Velg det budbeløpet som fungerer for deg

Hvis du nettopp har begynt å bruke Google Ads, bør du velge et budsjett og et budbeløp du er komfortabel med.

Denne artikkelen inneholder tips og gode fremgangsmåter for å velge det første budet ditt.

Før du begynner

Hvis budgivning i Google Ads er nytt for deg, bør du begynne med å lese artikkelen Grunnleggende informasjon om budgivning. Det hjelper å vite hva målene for kampanjen din er, og hvilke nettverk som er mest effektive å bruke for å nå målene dine.

Velg de første budene dine

Aller først: Det finnes ikke ett anbefalt budbeløp som fungerer perfekt for alle. Det riktige budet for deg avhenger av

• kampanjetypen din
  • kostnaden for søkeordene dine
  • resultatene du får med søkeordene dine

De fleste som nettopp har begynt med Google Ads, bruker «kostnad per klikk»-budgivning (CPC) for å betale for hvert klikk på annonsene sine. Med dette alternativet angir du et høyeste bud for kostnad per klikk (maks. CPC-bud), som er det høyeste beløpet du er villig til å betale for et klikk på annonsen din.

Angi et bud basert på hvor mye et annonseklikk er verdt for deg. Hvis du er usikker på hvilket bud du skal begynne med, kan du prøve å angi et maks. CPC-bud på 10 kroner.

Eksempel

Tenk deg at du eier en rullebrettbutikk, og at du tjener 100 kroner på hvert rullebrettkjøp. Du har sett at hvert tiende besøk på nettstedet ditt i gjennomsnitt fører til et kjøp. Hvis du angir et maks. CPC-bud på 10 kroner, går du i null (annonseringskostnader = salg).For å oppnå fortjeneste bør du bruke mindre enn 10 kroner på å få et klikk på annonsen din. Det betyr at det er lurt å velge et maks. CPC-bud på under 10 kroner.

Tips: Automatiser budgivningen

Hvis du ikke har brukt Google Ads tidligere, og du ønsker å øke antallet klikk til nettstedet ditt, kan du vurdere å bruke den automatiske budstrategien for maksimering av antall klikk. Med denne strategien angis budene dine automatisk for at du skal få så mange klikk som mulig innenfor budsjettet ditt. Finn ut mer om alle typer automatiske budstrategier.

Når du angir et maks. CPC-bud i en ny kampanje, blir det brukt på søkeordene du velger for annonsegruppen din. Du kan når som helst endre standardbudet for denne annonsegruppen. Dersom visse søkeord er mer relevante for bedriften din enn andre, kan du velge å angi ulike bud for dem for å øke mulighetene dine for at annonsen din skal bli vist når folk søker med de aktuelle søkeordene. Dette kalles søkeordbud.

For å endre enkeltsøkeord klikker du på budbeløpet i «Maks. CPC»-kolonnen for det aktuelle søkeordet.

Budgivning i Displaynettverket

Vær oppmerksom på at klikkfrekvensen ofte er lavere i Displaynettverket, ettersom det her kan være vanskeligere å fange leserens oppmerksomhet. Hvis du viser annonsen din i Displaynettverket, kan du angi et maks. CPC-bud for klikk som bare skjer i Displaynettverket.

• Vurder å by på visninger: Du kan betale for antallet synlige visninger av annonsen din i stedet for antallet klikk. Du bruker budgivningen kostnad per tusende synlige visning (vCPM) og betaler for hver tusende visning av annonsen som måles som synlig. Hvis du først og fremst er interessert i at bedriftsnavnet ditt eller logoen din skal bli vist for mange personer, er dette et godt alternativ. Finn ut mer om vCPM-budgivning
  • By på plasseringer: Omtrent på samme måte som du evaluerer søkeord, kan du vurdere å øke budet for bestemte plasseringer hvis du har fått gode resultater med annonsene dine på de aktuelle plasseringene.

Andre måter å velge bud på

Du kan også angi budjusteringer for å øke eller redusere budene dine ut fra om noen søker fra en mobilenhet, på et bestemt tidspunkt på døgnet eller fra bestemte steder. Finn ut mer om budjusteringer.

Eksempel

Du driver en butikk i Stavanger, og angir et maks. CPC-bud på 10 kroner. Du kan bruke budjusteringer for å øke mulighetene dine for å vise annonsen din for kunder i nærområdet. Du kan for eksempel angi en justering på +20 % for områder i nærheten. Dette kan resultere i et endelig budbeløp på 12 kroner. Da ser regnestykket slik ut:

Startbud: 10 kroner
Stedsjustering: 10 kroner x (+20 %) = 12 kroner
Endelig bud for søk foretatt i nærheten: 12 kroner