Display-mainonnan testin valmistautumisopas

Tietoja tehostetusta klikkauskohtaisesta hinnasta (ECPC)

Tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) avulla voit saada enemmän konversioita manuaalisista hintatarjouksista. ECPC-strategia muokkaa klikkausten manuaalisia hintatarjouksia automaattisesti sen mukaan, johtaako klikkaus todennäköisesti vai vähemmän todennäköisesti myyntiin tai konversioon verkkosivustollasi. Toisin kuin CPA-tavoite, joka määrittää hintatarjoukset automaattisesti tavoittelemasi konversiohinnan perusteella, ECPC pyrkii konversioita optimoidessaan pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen).

Haku- ja Display-kampanjoissa tehostettu klikkauskohtainen hinta auttaa kasvattamaan konversioiden määrää ja pitämään konversiohinnan samana kuin manuaalisia hintatarjouksia käytettäessä. Shopping- ja Hotellikampanjoissa ECPC puolestaan auttaa kasvattamaan konversioiden määrää ja pitämään kokonaiskulutuksesi entisellään.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tehostettu klikkauskohtainen hinta toimii ja kuinka se voi auttaa sinua saamaan mainosbudjetistasi enemmän irti.

Ennen kuin aloitat

Haku-, Shopping- ja Hotellikampanjoissa ECPC-strategian käyttäminen edellyttää konversioseurannan määrittämistä. Display-kampanjoissa voit käyttää ECPC:tä ilman konversioseurantaa, mutta sen avulla näet, ovatko mainoksesi tehokkaita.

Jos käytät Shopping-kampanjoita, lue ECPC:n määrittämisestä Shopping-kampanjoille.
Jos käytät Hotellikampanjoita, lue ECPC:n käyttämisestä Hotellikampanjoissa.

Jos konversioseuranta ei ole käytössä

Jos et käytä konversioseurantaa, voit silti käyttää tehostettua klikkauskohtaista hintaa Display-verkostossa. Saatat saada laadukkaampaa liikennettä ja enemmän konversioita, koska Google Ads korottaa ja alentaa hintatarjouksiasi kussakin huutokaupassa havaitun liikenteen laadun mukaan. Tämän vuoksi päiväkulutuksesi voi kasvaa. Jos käytät manuaalisesti määritettyä klikkauskohtaista hintaa ja haluat pitää kulutuksesi nykyisellä tasolla, muuta klikkauskohtaiseksi hintatavoitteeksesi 30 päivän keskiarvo.

Näin se toimii

ECPC etsii mainoshuutokauppoja, jotka johtavat muita todennäköisemmin konversioon. Strategia nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi (tehtyään ensin määrittämäsi hintatarjouksen muokkaukset) siten, että mainoksesi kilpailee klikkauksista mahdollisimman tehokkaasti. Jos klikkaus ei todennäköisesti johda konversioon, Google Ads laskee hintatarjoustasi. ECPC pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella (hintatarjouksen muokkausten jälkeen), mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä.

Esimerkki

Oletetaan, että myyt sivustollasi kenkiä ja että olet määrittänyt korkeimmaksi klikkauskohtaiseksi hintatarjoukseksi 1 € ja ottanut ECPC-hintatarjoukset käyttöön. Jos Google Ads ‑järjestelmä havaitsee huutokaupan, jonka tuloksena käyttäjä todennäköisesti ostaa kengät sivustoltasi, hintatarjoukseksi voidaan kyseisessä huutokaupassa asettaa 1,70 €. Jos ECPC havaitsee toisen huutokaupan, joka ei todennäköisesti tuota myyntiä, se saattaa laskea hintatarjouksesi 0,30 €:oon.

ECPC on Smart Biddingin muoto, jossa hintatarjoukset räätälöidään kuhunkin tilanteeseen sopivaksi huomioimalla erilaisia huutokaupan aikaisia signaaleita, kuten demografiset tiedot, selain, sijainti ja vuorokauden aika. Signaalien käyttö ei kuitenkaan ole yhtä kokonaisvaltaista kuin muissa Smart Bidding ‑strategioissa, joita ovat esimerkiksi CPA-tavoite ja Tavoiteltu mainostuotto.

