4. A la secció "Acció", seleccioneu Canvia els URL finals de les paraules clau al menú desplegable.
    1. A "Fes canvis a", trieu si aquesta acció s'aplica a l'URL de tots els dispositius o bé a l'URL final que es mostra en dispositius mòbils.
    2. A "Acció", trieu si voleu definir un URL nou, afegir text a un URL existent o bé cercar i substituir text en un URL concret.
  5. A les seccions "Aplica a" i "Condicions", trieu el tipus d'URL que voleu que aquesta regla modifiqui.
  6. Seleccioneu la freqüència amb què s'executarà aquesta regla.
  7. Trieu si voleu rebre correus electrònics sobre aquesta regla.
  8. En acabar, seleccioneu Desa la regla

Crear una regla per aplicar etiquetes

Podeu crear una regla per ajudar a crear agrupacions significatives d'etiquetes de comptes gestionats, de campanyes, de grups d'anuncis, de paraules clau i d'anuncis. Per crear i aplicar una regla, seguiu aquests passos:

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Aneu a una d'aquestes pàgines: Comptes, Campanyes, Grups d'anuncis, Paraules clau o Anuncis i extensions.
  3. Feu clic a la icona de tres punts 3 dot icon que hi ha a sobre de la taula d'estadístiques.
  4. Seleccioneu Crea una regla automàtica.
  5. Trieu un nom per a la regla.
  6. Al menú desplegable "Acció", seleccioneu Canvia les etiquetes.
  7. Al menú desplegable "Aplica a", trieu on voleu aplicar l'etiqueta.
  8. Seleccioneu les condicions i la freqüència de la regla, o envieu per correu electrònic els resultats corresponents.
  9. Feu clic a Previsualitza per comprovar que heu configurat la regla perquè s'executi com voleu. La previsualització només serveix per fer una verificació i no fa canvis permanents al compte.
Quan hàgiu acabat, feu clic a Desa la regla.

Ofertes i programació d'ofertes

Ajustar ofertes per a paraules clau segons el cost per conversió

Podeu utilitzar les regles automàtiques per incrementar les ofertes de les paraules clau que tinguin un bon percentatge de conversió i amb un cost per conversió baix, i disminuir les ofertes que tinguin el contrari. Per exemple, una regla setmanal podria augmentar les ofertes de CPC màxim un 15% per a les paraules clau amb més de 50 conversions i un cost per conversió inferior a 10 € que activin els anuncis en posicions pitjors que 3. Tingueu en compte que es recomana establir una oferta màxima com a mesura de precaució. Una segona regla setmanal podria disminuir les ofertes un 15% per a les paraules clau amb un cost per conversió superior a 12 €. A continuació, podeu veure com es creen aquestes regles:
  1. Feu clic a Paraules clau.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Canvia les ofertes de paraula clau.
  4. A la secció "Aplica a les paraules clau", trieu Totes les paraules clau activades.
  5. A "Acció", seleccioneu Augmenta les ofertes.
  6. Al costat de l'opció "Augmenta per percentatge", introduïu "15%".
  7. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Cost/conv.
  8. Definiu Cost/conv. en "> 10 €".
  9. Feu clic a +AFEGEIX, seleccioneu Conversions i definiu el valor en "> 50".
  10. Feu clic a +AFEGEIX, seleccioneu Pos. mitj. i definiu el valor en "<3".
  11. Poseu un nom a la regla.
  12. Feu clic a Desa la regla per crear la regla 1.
  13. Per a la regla 2, a "Acció", seleccioneu Posa en pausa les campanyes.
  14. Al costat de "Disminueix per percentatge", introduïu "15%".
  15. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Cost/conv.
  16. Definiu Cost/conv. en "> 12 €".
  17. Feu clic a +AFEGEIX, seleccioneu Conversions i definiu el valor en "> 50".
  18. Feu clic a +AFEGEIX, seleccioneu Pos. mitj. i definiu el valor en "<3".
  19. A la secció "Freqüència", trieu Setmanalment i, per a les dades que s'han d'utilitzar, La darrera setmana.
  20. Anomeneu la regla i deseu-la.

Consell

Nota: quan creeu regles basades en les conversions, us recomanem que utilitzeu intervals de temps llargs a l'opció "amb dades de" (p. ex., 14 darrers dies, 30 darrers dies o més) per registrar les conversions de manera adequada. Les conversions poden tardar fins a 30 dies.

