Om räckviddsuppskattningar för Display-nätverket

Räckviddsuppskattningar visar hur många som kan ha sett dina annonser baserat på dina inställningar och din inriktning. Dessa veckovisa uppskattningar kan hjälpa dig att förstå den potentiella effekten av de inriktningar och inställningar du har valt. I den här artikeln förklarar vi hur annonsräckvidd fungerar och var du ser den.

Så fungerar det

Uppskattningarna visar inte den faktiska trafiken till dina annonser. De är ungefärliga beräkningar som baseras på dina inställningar och inriktningsalternativ. Anta till exempel att du väljer en specifik plats eller demografisk målgrupp för din annonsgrupp. Detta val påverkar din potentiella räckvidd. Räckviddsuppskattningar kan också visa när det inte finns tillräckligt med annonsutrymme för ditt val eller om inriktningen är för begränsad (till exempel om du har lagt till för många inriktningsmetoder i annonsgruppen). Du kan använda räckviddsuppskattningar för att anpassa dina inställningar och inriktningar. Till exempel kan du ta bort innehållsinriktning om räckvidden är för snäv. Det faktiska antalet visningar beror också på andra faktorer, som bud och annonskvalitet.

Var det visas

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

I kampanjer av typen Söknätverket med Display-tillval – Alla funktioner och befintliga kampanjer av typen Endast Display-nätverket kan du se räckviddsuppskattningar genom att klicka på knappen + Inriktning på fliken Display-nätverket.

Räckviddsuppskattningar tar inte hänsyn till viss annonsörsinformation, som budget, bud eller kvalitetsresultat. Nedan hittar du mer information om hur den uppskattade räckvidden beräknas i AdWords.

Information som AdWords använder för att beräkna potentiell räckvidd Information som AdWords inte använder för att beräkna potentiell räckvidd
  • Plats
  • Språk
  • OS
  • Enheter
  • Schemaläggning för annonser
  • Sökord
  • Alternativ för webbplatskategorier
  • Placeringar
  • Mobilappskategorier
  • Ämnen
  • Målgrupper (remarketing, intressekategorier, anpassade kombinationer, ålder och kön)
  • Budget
  • Bud
  • Kvalitetsresultat
  • Annonsformat och annonsstorlekar
  • Annonstillägg
  • Avancerad platsinriktning efter radie

Uppskattningarna baseras på information om tidigare resultat. De återspeglar inte säsongstrender eller nya förändringar av antalet webbplatser och sidor som finns i Display-nätverket.

Felsöka displaykampanjer

Om din displaykampanj är inaktiv eller inte är lönsam kan det hända att den har ställts in på fel sätt.

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen får du automatiskt varningar om kontostatusen beroende på problemet. Läs mer om hur du åtgärdar problem med displaykampanjer.