Osuus impressioista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten osuus impressioista lasketaan ja miten Shopping-kampanjoissa käytettävä laskentatapa eroaa muista kampanjoista.

Huom. Jos kyseessä on Hotellikampanja, lue lisää Hotellimainosten osuudesta impressioista. Jos kyseessä on Matkailukampanja, lue lisää osuudesta impressioista Tekemistä-mainoksia sisältävissä Matkailukampanjoissa.

Jos tarvitset ohjeita impressio-osuuden selvittämiseen kaikissa kampanjatyypeissä, katso ohjeet impressio-osuusdatan katsomiseen.

Jos tarvitset ohjeita kaikkien kampanjatyyppien impressio-osuuden korottamiseen, lue lisää impressio-osuuden parantamisesta.

Mainostesi näkyvyyttä seurataan kahden impressiomittarin avulla. Nämä mittarit ovat impressioprosentti (IS) ja korkeimman sijainnin impressioiden osuus (ATIS).

Osuus impressioista

Osuus impressioista on mainostesi saamien impressioiden prosenttiosuus verrattuna impressioiden kokonaismäärään, jonka mainoksesi voisivat saada.

Osuus impressioista = impressiot / aktiiviset impressiot yhteensä

Aktiiviset impressiot määritetään monien tekijöiden mukaan. Niitä ovat esimerkiksi kohdistusasetukset, hyväksymistilat ja laatu. Osuus impressioista ‑tiedot ovat saatavilla kampanjoille, mainosryhmille, tuoteryhmille (Shopping-kampanjoissa) ja avainsanoille.

Osuus impressioista kertoo, voisivatko mainoksesi tavoittaa enemmän ihmisiä, jos korottaisit hintatarjoustasi tai budjettiasi.

Osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista

Osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista on niiden impressioiden prosenttiosuus, jotka ovat Shopping-kampanjoissa kaikkein näkyvimmällä paikalla. Jokaisessa mainoshuutokaupassa on vain yksi "kaikkein tärkein impressio", joten osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista kertoo paljon mainostesi yleisestä näkyvyydestä.

Osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista = kaikkein tärkeimmät impressiot / aktiiviset tärkeimmät impressiot yhteensä

Osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista auttaa sinua ymmärtämään, voisivatko tuotteesi olla näkyvämmin esillä Shopping-mainosten tuloksissa, jos kasvattaisit hintatarjoustasi tai budjettiasi. Osuus kaikkein tärkeimmistä impressioista on saatavilla kampanjoille, mainosryhmille ja tuoteryhmille (Shopping-kampanjoissa).

Näin se toimii

Google laskee impressioprosentin analysoimalla päivän aikana käydyt mainoshuutokaupat. Google käyttää tähän sisäistä dataa, kuten mainostesi laatua ja samoihin mainoshuutokauppoihin osallistuneiden kilpailijoidesi mainosten laatua.

Impressioprosentin laskennassa huomioidaan kaikki huutokaupat, joiden seurauksena mainos on näkynyt ja joissa mainos on riittävän kilpailukykyinen näkyäkseen. Laskentaan voidaan sisällyttää esimerkiksi huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi olisi voinut näkyä, jos hintatarjouksesi olisi ollut kaksi kertaa nykyistä suurempi. Toisaalta laskennasta voidaan sulkea pois huutokaupat, joissa mainoksesi hintatarjousta olisi pitänyt korottaa 1 000 prosenttia, jotta mainoksesi olisi näkynyt.

Muista, että impressioprosentti perustuu arvioon siitä, milloin mainoksesi on ollut kilpailukykyinen huutokaupassa. Pienet vaihtelut eri aikoina eivät välttämättä tarkoita, että muutoksia tarvitaan. Hintatarjouksiin, laatuun tai Googlen mainosjärjestelmiin liittyvät muutokset saattavat muuttaa niiden huutokauppojen joukkoa, joissa järjestelmä arvioi mainostesi olleen kilpailukykyinen.

Huom. Hakukumppanit eivät käytä Yläosa/muu-erottelua, joten niitä ei sisällytetä impressioprosenttidataan.

Näin se toimii Shopping-kampanjoissa

Shopping-kampanjoissa impressioprosentti lasketaan samalla tavalla kuin tekstimainoksissa. Laskennassa huomioidaan kuitenkin se, että useat saman mainostajan Shopping-mainokset saattavat näkyä samaan aikaan.

Jotta mainoksia ei lasketa moneen kertaan silloin, kun useat saman mainostajan Shopping-mainokset kilpailevat samassa huutokaupassa, Google Ads määrittää impressiomahdollisuuden vain korkeimman sijoituksen saaneelle saman mainostajan Shopping-mainokselle. Kaikki Shopping-mainokset saavat impression. Samassa huutokaupassa saatuja impressioita ei kuitenkaan oteta huomioon osuus impressioista ‑mittarin laskennassa sen jälkeen, kun ensimmäinen mainoksesi on näytetty. Tämä koskee kaikkia niitä kertoja, jolloin mikä tahansa mainoksesi näytetään, joten ainoastaan kussakin haussa ensimmäisenä tapahtuva impressiosi huomioidaan osuus impressioista ‑mittarin laskennassa. Kun impressio on kaikkein näkyvimmällä paikalla, se lasketaan mukaan myös korkeimman sijainnin impressioiden osuuteen.

Korkeimman sijainnin impressioiden osuus kattaa kaikki huutokaupat, joissa mainoksesi on näkynyt kaikkein näkyvimmällä paikalla, jaettuna niiden huutokauppojen määrällä, joissa mainoksesi olisi voinut näkyä kaikkein näkyvimmällä paikalla.

Shopping-kampanjoiden impressioprosenttimittareiden tiedot ovat peräisin hakuverkoston liikenteestä, eivät Display-verkoston tai hakukumppaneiden verkoston liikenteestä.

Näin se toimii Hotellikampanjoissa

Hotellikampanjoiden impressioprosentti lasketaan sen perusteella, missä kohtaa Hotellimainosten varausmoduulia mainoksesi näkyy. Lue lisää impressioprosentista Hotellikampanjoissa.