Legg til, rediger og fjern administrerte plasseringer

Hvis du vil at annonsene dine skal vises på bestemte nettsteder som inngår i Displaynettverket, kan du legge dem til som plasseringer i annonsegruppene dine. Dette kan være plasseringer knyttet til produktene eller tjenestene dine eller nettsteder kundene dine besøker.

Managed placements

Husk at du kan ha to typer plasseringer: administrerte plasseringer eller automatiske plasseringer. Instruksjonene nedenfor gjelder bare administrerte plasseringer, men det finnes også noen andre metoder for målretting av annonser i Displaynettverket.

Sånn legger du til administrerte plasseringer

Du kan legge til plasseringer i annonsegrupper i kampanjene dine for Displaynettverket. Hvis du vil gjøre dette, må kampanjen din være målrettet mot Displaynettverket, som inkluderer «Søk med utvalgt display»-kampanjer.

Legg til administrerte plasseringer
  1. Logg på Google Ads-kontoen din på https://ads.google.com.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen øverst, og velg kampanjen du vil redigere.
  3. Gå til Displaynettverk-fanen, og klikk på + Målretting over diagrammet.
  4. Velg en annonsegruppe.
  5. Klikk på «Legg til målretting»-rullegardinmenyen og velg Plasseringer. Skriv inn navnet eller nettadressen til plasseringen der du ønsker at annonsene i denne annonsegruppen skal vises. Hvis du vil legge til flere plasseringer samtidig i annonsegruppen din, klikker du på linken Legg til flere plasseringer samtidig nederst i ruten.
  6. Klikk på Lukk og deretter Lagre for å legge til plasseringene i annonsegruppen.

Sånn redigerer du administrerte plasseringer

Du kan aktivere eller midlertidig stoppe en bestemt plassering, redigere selve plasseringen og redigere budene du har lagt inn for plasseringene dine.

Rediger administrerte plasseringer
  1. Klikk på Kampanjer-fanen øverst i Google Ads-kontoen din.
  2. Velg en kampanje og velg deretter en annonsegruppe.
  3. Gå til Displaynettverk-fanen.
  4. Klikk på Plasseringer-fanen, og se etter plasseringer som har statusen Administrert.
    • Stopp en plassering midlertidig, eller aktiver den: Hvis du vil stoppe en plassering midlertidig, klikker du på pausesymbolet ved siden av plasseringen i tabellen. Hvis du vil aktivere en plassering, klikker du på den grønne prikken.
    • Redigere selve plasseringen: Hvis du ønsker å redigere selve plasseringen, er det bare å klikke på plasseringen og skrive inn en ny en. Deretter klikker du på Lagre.
    • Rediger bud på plasseringsnivå: Hvis du ønsker å redigere budet for en enkeltplassering, klikker du på budet under «Maks. CPC»-kolonnen og angir det nye budet. Deretter klikker du på Lagre.

Kopiér plasseringer til en annen annonsegruppe

Når du har konfigurert plasseringer for en annonsegruppe, kan du kopiere plasseringene til andre annonsegrupper i kampanjer bare i Displaynettverket. Først må du kopiere de aktuelle plasseringene. Deretter kan du lime dem inn i en ny annonsegruppe.

Slik kopierer du plasseringene:

• Klikk på Displaynettverk-fanen.
  • Klikk på Plasseringer-fanen.
  • Merk av i ruten ved siden av plasseringene du ønsker å kopiere.
  • Velg KopiérRediger-menyen (eller trykk på «Ctrl+C» på Windows-maskiner eller «Kommando+C» på Mac-maskiner).

Slik limer du inn de kopierte plasseringene:

• Klikk på Kampanjer-fanen.
  • Klikk på navnet på kampanjen der du vil lime inn plasseringene.
  • Merk av i ruten ved siden av navnet på annonsegruppen der du vil lime inn plasseringene.
  • Velg Lim innRediger-menyen (eller trykk på «Ctrl+V» på Windows-maskiner eller «Kommando+V» på Mac-enheter).

Sånn fjerner du administrerte plasseringer

Du kan fjerne administrerte plasseringer fra annonsegrupper i kampanjene dine for Displaynettverket. Vær oppmerksom på at annonsene dine fremdeles kan bli vist på en administrert plassering du tidligere har fjernet, hvis annonsegruppen inneholder søkeord, emner og annet som samsvarer med annonsene.

Fjern administrerte plasseringer
  1. Klikk på Kampanjer-fanen øverst i kontoen din.
  2. Velg en kampanje og velg deretter en annonsegruppe.
  3. Gå til Displaynettverk-fanen.
  4. Klikk på Plasseringer-fanen, og se etter plasseringer som har statusen Administrert. Plasseringer som har denne statusen, er plasseringene du har lagt til i annonsegruppen din. Du kan bare fjerne plasseringer som har statusen Administrert.
  5. Velg plasseringen du ønsker å fjerne, ved å merke av i ruten til venstre for den.
  6. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen, og velg Fjern.
  7. Klikk på OK for å fjerne plasseringen.

Fremgangsmåten videre