Om rekkeviddeanslag for Displaynettverket

Rekkeviddeanslag viser i hvilken grad annonsene dine blir sett med innstillingene og målrettingen du har valgt. Med disse ukentlige anslagene kan det bli enklere å få oversikt over den potensielle effekten av målrettingen og innstillingene du har valgt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan rekkevidden for annonser fungerer, og hvor du finner disse anslagene.

Slik fungerer det

Anslagene du ser, viser ikke trafikken du faktisk kommer til å oppnå. De er anslag basert på innstillingene og målrettingsalternativene dine. Du kan for eksempel velge å målrette annonsegruppen din mot et bestemt geografisk sted eller en bestemt demografisk kategori. Dette valget påvirker den potensielle rekkevidden din. Med rekkeviddeanslagene kan du også se hvor det ikke fins tilstrekkelig beholdning for det du har valgt, eller om målrettingen din er for begrenset (f.eks. hvis du har lagt til for mange målrettingsmetoder i annonsegruppen). Ved hjelp av rekkeviddeanslag kan du også justere innstillingene og målrettingen i kampanjen din. Hvis det for eksempel viser seg at rekkevidden er for smal, kan du fjerne innholdsmålretting. Hvor mange visninger du faktisk oppnår, avhenger også av andre faktorer, for eksempel bud og annonsekvalitet.

Hvor finner jeg anslagene?

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

I kampanjer av typen «Søk med utvalgt display – alle funksjoner» og i eksisterende «Bare Displaynettverket»-kampanjer kan du se rekkeviddeanslag ved å gå til Displaynettverket-fanen og klikke på + Målretting-knappen.

I rekkeviddeanslag tas det ikke hensyn til visse annonsøropplysninger, som for eksempel bud, budsjett og kvalitetspoeng. Nedenfor finner du en nærmere beskrivelse av hvilken informasjon rekkeviddeanslagene fra AdWords er basert på.

Informasjon som AdWords bruker for å beregne potensiell rekkevidde Informasjon som AdWords ikke bruker for å beregne potensiell rekkevidde
  • sted
  • språk
  • OS
  • enheter
  • annonseplanlegging
  • søkeord
  • alternativer for nettstedskategorier
  • plasseringer
  • kategorier for mobil-apper
  • emner
  • målgrupper (remarketing, interessekategorier, egendefinerte kombinasjoner, alder og kjønn)
  • budsjett
  • bud
  • kvalitetspoeng
  • annonseformater og -størrelser
  • annonseutvidelser
  • avansert stedsmålretting etter radius

Anslagene er basert på logginformasjon. De gjenspeiler ikke sesongmessige svingninger eller nylige endringer i antallet sider og nettsteder som er tilgjengelige i Displaynettverket.

Feilsøking av bannerkampanjer

Hvis bannerkampanjen din er inaktiv eller gir dårlige resultater, kan det være noe galt med hvordan den er konfigurert.

Brukere av den nye utgaven av Google Ads mottar automatisk statusvarsler for kontoen, avhengig av hva som er problemet. Finn ut mer om hvordan du løser problemer med bannerkampanjer.