Sobre el cost per clic millorat (CPCM)

El cost per clic millorat (CPCM) us ajuda a obtenir més conversions mitjançant les ofertes manuals. És una estratègia que ajusta automàticament les ofertes manuals en funció de si els clics tenen més o menys probabilitats de generar una venda o una conversió al vostre lloc web. A diferència de les estratègies de Smart Bidding Cost per acció objectiu (CPA objectiu) i Retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu), que defineixen automàticament les ofertes segons els objectius de cost per conversió i retorn de la inversió en publicitat, en optimitzar les conversions el CPCM intentarà mantenir el vostre cost per clic mitjà (CPC mitjà) per sota del cost per clic màxim (CPC màx.) que hàgiu definit (inclosos els ajustos d'oferta).

En el cas de les campanyes de cerca, de display i d'hotels, el CPCM us ajuda a augmentar les conversions alhora que intenta mantenir el mateix cost per conversió que obteniu amb les ofertes manuals. Pel que fa a les campanyes de compres, el CPCM us ajuda a augmentar les conversions i alhora intenta mantenir la inversió general. També podeu definir el CPCM per optimitzar el valor de les conversions. Així, podreu prioritzar les conversions més rendibles i valorar correctament accions de conversió diferents. L'optimització del valor de conversió mitjançant el CPCM està disponible a les campanyes de cerca i de compres. En aquest article s'explica com funciona el CPCM i com us pot ajudar a treure més profit del vostre pressupost publicitari.

Abans de començar

Per utilitzar el CPCM amb campanyes de cerca, de compres o d'hotels, heu de configurar el seguiment de conversions. Tot i que aquesta funció no és necessària per utilitzar el CPCM amb campanyes de display, les conversions us ajudaran a saber si els vostres anuncis són eficaços.

Per obtenir informació sobre el CPCM per a compres, llegiu l'article Configurar el CPC millorat per a les campanyes de compres.

Per obtenir informació sobre el CPCM per a hotels, llegiu l'article Sobre les ofertes de CPC millorat per a campanyes d'hotels.

Com funciona el seguiment de conversions amb el CPCM

El sistema de Google Ads cerca patrons de clics i conversions i els compara amb resultats vostres anteriors. Per exemple, pot detectar si hi ha ubicacions que generen més vendes. Per obtenir un rendiment òptim, utilitzeu el seguiment de conversions amb el CPCM.

Reviseu el mètode de recompte de conversions que teniu per a cada acció de conversió a fi d'assegurar-vos que s'ajusti als vostres objectius. Si feu un seguiment dels contactes (per exemple, dels registres), us convé més comptar només una conversió per cada clic a l'anunci. En canvi, si el que voleu és fer un seguiment de les vendes, us recomanem que compteu totes les conversions.

Si no utilitzeu el seguiment de conversions

Si no feu servir el seguiment de conversions, podeu utilitzar el CPCM només a la Xarxa de Display. És possible que vegeu un trànsit de més qualitat i més conversions perquè Google Ads augmentarà i reduirà les ofertes en funció de la qualitat que percebi que té el trànsit per a cada subhasta. Com a conseqüència d'això, pot ser que la despesa diària augmenti. Si utilitzeu el CPC manual i voleu mantenir la despesa aproximadament al mateix nivell que ara, cal que ajusteu l'objectiu de CPC a la despesa mitjana de 30 dies.

Com funciona el CPCM

El CPCM, que està disponible com a funció opcional amb les ofertes de CPC manuals, és un tipus d'estratègia de Smart Bidding que utilitza un gran nombre de senyals en el moment de la subhasta (com ara el navegador, la ubicació i l'hora del dia) per adaptar les ofertes al context únic de cada cerca, però no en tot l'abast d'altres estratègies de Smart Bidding, com ara el CPA objectiu o el ROAS objectiu.

Optimitzar les conversions

El CPCM cerca les subhastes d'anuncis amb més probabilitats de generar conversions i, a continuació, augmenta l'oferta de CPC màx. (després d'aplicar els ajustos d'oferta que hàgiu definit) perquè pugueu competir més per aquests clics. Si un clic té menys probabilitats de generar una conversió, Google Ads disminueix l'oferta. El CPCM intenta mantenir el CPC mitjà per sota del CPC màx. que hàgiu establert (inclosos els ajustos d'oferta), però pot ser que el superi durant períodes de temps curts.

Exemple

Suposem que veneu sabates al vostre lloc web i en una ubicació física, i que heu definit el CPC màx. en 1 €. A més, heu activat les ofertes de CPCM. Si definiu el valor de les conversions de visita a la botiga perquè sigui superior al de les visites al vostre lloc web i Google Ads troba una subhasta que té probabilitats de generar la visita a la botiga d'un usuari, és possible que defineixi l'oferta en 1,70 € per a aquesta subhasta. Si una altra subhasta té probabilitats de generar una visita al lloc web en lloc d'una visita a la botiga, el CPCM pot disminuir la vostra oferta a 0,30 € per a la subhasta en qüestió.

Optimitzar el valor de conversió

El CPCM també cerca les subhastes d'anuncis amb més probabilitats de generar conversions d'alt valor i, a continuació, augmenta l'oferta de CPC màx. perquè pugueu competir més per aquests clics. Si un clic té menys probabilitats de generar una conversió o si el valor de la conversió és inferior al d'altres conversions, Google Ads disminueix l'oferta. El CPCM intenta mantenir el CPC mitjà per sota del CPC màx. que hàgiu definit, però pot ser que el superi durant períodes de temps curts. Més informació sobre els valors de conversió

Exemple

Suposem que al vostre anunci es mostra una camisa d'un dissenyador concret i que heu definit l'oferta de CPC màx. en 1 €. A més, heu activat les ofertes de CPCM. Si definiu el valor total del carretó com a valor de conversió i Google Ads troba una subhasta que té probabilitats de generar una compra només d'aquesta camisa, és possible que defineixi una oferta de 0,40 € per a aquesta subhasta. Si una altra subhasta té probabilitats de generar una compra de diversos articles de roba i accessoris a un preu total molt superior, el CPCM podria elevar l'oferta a 1,10 € per a la subhasta en qüestió.