Tekstimainoksissa ECPC on käytettävissä haku- ja Display-verkostossa mutta ei sovelluksen asentamisiin tähtäävissä kampanjoissa. Shopping-mainoksissa ECPC toimii ainoastaan Google Haussa. Hotellimainoksissa ECPC toimii, kun käyttäjä klikkaa linkkiä Hotellimainosten varausmoduulista.

ECPC on saatavilla manuaalisten klikkauskohtaisten hintatarjousten valinnaisena ominaisuutena tai portfolion hintatarjousstrategiana.

Konversioseurannan käyttäminen ECPC:n kanssa

Google Ads ‑järjestelmä etsii klikkaus- ja konversiomalleja ja vertaa niitä aiempiin tuloksiin. Jos esimerkiksi tietyt sijainnit tuottavat enemmän myyntiä, järjestelmä tietää sen. Kun käytät konversioseurantaa tehostetun klikkauskohtainen hinnan kanssa, saat strategiasta parhaan mahdollisen hyödyn.

ECPC-strategia nostaa (määrittämiesi hintatarjouksen muokkausten toteuttamisen jälkeistä) korkeinta klikkauskohtaista hintaa havaitessaan korkean todennäköisyyden konversioiden syntymiselle. Korkeinta klikkauskohtaista hintaa pienennetään, jos konversio arvioidaan epätodennäköiseksi. Tällä tavalla maksat vähemmän klikkauksista, jotka vähemmän todennäköisesti johtavat konversioon.

Muista tarkistaa kunkin konversiotapahtuman konversionlaskentamenetelmä ja varmistaa, että se vastaa tavoitteitasi. Jos seuraat liidejä (kuten rekisteröitymisiä), haluat todennäköisesti laskea vain yhden konversion kutakin mainoksen klikkausta kohden. Jos taas seuraat myyntiä, sinun kannattaa ehkä laskea kaikki konversiot.

Vinkki

Nähdessään hyvän mahdollisuuden ECPC nostaa korkeinta klikkauskohtaista hintatarjoustasi, joten Google Ads ‑raportissasi voi toisinaan näkyä keskimääräisiä klikkauskohtaisia hintoja, jotka ylittävät määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan. ECPC pyrkii pitämään keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan määrittämäsi korkeimman klikkauskohtaisen hinnan alapuolella, mutta satunnaisia ylityksiä saattaa esiintyä.

Miten ECPC eroaa CPA-tavoitehintatarjouksista?

Sekä ECPC-strategian että CPA-tavoitehintatarjouksen avulla pyritään saamaan enemmän konversioita. Tärkein ero on se, että ECPC muuttaa manuaaliset hintatarjouksesi osittain automaattisiksi muokkaamalla (määrittämiesi hintatarjouksen muokkausten toteuttamisen jälkeistä) korkeinta klikkauskohtaista hintaasi, etkä voi itse määrittää nimenomaisesti noudatettavaa CPA-tavoitetta. CPA-tavoite puolestaan muuttaa hintatarjousstrategiasi täysin automaattiseksi määrittämäsi CPA-tavoitteen mukaan, eikä sinun tarvitse määrittää manuaalisia hintatarjouksia.

CPA-tavoitehintatarjouksen avulla voit parantaa tuloksiasi hyödyntämällä kaikkia Smart Biddingin ominaisuuksia. ECPC puolestaan sisältää enemmän manuaalisia säätömahdollisuuksia, jotka ovat joidenkin käyttäjien mieleen.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta ja CPA-tavoite

• käyttävät konversioseurantaa tai tilisi Google Analytics ‑tietoja
  • ennustavat jokaisen huutokaupan konversioprosentin
  • muokkaavat hintatarjouksia, jotta saat kannattavimmat klikkaukset.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta

• toimii kaikilla kampanja-asetuksilla ja korkeimmilla klikkauskohtaisilla hintatarjouksilla
  • auttaa saamaan enemmän konversioita nostamalla ja laskemalla manuaalisia hintatarjouksiasi
  • toimii kolmannen osapuolen hintatarjousjärjestelmien kanssa, vaikka niissä käytettäisiin automaattisia hintatarjouksia.