Canviar les ofertes per orientar els anuncis a una posició mitjana (només per a la Xarxa de Cerca)

Hi ha anunciants que s'estimen més que els seus anuncis es publiquin en posicions d'anunci determinades, com ara les dues posicions superiors o les posicions de la 3 a la 5. Això es pot fer ajustant les ofertes de paraula clau. Tingueu en compte, però, que una oferta superior de vegades pot tenir com a conseqüència una pitjor posició mitjana de l'anunci. Us recomanem que, per començar, obtingueu més informació sobre la posició de l'anunci i el rànquing d'anunci.
Si voleu orientar la publicitat a les posicions de la 3 a la 5, podeu crear dues regles diàries del tipus "Canvia les ofertes de paraula clau". La primera regla incrementa les ofertes quan la posició mitjana baixa per sota de 5 i la segona disminueix les ofertes quan la posició mitjana és superior a 3.
A continuació, podeu veure com es creen aquestes regles:
  1. Feu clic a Paraules clau.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Canvia les ofertes de paraula clau.
  4. A la secció "Aplica a les paraules clau", trieu Totes les paraules clau activades.
  5. A "Acció", seleccioneu Incrementa les ofertes al CPC de la part superior de la pàgina.
  6. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Pos. mitj.
  7. Definiu Pos. mitj. en "> 5".
  8. Definiu la freqüència en Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, El dia anterior.
  9. Poseu un nom a la regla 1 i deseu-la.
  10. Per a la regla 2, a "Acció", seleccioneu Incrementa les ofertes al CPC de primera pàgina.
  11. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Pos. mitj.
  12. Definiu Pos. mitj. en "< 3".
  13. Definiu la freqüència en Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, El dia anterior.
  14. Anomeneu la regla i deseu-la.
Si sou lluny de la posició mitjana desitjada, podeu crear diverses regles per ajudar a arribar-hi més ràpidament. Per exemple, quan la posició mitjana sigui pitjor que 5 però millor que 7, podríeu augmentar les ofertes un 10%. Si és pitjor que 7, augmenteu les ofertes un 20%.

Incrementar ofertes per tal que els anuncis es mostrin a la primera pàgina (només per a la Xarxa de Cerca)

Alguns anunciants volen assegurar-se que els seus anuncis es publiquin sempre a la primera pàgina, com a mínim. Podeu utilitzar regles automàtiques a fi d'augmentar les ofertes per a les paraules clau fins a l'oferta de primera pàgina recomanada i executar aquesta regla de manera diària.
Tanmateix, assegureu-vos d'establir una oferta màxima i també d'afegir el requisit que l'estat de la paraula clau sigui "Per sota de l'oferta de primera pàgina", per tal de canviar només les ofertes per a les paraules clau que encara no s'estiguin mostrant a la primera pàgina. A més, us recomanem que només augmenteu les ofertes de les paraules clau que tinguin un bon nivell de qualitat (p. ex., nivell de qualitat >= 6) per evitar pagar més per paraules clau que cal optimitzar.
  1. Feu clic a Paraules clau.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Canvia les ofertes de paraula clau.
  4. A la secció "Aplica a les paraules clau", trieu Totes les paraules clau activades.
  5. A "Acció", seleccioneu Incrementa les ofertes al CPC de primera pàgina.
  6. Definiu un valor per a "Límit d'oferta màxim" (opcional).
  7. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Nivell de qualitat.
  8. Definiu el nivell de qualitat en ">= 6".
  9. Definiu la freqüència en Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, El dia anterior.
  10. Anomeneu la regla i deseu-la.

Incrementar ofertes fins a l'oferta recomanada per a la part superior de la pàgina (només per a la Xarxa de Cerca)

Podeu utilitzar una regla automàtica amb estimacions d'oferta per a la part superior de la pàgina a fi d'incrementar les ofertes per a les paraules clau fins a l'oferta recomanada per a la part superior de la pàgina i executar aquesta regla cada dia.
Nota: assegureu-vos d'especificar una oferta màxima. A més, us recomanem que augmenteu només les ofertes per a les paraules clau que tinguin un bon nivell de qualitat (p. ex., nivell de qualitat >= 6) per evitar pagar més per paraules clau que cal optimitzar.
  1. Feu clic a Paraules clau.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Canvia les ofertes de paraula clau.
  4. A la secció "Aplica a les paraules clau", trieu Totes les paraules clau activades.
  5. A "Acció", seleccioneu Incrementa les ofertes al CPC de la part superior de la pàgina.
  6. Definiu un valor per a "Límit d'oferta màxim" (opcional).
  7. A la secció "Condició", feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Nivell de qualitat.
  8. Definiu el nivell de qualitat en ">= 6".
  9. Definiu la freqüència en Diàriament i, per a les dades que s'han d'utilitzar, El dia anterior.
  10. Anomeneu la regla i deseu-la.

