Ekskluder IP-adresser

Betaler du for uønskede klikk? Ved å ekskludere IP-adressene for bestemte datamaskiner eller nettverk kan du fjerne annonsene dine fra internett-områder hvor du føler at de ikke hører hjemme.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan ekskludere IP-adresser etter kampanje, slik at annonsene i den aktuelle kampanjen ikke blir vist på datamaskiner og i nettverk som er knyttet til de aktuelle adressene.

Når bør du ekskludere etter IP-adresse?

Du kan ekskludere spesifikke IP-adresser for å begrense visningen av annonsen din i bestemte nettverk som sannsynligvis ikke blir brukt av potensielle kunder.

Et eksempel: Ansatte i bedriften din sjekker jevnlig nettstedets organiske søkeresultater, og der vises annonsene dine av og til. Uønskede annonsevisninger og utilsiktede klikk koster penger, så du bestemmer deg for å ekskludere bedriftsnettverkets IP-adresse.

Du kan ekskludere opptil 500 IP-adresser per kampanje. Du kan skrive inn spesifikke IP-adresser, eller du kan bruke en stjerne (*) for å erstatte de siste tre sifrene hvis du vil ekskludere en blokk av adresser.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du ikke vil at annonsene dine skal vises i bestemte geografiske områder, kan du prøve å ekskludere annonser fra et bestemt geografisk område i stedet for å ekskludere IP-adresser.

IP-adresser kan bli vist i ulike versjoner, og derfor må du oppgi alle versjonene av IP-adressen du vil ekskludere.

Merk: Følgende skjer hvis du har konfigurert ekskludering av IP-adresser både på konto- og kampanjenivå med den samme kunde-ID-en:
  • Google Ads slår sammen ekskluderingslistene. Det betyr at annonsene dine fra den aktuelle kampanjen ikke kan vises på noen av IP-adressene som er ekskludert på et hvilket som helst av disse nivåene.
  • Du kan administrere ekskludering av IP-adresser på kontonivå via kontoinnstillingene. Du kan ikke fjerne eller redigere ekskluderinger på kontonivå i enkeltkampanjer.

Eksempel: Tenk deg at du ekskluderer IP-adresse 1, 2 og 3 på kampanjenivå (kampanje A). Deretter ekskluderer du IP-adresse 4 og 5 på kontonivå. I kampanjen du konfigurer (kampanje A), blokkerer Google Ads da i praksis IP-adresse 1, 2, 3, 4 og 5.

Ulike typer ekskludering av IP-adresser

Ekskludering av IP-adresser på kontonivå

Nå støttes ekskludering av IP-adresser på kontonivå. Med dette alternativet kan du påse at annonsene fra alle kampanjene i kontoen din, enten det er søke-, banner-, YouTube-, Shopping-, Discovery-, Demand Gen- eller Performance Max-kampanjer, ikke blir vist på bestemte IP-adresser.

Hovedfordeler:

• Effektiv kontroll: Du kan enkelt ekskludere bestemte IP-adresser fra å se annonser fra alle kampanjene i kontoen, deriblant Performance Max.
  • Sentralisert administrasjon: Du kan enkelt oppgi og administrere ekskluderinger av IP-adresser på ett sentralt sted, noe som effektiviserer kampanjeadministrasjonen.
  • Forbedret målretting: Sørg for at de mest relevante målgruppene får se annonsene dine, ved hjelp av nøyaktige kontroller for hvor de kan vises.

Slik ekskluderer du IP-adresser på kontonivå

1. Naviger til «Innstillinger» i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kontoinnstillinger.
  4. Gå til «Ekskluderte IP-adresser»-delen.
  5. Oppgi IP-adressene du vil ekskludere fra annonsevisningen.
  6. Klikk på Lagre.

Slik fjerner du IP-adresser som per nå er ekskludert på kontonivå

1. Følg trinn 1–4 (ovenfor).
  2. Fjern IP-adressene du ikke lenger vil ekskludere.
  3. Klikk på Lagre.

Ekskludering av IP-adresser på kampanjenivå

Selv om ekskludering av IP-adresser på kontonivå er en effektiv tilnærming, kan du også ekskludere bestemte IP-adresser fra enkeltkampanjer via innstillinger på kampanjenivå. Dermed kan du finjustere målrettingen og sørge for at annonsene fra hver kampanje vises til de mest relevante målgruppene.

Merk: Ekskludering av IP-adresser er ikke mulig i app-, video-, hotell-, Demand Gen- eller Performance Max-kampanjer eller i Smart-kampanjer for Displaynettverket.

Slik ekskluderer du IP-adresser på kampanjenivå

En animasjon som viser hvordan du ekskluderer IP-adresser i Google Ads.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg kampanjen der du vil ekskludere IP-adresser.
  5. Klikk på Innstillinger-ikonet Admin Icon.
  6. Klikk på Flere innstillinger på «Innstillinger»-siden.
  7. Klikk for å vise «IP-adresser til utelating»-delen.
  8. Angi IP-adressene du ønsker å ekskludere fra annonsevisningen.
  9. Klikk på Lagre.

Slik fjerner du IP-adresser som per nå er ekskludert på kampanjenivå

1. Følg trinn 1–7 (ovenfor).
  2. Fjern IP-adressene du ikke lenger vil ekskludere.
  3. Klikk på Lagre.