Triar un import d'oferta adequat

Si tot just comenceu a utilitzar Google Ads, us recomanem que definiu un pressupost i un import d'oferta amb els quals us sentiu còmode.

En aquest article us oferim alguns consells i suggeriments per ajudar-vos a triar les primeres ofertes.

Abans de començar

Si no teniu experiència amb les ofertes de Google Ads, llegiu l'article Conceptes bàsics sobre les ofertes. Us ajudarà a identificar quins són els objectius de la campanya i quines xarxes us poden ser més útils per assolir-los.

Triar les primeres ofertes

No hi ha un import d'oferta que sigui ideal per a tothom. Que una oferta sigui adequada per a un anunciant depèn dels factors següents:

• el tipus de campanya
  • el cost de les paraules clau
  • l'èxit de les paraules clau

La majoria de persones que comencen a utilitzar Google Ads opten per les ofertes de cost per clic (CPC), amb les quals es paga per cada clic que rep l'anunci. Amb aquesta opció, l'anunciant defineix una oferta de cost per clic màxim (oferta de CPC màx.), que és l'import més elevat que està disposat a pagar per cada clic a l'anunci.

Per tant, heu de pensar quin valor voleu donar a cada clic que rebi l'anunci. Si no teniu clara quina hauria de ser l'oferta inicial, podeu definir una oferta de CPC màx. d'1 €.

Exemple

Imaginem-nos que teniu una botiga de monopatins i que guanyeu 10 € per cada venda d'un monopatí. Heu pogut observar que, de mitjana, una de cada deu visites al vostre lloc web acaba generant una compra. Si definiu una oferta de CPC màx. d'1 €, no obtindreu cap benefici (costos publicitaris=vendes).Per tenir beneficis, hauríeu de gastar menys d'1 € per obtenir un clic a l'anunci, per la qual cosa hauríeu de definir l'oferta de CPC màx. en menys d'1 €.

Consell: automatitzeu les ofertes

Si no teniu gaire experiència amb Google Ads i voleu atraure més clics al vostre lloc web, us recomanem l'estratègia d'oferta automàtica Maximització de clics. Amb aquesta estratègia, Google Ads defineix automàticament les ofertes per ajudar-vos a obtenir el màxim nombre de clics possible amb el vostre pressupost. Obteniu més informació sobre tots els tipus d'estratègies d'oferta automàtiques.

Quan definiu una oferta de CPC màx. en una campanya nova, aquesta oferta s'aplica a les paraules clau que trieu per al grup d'anuncis. Podeu canviar aquesta oferta predeterminada del grup d'anuncis en qualsevol moment. Si hi ha paraules clau que siguin més rellevants que d'altres per al vostre negoci, podeu assignar-los ofertes diferents per augmentar les possibilitats que l'anunci es mostri quan algú les utilitza en una cerca. Són les anomenades "ofertes de paraula clau".

Per fer canvis en una paraula clau concreta, feu clic a l'import de l'oferta de la columna "CPC màx." corresponent.

Fer ofertes per a la Xarxa de Display

Com que a la Xarxa de Display és més complicat atraure l'atenció dels lectors, les ràtios de clics d'entrada hi solen ser més baixes. Si el vostre anunci es publica a la Xarxa de Display, podeu definir una oferta de CPC màx. de la Xarxa de Display per als clics que es facin només en aquesta xarxa.

• Valoreu la possibilitat de fer ofertes per impressions: en lloc de pagar per clic, podeu pagar per cada vegada que es mostra l'anunci. Aquest mètode s'anomena "oferta de cost per cada mil impressions visibles" (vCPM), ja que es paga per cada mil vegades que l'anunci es compta com a visible. Si el vostre objectiu principal és que molts usuaris vegin el nom o el logotip de l'empresa, aquesta és una bona opció. Més informació sobre les ofertes de vCPM
  • Feu ofertes per ubicacions: de la mateixa manera que avaluaríeu les paraules clau, si els anuncis demostren un bon rendiment en determinades ubicacions, podeu augmentar l'oferta per a aquestes ubicacions.

Altres maneres de triar una oferta

També podeu definir ajustos de l'oferta per augmentar o disminuir les ofertes en funció de si algú fa una cerca des d'un dispositiu mòbil, en un moment del dia determinat o des d'una ubicació concreta. Obteniu més informació sobre els ajustos de l'oferta.

Exemple

Sou propietari d'una botiga de Barcelona i heu definit una oferta de CPC màx. d'1 €. Podríeu utilitzar els ajustos de l'oferta per augmentar la probabilitat de mostrar l'anunci als clients del vostre barri. Per exemple, podríeu definir un ajust del +20% per a les zones properes, amb la qual cosa l'import final de l'oferta seria d'1,20 €. Això es calcula de la manera següent:

Oferta inicial: 1 €
Ajust segons la ubicació: 1 € x (+20%) = 1,20 €
Oferta resultant per a les cerques fetes des d'ubicacions properes: 1,20 €