Programació de les ofertes (p. ex., una oferta superior durant determinades hores del dia)

Podeu utilitzar les regles automàtiques per incrementar o per disminuir les ofertes en funció del dia de la setmana o, fins i tot, de l'hora del dia. Per exemple, podeu establir dues regles diàries per incrementar les ofertes entres les 18:00 i les 22:00. La primera regla incrementaria l'oferta un 25% aproximadament a les 18:00 i la segona la disminuiria un 20% aproximadament a les 22:00, de manera que tornaria al valor original (1 € amb un increment del 25% és 1,25 € i 1,25 € amb una disminució del 20% torna a ser 1 €).

Consell

A continuació teniu una manera pràctica de calcular el percentatge d'augment i el de disminució. Davant d'un increment d'un x%, el percentatge de disminució (d%) corresponent per tornar al valor original segueix aquesta fórmula: d = (100 * x) / (100 + x). A l'exemple anterior, x = 25. Per tant, d = (100 * 25) / (100 + 25) = 20.

Controlar pressupostos i cost

Revisar el pressupost

Podeu utilitzar regles automàtiques per activar correus electrònics quan es donin determinades condicions. Suposem que teniu una campanya amb un pressupost de 100 euros. Podeu establir una regla automàtica perquè s'executi cada dia al migdia per enviar-vos un correu electrònic si heu gastat més de 50 € fins al moment en qüestió. En rebre l'alerta de correu electrònic, podeu decidir si voleu augmentar el pressupost perquè la campanya no es bloquegi la resta del dia.
Per crear una regla que enviï un correu electrònic si hi ha campanyes específiques que hagin acumulat més de 50 € de cost a les 12 del migdia:
  1. Feu clic a Campanyes.
  2. Feu clic al nom de la campanya per a la qual voleu fer un seguiment del pressupost.
  3. Feu clic a la icona de tres punts i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  4. A "Tipus de regla", seleccioneu Envia un correu electrònic.
  5. A la secció "Aplica als grups d'anuncis", trieu Tots els grups d'anuncis activats, o bé seleccioneu grups d'anuncis concrets.
  6. A la secció "Condició", click feu clic a +AFEGEIX i seleccioneu Cost.
  7. Definiu Cost en "> 50 €".
  8. Definiu la freqüència en Diàriament a les 12:00 i, per a les dades que s'han d'utilitzar, El mateix dia.
  9. Anomeneu la regla i deseu-la.
Podeu establir regles similars per enviar correus electrònics quan es compleixin determinades condicions als grups d'anuncis, als anuncis i a les paraules clau.

Programació del pressupost (p. ex., un pressupost superior durant determinats dies de la setmana)

Les regles automàtiques us donen la flexibilitat per incrementar o per disminuir els valors de pressupost de la campanya en funció del dia de la setmana. Per exemple, si sabeu que la majoria de conversions es produeixen els dimarts i els dimecres, podeu establir regles per incrementar el pressupost els dimarts al matí i disminuir-lo al valor normal els dimecres a la nit.
Per exemple, la primera regla incrementaria el pressupost un 50%, i la segona el disminuiria un 33,3%, de manera que el tornaria al valor original (100 € amb un increment del 50% és 150 €, i 150 € amb una disminució del 33,3% torna a ser 100 €).
A continuació es mostra com podeu crear les dues regles:
  1. Feu clic a Campanyes.
  2. Feu clic a la icona de tres punts  i seleccioneu Crea una regla automàtica.
  3. A "Tipus de regla", seleccioneu Canvia els pressupostos.
  4. A la secció "Aplica a les campanyes", trieu Totes les campanyes activades.
  5. Per a la regla 1, a "Acció", seleccioneu Augmenta el pressupost i introduïu el valor "50%".
  6. Per a la regla 2, a "Acció", seleccioneu Disminueix el pressupost i introduïu "33,3%".
  7. Per a la regla 1, definiu la freqüència en Setmanalment, els dimarts a la 1:00 i, per a les dades que s'han d'utilitzar, La setmana anterior
  8. Per a la segona regla, definiu la freqüència en Setmanalment, els dimecres a les 23:00 amb les mateixes dades.
  9. Anomeneu la regla i deseu-la.

Consell

A continuació teniu una manera pràctica de calcular el percentatge d'augment i el de disminució. Davant d'un increment d'un x%, el percentatge de disminució (d%) corresponent per tornar al valor original segueix aquesta fórmula: d = (100 * x) / (100 + x). A l'exemple anterior, x = 50. Per tant, d = (100 * 50) / (100 + 50) = 33,3.
Vegeu tot seguit l'aspecte que tindrien les dues regles setmanals.

