Tehostettu klikkauskohtainen hinta (ECPC)

Tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) avulla voit saada enemmän konversioita manuaalisilla hintatarjouksilla. ECPC-strategia muokkaa klikkausten manuaalisia hintatarjouksia automaattisesti sen mukaan, kuinka todennäköisesti klikkaus johtaa myyntiin tai konversioon verkkosivustollasi. Toisin kuin CPA-tavoitteen ja ROAS-tavoitteen Smart Bidding ‑strategiat, jotka asettavat hintatarjoukset automaattisesti konversiokohtaisen tavoitehinnan ja tavoitellun mainostuoton perusteella, ECPC pyrkii optimoimaan kampanjan konversioille ja pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan valitsemasi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen).

Haku-, Display- ja Hotellikampanjoissa ECPC-strategia auttaa saamaan lisää konversioita ja pyrkii pitämään konversiokohtaisen hinnan samana kuin manuaalisia hintatarjouksia käytettäessä. Shopping-kampanjoissa ECPC puolestaan auttaa saamaan lisää konversioita ja pyrkii pitämään kokonaiskulutuksen ennallaan. Voit myös määrittää ECPC:n optimoimaan kampanjan konversioarvolle, jolloin voit priorisoida arvokkaimmat konversiot ja valita sopivat arvot eri konversiotapahtumille. Kampanjoiden optimointi konversioarvolle ECPC:n avulla on käytettävissä Haku- ja Shopping-kampanjoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ECPC-strategia toimii ja kuinka se voi auttaa sinua hyödyntämään mainosbudjettiasi tehokkaammin.

Ennen kuin aloitat

Haku-, Shopping- ja Hotellikampanjoissa ECPC-strategian käyttäminen edellyttää konversioseurannan käyttöönottoa. Display-kampanjoissa voit käyttää ECPC:tä ilman konversioseurantaa, mutta sen avulla näet, ovatko mainoksesi tehokkaita.

Lue lisää tehostetun klikkauskohtaisen hinnan käyttöönotosta Shopping-kampanjoissa.

Jos käytät Hotellikampanjoita, lue lisää Hotellikampanjoiden tehostetuista klikkauskohtaisista hintatarjouksista.

Näin konversioseuranta toimii ECPC:n kanssa

Google Ads ‑järjestelmä etsii klikkaus- ja konversiomalleja ja vertaa niitä aiempiin tuloksiin. Järjestelmä pystyy esimerkiksi tunnistamaan, tuottavatko tietyt sijainnit enemmän myyntiä. Saat strategiasta parhaan mahdollisen hyödyn, kun käytät konversioseurantaa ja tehostettua klikkauskohtaista hintaa yhdessä.

Muista tarkistaa kunkin konversiotapahtuman konversionlaskentamenetelmä ja varmistaa, että se vastaa tavoitteitasi. Jos seuraat liidejä (kuten rekisteröitymisiä), haluat todennäköisesti laskea vain yhden konversion kutakin mainoksen klikkausta kohden. Jos taas seuraat myyntiä, sinun kannattaa ehkä laskea kaikki konversiot.

Jos konversioseuranta ei ole käytössä

Vaikka et käyttäisi konversioseurantaa, voit silti käyttää tehostettua klikkauskohtaista hintaa Vain Display-verkosto ‑kampanjoissa. Saatat saada laadukkaampaa liikennettä ja enemmän konversioita, koska Google Ads korottaa ja alentaa hintatarjouksiasi kussakin huutokaupassa havaitun liikenteen laadun mukaan. Tämän vuoksi päivittäin käytettävä summa voi kasvaa. Jos käytät manuaalista klikkauskohtaista hintaa ja haluat pitää mainontaan käytettävän summan nykyisellä tasolla, muuta klikkauskohtaiseksi hintatavoitteeksesi 30 päivän keskiarvo.

Näin tehostettu klikkauskohtainen hinta toimii

ECPC‑strategiaa voi käyttää manuaalisten klikkauskohtaisten hintatarjousten valinnaisena ominaisuutena. Se on Smart Biddingin muoto, jossa hintatarjoukset räätälöidään kuhunkin hakuun sopivaksi huomioimalla erilaisia huutokaupan aikaisia signaaleja, kuten selain, sijainti ja vuorokaudenaika. Signaaleja ei kuitenkaan käytetä yhtä kattavasti kuin muissa Smart Bidding ‑strategioissa, joita ovat esimerkiksi CPA‑tavoite ja Tavoiteltu mainostuotto.

