Oikean hintatarjouksen valitseminen

Jos olet juuri aloittanut Google Adsin käytön, sinun kannattaa määrittää budjettisi ja hintatarjouksesi maltillisesti.

Tämä artikkeli sisältää vinkkejä ja parhaita käytäntöjä ensimmäisten hintatarjousten valitsemiseen.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Jos et ole aikaisemmin määrittänyt hintatarjouksia Google Adsissa, lue artikkeli Mainosten hintatarjousten perusteet. Liiketoiminnallesi on eduksi, kun määrität kampanjoillesi tavoitteet ja selvität, minkä verkostojen avulla todennäköisimmin saavutat nämä tavoitteet.

Ensimmäisten hintatarjousten valitseminen

Alkajaisiksi sanottakoon, ettei ole olemassa yhtä suositeltua hintatarjousta, joka olisi optimaalinen kaikille mainostajille. Hintatarjouksissa on otettava huomioon seuraavat tekijät:

• kampanjan tyyppi
  • avainsanojen hinta
  • avainsanojen tehokkuus.

Suurin osa aloittelevista mainostajista käyttää klikkauskohtaisia hintatarjouksia (CPC), jolloin he maksavat jokaisesta mainoksensa klikkauksesta. Tässä vaihtoehdossa määritetään korkein klikkauskohtainen hintatarjous. Se on suurin summa, jonka mainostaja on valmis maksamaan mainoksensa klikkauksesta.

Aloita hintatarjouksen määritys miettimällä, kuinka arvokas kukin klikkaus on sinulle. Jos olet epävarma siitä, millä hintatarjouksella haluaisit aloittaa, kokeile vaikkapa sitä, että asetat korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi yhden euron.

Esimerkki

Omistat rullalautakaupan ja ansaitset kymmenen euroa jokaisesta myymästäsi rullalaudasta. Olet havainnut, että keskimäärin yksi kymmenestä verkkosivustokäynnistä johtaa ostotapahtumaan. Jos asetat korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi yhden euron, saat aikaan nollatuloksen (mainoskulut ja myynti ovat saman suuruiset).Saadaksesi voittoa sinun on siis kulutettava vähemmän kuin yksi euro mainoksesi klikkausta kohden. Näin ollen korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksesi on jäätävä yhden euron alapuolelle.

Vinkki: Hintatarjousten automatisoiminen

Jos olet vastikään aloittanut Google Adsin käytön ja haluat kasvattaa verkkosivustosi klikkausten määrää, harkitse automaattisen Maksimoi klikkaukset ‑hintatarjousstrategian käyttöönottoa. Tässä strategiassa hintatarjouksesi määritetään automaattisesti siten, että saat mahdollisimman paljon klikkauksia budjettisi rajoissa. Lue lisää automaattisten hintatarjousstrategioiden eri tyypeistä.

Kun olet määrittänyt uudelle kampanjallesi korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen, se otetaan käyttöön mainosryhmällesi valitsemissasi avainsanoissa. Voit muuttaa tätä mainosryhmän oletushintatarjousta milloin tahansa. Jos tietyt avainsanat ovat yrityksesi kannalta osuvampia kuin toiset, voit määrittää niille erilliset hintatarjoukset siten, että mainoksiasi näytetään entistä todennäköisemmin näiden avainsanahakujen yhteydessä. Tällaisia hintatarjouksia kutsutaan avainsanojen hintatarjouksiksi.

Jos haluat muuttaa yksittäisten avainsanojen hintatarjouksia, klikkaa summaa, joka näkyy kyseisen avainsanan Kork. CPC ‑sarakkeessa.

Hintatarjousten määrittäminen Display-verkostossa

Ota huomioon, että klikkausprosentit ovat usein tavallista pienempiä Display-verkostossa, koska käyttäjien huomion kiinnittäminen on keskimääräistä vaikeampaa. Jos näytät mainostasi Display-verkostossa, voit määrittää Display-verkoston korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen sellaisille klikkauksille, jotka tapahtuvat vain Display-verkostossa.

• Harkitse hintatarjousten määrittämistä impressioille: Maksat klikkausten sijaan niistä kerroista, kun mainoksesi on katseltavissa. Tätä kutsutaan katseltavissa olevan tuhannen impression (vCPM) hintatarjoukseksi, koska maksat mainoksen jokaisesta tuhannesta katseltavissa olevasta impressiosta. Jos haluat lähinnä saada yrityksesi nimen tai logon näkymään mahdollisimman suurelle yleisölle, tämä on järkevä vaihtoehto. Lisätietoja katseltavissa olevista tuhannen impression hintatarjouksista
  • Hintatarjousten määrittäminen sijoittelun perusteella: Jos mainoksesi toimivat tehokkaasti tietyissä sijoitteluissa, sinun kannattaa ehkä nostaa kyseisten sijoitteluiden hintatarjouksia samalla tavalla kuin avainsanojen kohdalla.

Muita tapoja valita hintatarjous

Voit myös määrittää hintatarjouksen muokkauksia tarjoustesi korottamiseksi tai laskemiseksi sen mukaan, tapahtuuko haku mobiililaitteella, tiettynä vuorokaudenaikana tai tietystä sijainnista. Lisätietoja hintatarjouksen muokkauksista

Esimerkki

Sinulla on myymälä Tampereella, ja olet asettanut korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi yhden euron. Voit käyttää hintatarjouksen muokkauksia lisätäksesi mainoksesi näkyvyyttä omassa naapurustossasi asuville asiakkaille. Voit esimerkiksi määrittää +20 %:n hintatarjouksen muokkauksen läheisistä postinumeroista tehtäviä hakuja varten. Tällöin kokonaishintatarjouksesi on 1,20 euroa. Laskutoimitus:

Lähtöhintatarjous: 1 €
Sijaintikohtainen muokkaus: 1 € × (+20 %) = 1,2 €
Lopputuloksena saatu hintatarjous lähialueella suoritettaville hauille: 1,20 €