CPA-tavoitehintatarjous

• käyttää määrittämääsi CPA-tavoitetta
  • pyrkii parantamaan konversion mahdollisuutta määrittämällä klikkauskohtaisen hintatarjouksen automaattisesti jokaisessa huutokaupassa.

Tehostettu klikkauskohtainen hinta ja hintatarjouksen muokkaukset

ECPC-strategiassa otetaan automaattisesti huomioon eri liikennetyyppien konversioprosenttien erot, mutta hintatarjoukset määritetään erikseen mobiililaitteille. Jos siis maksimoit konversiot ECPC-strategian avulla, sinun ei tarvitse määrittää itse hintatarjouksen muokkauksia (mobiilihintatarjouksen muokkauksia lukuun ottamatta). Jos kuitenkin haluat tehdä aggressiivisempia hintatarjouksia tietyntyyppiselle liikenteelle, voit halutessasi määrittää hintatarjouksen muokkauksen. Tätä muokkausta käytetään ECPC:n automaattisten muokkausten lisäksi.

Mobiilihintatarjouksen muokkausten avulla voit myös saada lisäkonversioita, joita ei seurata Google Adsin konversioseurannan tagilla (esimerkiksi kaupassa käyntejä). ECPC-strategia määrittää tietokoneliikenteelle ja tablettiliikenteelle edelleen eri hintatarjouksen muokkaukset automaattisesti konversioprosenttien erojen mukaisesti.

Lue lisätietoja hintatarjouksen muokkauksista.

ECPC-strategian käyttöönotto

Muista, että tehostettu klikkauskohtainen hinta toimii hieman eri tavalla Shopping- ja Hotellikampanjoissa kuin Haku- ja Display-kampanjoissa. Lue lisää ECPC:n määrittämisestä Shopping-kampanjoille tai tutustu ECPC:n käyttöön Hotellikampanjoissa.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

1. Kirjaudu AdWords-tilillesi.
  2. Valitse Kampanjat-välilehdeltä työstettävän kampanjan nimi.
  3. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  4. Etsi Hintatarjousstrategia-osio. Valitse Muokkaa.
  5. Valitse Manuaalinen klikkauskohtainen hintatarjous avattavasta valikosta, ja valitse sitten Ota käyttöön tehostettu klikkauskohtainen hinta ‑vaihtoehto.
    • Kun valitset tehostetun klikkauskohtaisen hinnan, AdWords määrittää automaattisesti mainosten vuorotteluasetuksen arvoksi Optimoi konversioille, vaikka asetuksena olisi sillä hetkellä Optimoi klikkauksille.
  6. Valitse Käytä.
  7. Jos haluat luoda portfolion hintatarjousstrategian tehostetulle klikkauskohtaiselle hinnalle, lue lisää portfolion hintatarjousstrategian luomisesta.

Vinkki: Valitse konversiot, joista haluat tehdä hintatarjouksia

Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen ‑asetuksen avulla voit päättää, haluatko sisällyttää yksittäiset konversiotapahtumat raporttiesi Konversiot- ja Konversioarvo-sarakkeisiin. Näiden sarakkeiden dataa käytetään CPA-tavoitteen, tavoitellun mainostuoton ja tehostetun klikkauskohtaisen hinnan (ECPC) kaltaisissa hintatarjousstrategioissa. Tarkoituksena on optimoida hintatarjousstrategia vain sisällytettävien konversioiden mukaan. Lue lisää

Asetukseen sisällytetään oletuksena Display-, Video-, Haku‑ ja Shopping-kampanjoiden konversiot eri laitteella.