Kampanjoiden optimointi konversioille

ECPC etsii mainoshuutokauppoja, jotka johtavat muita todennäköisemmin konversioon. Strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi (tehtyään ensin määrittämäsi hintatarjouksen muokkaukset) siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. Jos klikkaus ei todennäköisesti johda konversioon, Google Ads laskee hintatarjousta. ECPC pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen), mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä.

Esimerkki

Oletetaan, että myyt kenkiä sekä sivustollasi että kivijalkakaupassasi. Valitsemasi korkein klikkauskohtainen hintatarjous on 1 €, ja olet laittanut ECPC-strategian päälle. Jos asetat Käynti kaupassa ‑konversion arvon suuremmaksi kuin verkkosivustolla käynnin arvon ja Google Ads havaitsee huutokaupan, jonka tuloksena käyttäjä todennäköisesti käy kaupassa, hintatarjoukseksi voidaan kyseisessä huutokaupassa asettaa 1,70 €. Jos jokin toinen huutokauppa johtaa todennäköisesti verkkosivustolla käyntiin kaupassa käynnin sijaan, ECPC‑strategia saattaa laskea hintatarjoustasi kyseisessä huutokaupassa 0,30 euroon .

Kampanjoiden optimointi konversioarvolle

ECPC‑strategia etsii myös mainoshuutokauppoja, jotka johtavat muita todennäköisemmin konversioon. Strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. Jos klikkaus ei todennäköisesti johda konversioon tai konversion arvo on muiden konversioiden arvoja alhaisempi, Google Ads laskee hintatarjoustasi. ECPC‑strategia pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella, mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä. Lue lisää konversioarvoista

Esimerkki

Oletetaan, että mainoksessasi näkyy tietty merkkipaita. Valitsemasi korkein klikkauskohtainen hintatarjous on 1 €, ja olet laittanut ECPC-strategian päälle. Jos lisäät konversioarvoksi ostoskorin kokonaisarvon ja Google Ads havaitsee huutokaupan, joka todennäköisesti johtaa vain kyseisen paidan ostoon, hintatarjoukseksi voidaan tässä huutokaupassa asettaa 0,40 €. Jos jokin toinen huutokauppa todennäköisesti johtaa useiden vaatteiden ja asusteiden ostoon, jolloin kokonaishinta olisi huomattavasti korkeampi, ECPC‑strategia saattaa korottaa hintatarjousta kyseisessä huutokaupassa 1,10 euroon.

ECPC‑strategia on käytettävissä Haku‑ ja Display‑verkostossa mutta ei sovelluksen asennuksiin tähtäävissä kampanjoissa. Hotellimainoksissa ECPC toimii, kun käyttäjä klikkaa Hotellimainosten varauslinkkiä.

Vinkki

Havaitessaan hyvän mahdollisuuden ECPC‑strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi, joten Google Ads ‑raporteissa voi toisinaan näkyä keskimääräisiä klikkauskohtaisia hintoja, jotka ylittävät asettamasi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan. ECPC pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan valitsemasi rajan alapuolella, mutta summa saattaa joskus ylittyä.

Miten ECPC‑strategia eroaa muista konversioihin perustuvista Smart Bidding ‑strategioista?

Sekä ECPC-strategian että muiden Smart Bidding ‑hintatarjousstrategioiden tavoitteena on kasvattaa konversioiden määrää ja parantaa konversioarvoa. Merkittävin ero näiden välillä on se, että ECPC‑strategia muuttaa manuaaliset hintatarjouksesi osittain automaattisiksi muokkaamalla korkeinta klikkauskohtaista hintaasi (mahdollisten hintatarjousten muokkaustesi käyttöönoton jälkeen), etkä voi itse asettaa tiettyä tavoitetta. Muut Smart Bidding ‑hintatarjousstrategiat muuttavat hintatarjousstrategiasi täysin automaattiseksi asettamasi CPA-, ROAS- tai budjettitavoitteen mukaan, eikä sinun tarvitse asettaa manuaalisia hintatarjouksia.

Smart Bidding tarjoaa parhaat mahdollisuudet parantaa tuloksia. ECPC‑strategia puolestaan sisältää enemmän manuaalisia säätömahdollisuuksia, jotka ovat joidenkin käyttäjien mieleen.

