Sobre la quota d'impressions

Aquest article explica com es calcula la quota d'impressions i com canvia el càlcul en el cas de les campanyes de compres.

Nota: en el cas de les campanyes d'hotels, reviseu l'article Sobre la quota d'impressions dels anuncis d'hotel. En el cas de les campanyes de viatges, consulteu l'article Sobre la quota d'impressions per a les campanyes de viatges amb anuncis de Coses a fer.

Per obtenir instruccions sobre com podeu veure la quota d'impressions de tots els tipus de campanyes, consulteu l'article Obtenir les dades de quota d'impressions.

Per obtenir instruccions sobre com podeu incrementar la quota d'impressions per a tots els tipus de campanyes, consulteu l'article Millorar la quota d'impressions.

Hi ha dues mètriques d'impressions per fer el seguiment de la notorietat dels anuncis: la quota d'impressions (IS) i la quota d'impressions de la part més superior (ATIS).

Quota d'impressions

La quota d'impressions (IS) és el percentatge d'impressions que reben els vostres anuncis comparat amb el nombre total d'impressions que podrien obtenir.

Quota d'impressions = impressions / total d'impressions aptes

Les impressions aptes es calculen mitjançant diversos factors, com ara la configuració de segmentació, els estats d'aprovació i la qualitat. La quota d'impressions està disponible per a les campanyes, per als grups d'anuncis, per als grups de productes (a les campanyes de Shopping) i per a les paraules clau.

La quota d'impressions és una bona manera d'esbrinar si els vostres anuncis podrien arribar a més usuaris si augmentéssiu l'oferta o el pressupost.

Quota d'impressions de la part més superior

La quota d'impressions de la part més superior (ATIS) és el percentatge de les vostres impressions d'anuncis de Shopping que es mostren a la posició més destacada de Shopping. Només hi ha una “impressió de la part més superior” per subhasta, motiu pel qual la vostra quota d'impressions de la part més superior és un indicador important de la vostra notorietat general.

Quota d'impressions de la part més superior = impressions de la part més superior / total d'impressions aptes de la part superior

La quota d'impressions de la part més superior pot ser útil per saber si els vostres productes podrien ocupar una posició més destacada entre els resultats dels anuncis de Shopping si incrementeu l'oferta o el pressupost. L'ATIS està disponible per a campanyes, grups d'anuncis i de productes (per a campanyes de Shopping).

Com funciona en general

Per fer una estimació de la quota d'impressions, Google analitza les subhastes d'anuncis al llarg del dia i utilitza dades internes, com la qualitat, tant per al vostre cas com per al d'altres usuaris.

La quota d'impressions inclou totes les subhastes en què s'ha mostrat el vostre anunci i totes aquelles en què és prou competitiu per mostrar-se. Per exemple, pot incloure subhastes en què l'anunci es podria mostrar amb el doble de l'oferta actual, però pot excloure'n d'altres en què s'estima que necessitaria un increment de l'oferta del 1.000% per mostrar.

Recordeu que la quota d'impressions es basa en l'estimació dels moments en què el vostre anunci era competitiu a la subhasta. Les petites fluctuacions al llarg del temps no sempre indiquen que hàgiu de fer cap acció. Els canvis fets a les ofertes, a la qualitat o als sistemes d'anuncis de Google poden afectar el conjunt de subhastes en què el sistema estima que l'anunci era competitiu.

Nota: els partners de cerca no distingeixen entre part superior vs. altres, i no s'inclouran a les dades de quota d'impressions.

Com funciona amb les campanyes de compres

La quota d'impressions per a les campanyes de compres es calcula d'una manera molt similar a la dels anuncis de text. Tanmateix, aquesta mètrica assumeix que es pot mostrar més d'un anunci de compres del mateix anunciant a la vegada.

Per evitar comptar un anunci dues vegades quan diversos anuncis de compres d'un anunciant són a la mateixa subhasta, Google Ads assigna l'oportunitat d'impressió a l'anunci de compres que té la classificació més alta de l'anunciant. Tots els anuncis de Shopping reben una impressió. Tanmateix, les impressions rebudes en una mateixa subhasta després de publicar el primer anunci no es reflecteixen en el càlcul de la quota d'impressions. Això passa cada vegada que es publica qualsevol dels vostres anuncis, el que significa que només la primera impressió de cada cerca es podrà comptar com a quota d'impressions. Quan aquesta impressió es troba a la posició més destacada, també s'inclou al recompte de la quota d'impressions de la part més superior.

La quota d'impressions de la part més superior inclou totes les subhastes en què es mostra l'anunci a la posició més destacada dividides entre les subhastes en què el vostre anunci es podria haver mostrat a la posició més destacada.

Les mètriques de quota d'impressions per a compres provenen del trànsit de la Xarxa de Cerca i no del trànsit de la Xarxa de Display o de la xarxa de partners de cerca.

Com funciona amb les campanyes d'hotels

La quota d'impressions per a les campanyes d'hotels es calcula d'acord amb el lloc en què es mostra el vostre anunci al mòdul de reserves dels anuncis d'hotel. Obteniu més informació sobre la quota d'impressions per a les campanyes d'hotels.