Utesluta IP-adresser

Får du kostsamma oönskade klick? Du kan ta bort dina annonser från vissa delar av internet genom att utesluta datorers och nätverks IP-adresser.

I denna artikel beskriver vi hur du utesluter IP-adresser på kampanjbasis så att alla annonser i kampanjen blockeras från datorer och nätverk som är kopplade till de adresserna.

När det är lämpligt att utesluta IP-adresser

Du kan utesluta specifika IP-adresser för att begränsa visningen av din annons i nätverk som du inte tror att potentiella kunder använder.

Anta till exempel att medarbetarna på ditt företag regelbundet tittar på de organiska sökresultaten från din webbplats, där det händer att dina annonser visas. Eftersom oönskade annonsexponeringar och oavsiktliga klick är kostsamma beslutar du dig för att utesluta IP-adressen till företagets nätverk.

Du kan utesluta upp till 500 IP-adresser per kampanj. Du kan ange specifika IP-adresser eller använda en asterisk (*) för att ersätta de sista tre siffrorna om du vill utesluta ett adressblock.

Viktigt att tänka på

Om du vill förhindra att dina annonser visas på specifika geografiska platser kan du prova att utesluta annonser från en geografisk plats i stället för att utesluta IP-adresser.

IP-adresser kan visas i olika versioner, så tänk på att använda alla versioner av den IP-adress du vill utesluta.

Obs! Om du har ställt in uteslutningar av IP-adresser på både konto- och kampanjnivå under samma kund-id händer följande:
  • Google Ads slår samman uteslutningslistorna. Det innebär att alla IP-adresser som har uteslutits på någon av nivåerna blockeras från att se dina annonser för den kampanjen.
  • För att hantera uteslutningar av IP-adresser på kontonivå måste du hantera dem i kontoinställningarna. Du kan inte redigera eller ta bort uteslutningar på kontonivå i enskilda kampanjer.

Exempel: Tänk dig att du utesluter IP-adresserna 1, 2 och 3 på kampanjnivå (kampanj A). Sedan utesluter du IP-adresserna 4 och 5 på kontonivå. För kampanjen du skapade (kampanj A) blockerar Google Ads IP-adresserna 1, 2, 3, 4 och 5.

Typer av uteslutningar av IP-adresser

Uteslutning av IP-adresser på kontonivå

Uteslutningar av IP-adresser (Internet Protocol) stöds nu på kontonivå. Du kan använda detta för att utesluta specifika IP-adresser från att se dina annonser i alla kampanjer i ditt konto, inklusive Performance Max, Demand Gen, Sök, Shopping, Display, Förslag och YouTube.

Viktiga fördelar:

• Smidig kontroll: Uteslut enkelt specifika IP-adresser från att se dina annonser i alla kampanjer i kontot, inklusive Performance Max.
  • Central hantering: Konfigurera och underhåll uteslutningar av IP-adresser enkelt från en central plats med effektivare kampanjhantering.
  • Förbättrad inriktning: Se till att dina annonser når de mest relevanta målgrupperna genom att exakt styra var de visas.

Utesluta IP-adresser på kontonivå

1. Klicka på Inställningar i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kontoinställningar.
  4. Gå till avsnittet Uteslutning av IP-adresser.
  5. Ange IP-adresserna som du inte vill ska se dina annonser.
  6. Klicka på Spara.

Ta bort befintliga uteslutningar av IP-adresser på kontonivå

1. Följ steg 1–4 ovan.
  2. Ta bort alla uteslutningar av IP-adresser som du inte vill använda.
  3. Klicka på Spara.

Uteslutningar av IP-adresser på kampanjnivå

Uteslutning av IP-adresser på kontonivå är ett smidigt tillvägagångssätt, men du kan också utesluta specifika IP-adresser från enskilda kampanjer via inställningarna på kampanjnivå. På så sätt kan du finjustera inriktningen och se till att dina annonser når de mest relevanta målgrupperna i varje kampanj.

Obs! Uteslutning av IP-adresser är inte tillgänglig för videokampanjer, hotellkampanjer, appkampanjer, Performance Max-kampanjer, smarta displaykampanjer och Demand Gen-kampanjer.

Utesluta IP-adresser på kampanjnivå

Animation som visar hur du utesluter en IP-adress i Google Ads.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj kampanjen som du vill utesluta IP-adresser från.
  5. Klicka på ikonen Inställningar Admin Icon.
  6. Klicka på Fler inställningar på sidan Inställningar.
  7. Utöka avsnittet Uteslutning av IP-adresser genom att klicka på det.
  8. Ange IP-adresserna som du vill utesluta från dina annonser.
  9. Klicka på Spara.

Ta bort befintliga uteslutningar av IP-adresser på kampanjnivå

1. Följ steg 1–7 ovan.
  2. Ta bort alla uteslutningar av IP-adresser som du inte vill använda.
  3. Klicka på Spara.