ECPC ja muut konversioihin perustuvat Smart Bidding ‑strategiat

• käyttävät konversioseurantaa tai tilisi Google Analytics -dataa
  • ennustavat jokaisen huutokaupan konversioprosentin
  • muokkaavat hintatarjouksia, jotta saat kannattavimmat klikkaukset.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta

• toimii kaikkien kampanja-asetusten ja korkeimpien klikkauskohtaisten hintatarjousten kanssa
  • muokkaa manuaalisia hintatarjouksiasi siten, että saat enemmän konversioita tai paremman konversioarvon
  • toimii kolmannen osapuolen hintatarjousjärjestelmien kanssa, vaikka niissä käytettäisiin automaattisia hintatarjouksia.

Muut konversioihin perustuvat Smart Bidding ‑strategiat

ECPC-strategia ja hintatarjouksen muokkaukset

Tehostettu klikkauskohtainen hinta ottaa automaattisesti huomioon erityyppisen liikenteen konversioprosenttien erot, mutta mobiililaitteille hintatarjoukset määritetään erikseen. Jos siis maksimoit konversiot ECPC-strategian avulla, sinun ei tarvitse määrittää itse hintatarjouksen muokkauksia (mobiilihintatarjouksia lukuun ottamatta). Jos kuitenkin haluat tehdä aggressiivisempia hintatarjouksia tietyntyyppiselle liikenteelle, voit halutessasi määrittää hintatarjouksen muokkauksen. Tätä muokkausta käytetään ECPC:n automaattisten muokkausten lisäksi.

Mobiilihintatarjouksen muokkausten avulla voit myös saada lisäkonversioita, joita ei seurata Google Adsin konversioseurannan tagilla (esimerkiksi kaupassa käyntejä). Tehostettu klikkauskohtainen hinta määrittää edelleen automaattisesti tietokoneliikenteelle ja tablettiliikenteelle eri hintatarjouksen muokkaukset konversioprosenttien erojen mukaisesti.

Lue lisää hintatarjouksen muokkauksista.

Kampanjoiden optimointi konversioarvolle Haussa

Haun arvoon perustuva ECPC-strategia ottaa huomioon konversioprosenttien erot mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Mobiilihintatarjouksen muokkauksia ei siis tarvita, eikä niitä myöskään käytetä, vaikka niitä olisi lisätty.

Näin voit ottaa ECPC-strategian käyttöön

Muista, että tehostettu klikkauskohtainen hinta toimii hieman eri tavalla Shopping- ja Hotellikampanjoissa kuin Haku- ja Display-kampanjoissa. Katso, miten voit ottaa tehostetun klikkauskohtaisen hinnan käyttöön Shopping-kampanjoissa tai tutustu Hotellikampanjoiden tehostettuihin klikkauskohtaisiin hintatarjouksiin.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse muokattavan kampanjan nimi.
  5. Valitse sivuvalikosta Asetukset.
  6. Valitse Hintatarjoukset-osio ja sitten Muuta hintatarjousstrategiaa.
  7. Valitse avattavasta valikosta Manuaalinen klikkauskohtainen hinta ja valitse vaihtoehto Ota käyttöön tehostettu klikkauskohtainen hinta.
    • Kun valitset tehostetun klikkauskohtaisen hinnan, Google Ads määrittää automaattisesti mainosten vuorotteluasetukseksi Optimoi, vaikka asetukseksi olisi valittu Älä optimoi.
  8. Valitse Tallenna.
  9. Jos haluat luoda portfolion hintatarjousstrategian tehostetulle klikkauskohtaiselle hinnalle, lue lisää portfolion hintatarjousstrategian luomisesta.

Vinkki: Valitse konversiot, joista haluat tehdä hintatarjouksia

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit päättää, haluatko sisällyttää yksittäiset konversiotapahtumat raporttiesi Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Näiden sarakkeiden dataa käytetään muun muassa CPA-tavoite-, ROAS-tavoite- ja Tehostettu klikkauskohtainen hinta ‑hintatarjousstrategioissa, joten hintatarjousstrategia optimoi hintatarjouksia vain valitsemiesi konversioiden perusteella. Lue lisää Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksesta.

Asetukseen sisältyvät oletuksena Display-verkoston kampanjoiden sekä Video-, Haku‑ ja Shopping-kampanjoiden konversiot eri laitteella.