El CPCM està disponible a la Xarxa de Cerca i la Xarxa de Display, però no ho està per a les campanyes d'instal·lació d'aplicacions. En el cas dels anuncis d'hotel, el CPCM funciona quan un viatger fa clic en un enllaç des d'un enllaç de reserva de Hotel Ads.

Consell

Com que el CPCM augmenta l'oferta de CPC màx. quan troba una bona oportunitat, és normal que l'informe de Google Ads mostri ocasionalment valors de CPC mitjà superiors al vostre CPC màx. El CPCM intenta mantenir el CPC mitjà per sota del màxim que hàgiu definit, però el CPC mitjà pot superar el CPC màxim durant períodes de temps curts.

En què es diferencia el CPCM d'altres estratègies de Smart Bidding basades en les conversions

Tant el CPCM com altres estratègies d'oferta de Smart Bidding serveixen per obtenir més conversions i valor de conversió. La diferència principal és que el CPCM ajusta el CPC màx. per automatitzar parcialment les vostres ofertes manuals (després d'aplicar els ajustos d'oferta que hàgiu definit) i no us permet definir un objectiu explícit. Altres estratègies d’oferta de Smart Bidding automatitzen completament l'estratègia d'oferta en funció de l'objectiu de CPA, ROAS o pressupost que hàgiu definit (no heu de definir ofertes manuals).

Smart Bidding us ofereix la millor oportunitat d'aconseguir més bons resultats, però hi ha qui prefereix les ofertes de CPCM perquè permeten un cert control manual.

CPCM i altres estratègies de Smart Bidding basades en conversions

• Utilitzen les dades del seguiment de conversions o de Google Analytics del vostre compte.
  • Estimen un percentatge de conversions per a cada subhasta.
  • Ajusten les ofertes per ajudar-vos a obtenir els clics amb més possibilitats de generar conversions.

CPCM

• Funciona amb totes les opcions de configuració de campanya i amb les ofertes de CPC màxim.
  • Augmenta o disminueix les ofertes manuals per ajudar-vos a obtenir més conversions o a augmentar el valor de conversió.
  • És compatible amb sistemes d'ofertes de tercers, inclosos els que automatitzen les ofertes.

Altres estratègies de Smart Bidding basades en conversions

Ajustos d'oferta amb el CPCM

Tot i que el CPCM té en compte automàticament els diversos percentatges de conversions per a tots els tipus de trànsit, defineix les ofertes per als dispositius mòbils per separat. D'aquesta manera, no cal que definiu cap ajust d'oferta (a part de l'ajust per a mòbils) perquè el CPCM maximitzi les conversions. Tanmateix, si voleu fer una oferta més agressiva per a determinats tipus de trànsit, podeu establir un ajust d'oferta, que s'aplicarà juntament amb els ajustos automàtics del CPCM.

Els ajustos per a dispositius mòbils també us ajuden a incorporar altres conversions de les quals no es fa un seguiment mitjançant l'etiqueta de seguiment de conversions de Google Ads (com ara les visites a la botiga). El CPCM continuarà definint automàticament els ajustos d'oferta per al trànsit procedent d'ordinadors, vs. el procedent de tauletes, en funció de les diferències en els percentatges de conversions.

Més informació sobre els ajustos d'oferta

Optimitzar el valor de conversió a la cerca

A la cerca, el CPCM basat en el valor té en compte la diferència entre els percentatges de conversions al mòbil i a l'ordinador, per la qual cosa no cal fer ajustos d'oferta per a mòbils i, per tant, no s'utilitzaran si aquests ajustos s'apliquen.

Com es pot activar el CPCM

Recordeu que el CPCM funciona d'una manera lleugerament diferent a les campanyes de compres i d'hotels que a les de cerca o de display. Obteniu informació sobre com podeu configurar el CPCM per a les campanyes de compres. O bé obteniu informació sobre les ofertes de CPC millorat per a campanyes d'hotels.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Feu clic al nom de la campanya amb què voleu treballar.
  5. Al menú de pàgines, feu clic a Configuració.
  6. Feu clic a la secció Ofertes i, a continuació, a Modifica l'estratègia d'oferta.
  7. Seleccioneu CPC manual al menú desplegable i marqueu l'opció Activa el CPC millorat.
    • En triar el CPCM, Google Ads estableix automàticament l'opció de configuració Rotació d'anuncis en "Optimitza", encara que estigui establerta en "No optimitzis".
  8. Seleccioneu Desa.
  9. Obteniu més informació sobre com podeu crear una estratègia d'oferta de cartera per a CPCM.

Consell: trieu per quines conversions voleu fer ofertes

L'opció de configuració Inclou a Conversions us permet decidir si voleu incloure accions de conversió concretes a les columnes "Conversions" i "Valor de conversió" dels informes. Les dades d'aquestes columnes s'utilitzen en estratègies d'oferta com ara CPA objectiu, ROAS objectiu i CPCM. Per tant, la vostra estratègia d'oferta només s'optimitzarà en funció de les conversions que hàgiu decidit incloure. Més informació sobre l'opció de configuració Inclou a Conversions

Les conversions multidispositiu de les campanyes de la Xarxa de Display, de vídeo, de cerca i de compres s'inclouen de manera predeterminada.