Posar en pausa les campanyes que ja hagin invertit una part determinada del pressupost durant el mes

Tot i que podeu controlar el cost d'una campanya amb el pressupost diari, us recomanem que també establiu límits per a la inversió mensual. Això es pot aconseguir utilitzant una regla automàtica que s'executi cada dia al matí i que aturi les campanyes que ja hagin invertit, per exemple, 200 € durant el mes. Podeu fer-ho amb la freqüència "Diàriament" i establint l'opció "amb dades de" a "El mateix mes".

Posar en pausa les campanyes que ja hagin assolit un nombre de clics determinat durant el dia

En alguns casos, podeu voler limitar el nombre de clics a, per exemple, 500 per campanya en un dia determinat. Ho podeu aconseguir si creeu diverses regles diàries que s'executin en diferents hores del dia. Cada regla comprova si s'ha arribat als 500 clics i, si s'hi ha arribat, es posa en pausa la campanya. En un cas simplificat, aquestes podrien ser les quatre regles diàries:
  1. Regla 1: comprova aproximadament a les 6:00 si s'ha arribat als 500 clics; posa en pausa la campanya si és necessari.
  2. Regla 2: comprova aproximadament a les 12:00 si s'ha arribat als 500 clics; posa en pausa la campanya si és necessari.
  3. Regla 3: comprova aproximadament a les 18:00 si s'ha arribat als 500 clics; posar en pausa la campanya si és necessari.
  4. Regla 4: activa la campanya aproximadament a les 23:00, per tal que estigui preparada per publicar-se l'endemà.

Incrementar el pressupost per a les campanyes amb bones conversions (utilitzant el cost per conversió)

Si teniu un cost per conversió objectiu i observeu que algunes campanyes tenen un rendiment millor a l'esperat, podeu assignar-los més pressupost. Una regla setmanal automàtica podria fer-ho en nom vostre: per exemple, podríeu crear una regla per tal que qualsevol campanya amb més de 10 conversions i un cost per conversió inferior a 5 € rebi un pressupost addicional del 10%. Tingueu en compte que es recomana establir un pressupost màxim com a mesura de precaució.

Incrementar les ofertes per a dimensions que tenen un bon rendiment a les campanyes de la Xarxa de Display

Imaginem-nos que teniu una campanya de la Xarxa de Display, la segmentació de la qual inclou les edats 18-24, 25-34 i 35-44, i que l'oferta és igual per a tots aquests grups d'edat. Ara bé, a mesura que la campanya progressa, veieu que alguns grups són més propensos a comprar algun producte un cop han arribat al lloc web després de fer clic en un anunci. Seria lògic que augmentéssiu l'oferta per a aquests grups que us reporten més conversions, per tal d'arribar més bé als usuaris que en formen part.
Una manera de fer-ho seria crear una regla que s'executi amb regularitat, que tingui en compte l'antic rendiment i que apugi les ofertes per a qualsevol grup d'edat quan el percentatge de conversions sigui elevat (i, per tant, també tingueu un bon rendiment de la inversió). En canvi, podeu reduir l'oferta per als grups d'edat que us reportin un percentatge de conversions inferior. En aquest cas, també seria recomanable definir una oferta màxima, per tal de no sobrepassar accidentalment l'import que tingueu intenció d'invertir.

Directrius generals i exemples

Aneu amb compte amb les regles diàries que incrementen o que disminueixen les ofertes

Cal configurar amb molta cura les regles d'ofertes diàries que funcionin per a tot un compte. Si la regla està configurada perquè s'executi diàriament, en general té sentit utilitzar les dades del "dia anterior". Feu canvis petits a les ofertes (p. ex., un increment o una disminució del 5%) i observeu-ne detingudament el rendiment durant un temps abans d'aplicar-hi canvis més importants.

Excloure paraules clau concretes d'una regla

És possible que vulgueu aplicar una regla a totes les paraules clau, llevat d'algunes determinades, que voleu gestionar manualment. Per fer-ho, excloeu les paraules clau mitjançant l'opció "Condicions". Per exemple, imaginem-nos que voleu programar una regla per augmentar les ofertes de CPC de totes les paraules clau d'una campanya, tret de les que incloguin les paraules "casament rústic". Aneu a la secció Paraules clau d'aquesta campanya i, en crear la regla, configureu un requisit pel qual el text de la paraula clau no contingui "casament rústic."