Vælg det budbeløb, der fungerer bedst for dig

Hvis du lige er begyndt at bruge Google Ads, bør du starte med et budget og et budbeløb, du har det godt med.

I denne artikel får du tips og optimale løsninger, du kan bruge som hjælp, når du skal vælge dine første bud.

Før du begynder

Hvis du ikke har prøvet at bruge budgivning i Google Ads før, kan du læse Grundlæggende oplysninger om annoncebudgivning. Det er en fordel, at du ved, hvad målene med din kampagne er, og hvilke netværk der er mest effektive til at hjælpe dig med at nå dine mål.

Vælg dine første bud

Lad os starte med det vigtigste: Der er ikke noget anbefalet budbeløb, der fungerer optimalt for alle. Hvilket bud der er optimalt for dig, afhænger af følgende:

• Kampagnetypen
  • Prisen for dine søgeord
  • Dine søgeords effektivitet

De fleste nybegyndere i Google Ads bruger CPC-budgivning (budgivning baseret på pris pr. klik), så de betaler for hvert enkelt klik på deres annoncer. Hvis du vælger denne mulighed, skal du angive en maksimal budpris pr. klik (et maks. CPC-bud), som er det højeste beløb, du er villig til at betale for et klik på din annonce.

Overvej, hvor meget et annonceklik er værd for dig, når du angiver dit bud. Hvis du er i tvivl om, hvor højt du skal byde i starten, kan du prøve at angive et maks. CPC-bud på 5 DKK.

Eksempel

Lad os sige, at du er indehaver af en skateboardbutik og tjener 50 DKK pr. solgt skateboard. Du har konstateret, at det i gennemsnit er hvert tiende besøg på dit website, der fører til et køb. Hvis du angiver et maks. CPC-bud på 5 DKK, går det lige op (annonceringsomkostninger = salg). For at opnå en fortjeneste skal du bruge mindre end 5 DKK på at få et klik på din annonce, og derfor skal du angive dit maks. CPC-bud til mindre end 5 DKK.

Tip! Automatiser din budgivning

Hvis du lige er begyndt at bruge Google Ads og gerne vil øge antallet af klik på dit website, kan du overveje at bruge den automatiske budstrategi Maksimér antallet af klik. Med denne strategi angives dine bud automatisk med det formål at opnå så mange klik som muligt inden for dit budget. Få oplysninger om de forskellige typer automatiske budstrategier.

Når du angiver et maks. CPC-bud i en ny kampagne, anvendes det på de søgeord, du vælger til din annoncegruppe. Du kan til enhver tid ændre dette standardbud for annoncegruppen. Hvis bestemte søgeord er mere relevante for din virksomhed end andre, kan du vælge at angive andre bud for disse for at øge chancerne for at få din annonce vist, når folk søger efter de pågældende søgeord. Disse bud kaldes søgeordsbud.

Hvis du ønsker at foretage ændringer af individuelle søgeord, skal du klikke på budbeløbet i kolonnen "Maks. CPC" for det pågældende søgeord.

Budgivning på Displaynetværket

Husk! Klikraterne er ofte lavere på Displaynetværket, da det kan være sværere at fange en læsers opmærksomhed der. Hvis du viser din annonce på Displaynetværket, kan du angive et maks. CPC-bud for klik, der kun finder sted på Displaynetværket.

• Overvej at byde på eksponeringer: I stedet for at betale pr. klik kan du betale efter, hvor mange gange din annonce er synlig. Det kaldes vCPM-budgivning (pris pr. tusinde synlige eksponeringer), da du betaler, hver gang din annonce er blevet målt som synlig 1.000 gange. Hvis du primært er interesseret i at få din virksomheds navn eller logo vist for så mange personer mennesker som muligt, er dette en smart mulighed. Få flere oplysninger om vCPM-budgivning.
  • Byd på placeringer: Ligesom når du vurderer søgeord, kan du overveje at hæve buddene for bestemte placeringer, hvis dine annoncer er effektive på disse placeringer.

Andre metoder til at vælge et bud

Du kan også angive budjusteringer for at hæve eller sænke dine bud ud fra, om der søges fra en mobilenhed, på et bestemt tidspunkt af dagen eller fra bestemte steder. Få flere oplysninger om budjusteringer.

Eksempel

Lad os sige, at du har en butik i Aarhus og har angivet et maks. CPC-bud på 5 DKK. Du kan bruge budjusteringer for at øge chancerne for at få din annonce vist for kunder i dit nabolag. Du kan f.eks. angive en justering på +20 % for områder i nærheden, så det endelige bud lyder på 6 DKK. Sådan ser regnestykket ud:

Startbud: 5 DKK
Justering for sted: 5 DKK x (+20 %) = 6 DKK
Resulterende bud for søgninger i nærheden: 6 DKK