Ekskluder IP-adresser

Betaler du for uønskede klikk? Ved å ekskludere IP-adressene for bestemte datamaskiner eller nettverk kan du fjerne annonsene dine fra Internett-områder hvor du føler at de ikke hører hjemme.

I denne artikkelen forklarer hvordan du ekskluderer IP-adresser etter kampanje, slik at annonsene i den aktuelle kampanjen ikke blir vist på datamaskiner og i nettverk som er knyttet til disse adressene.

Når bør du ekskludere etter IP-adresse?

Du kan ekskludere spesifikke IP-adresser for å begrense visningen av annonsen din i bestemte nettverk som sannsynligvis ikke blir brukt av potensielle kunder.

Eksempel

Ansatte i bedriften din sjekker jevnlig nettstedets organiske søkeresultater, og der vises annonsene dine av og til. Uønskede annonsevisninger og utilsiktede klikk koster penger, så du bestemmer deg for å ekskludere bedriftsnettverkets IP-adresse.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du ikke vil at annonsene dine skal vises i bestemte geografiske områder, kan du prøve å ekskludere annonser fra et bestemt geografisk område i stedet for å ekskludere IP-adresser.

IP-adresser kan bli vist i forskjellige versjoner, og du må derfor bruke alle versjonene av IP-adressen du ønsker å ekskludere.

Veiledning

Merk

Du kan ikke utelate IP-adresser for videokampanjer, appkampanjer og Smart-kampanjer for Displaynettverket.

Slik utelater du IP-adresser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Velg kampanjen der du vil utelate IP-adresser.
  4. Klikk for å vise «IP-adresser til utelating»-delen. (Hvis du ikke ser denne delen, må du først klikke på Flere innstillinger.)
  5. Angi IP-adressene du ønsker å utelate fra annonsevisningen.
  6. Klikk på Lagre

Slik fjerner du IP-adresser du ikke lenger ønsker å utelate

1. Følg trinn 1–4 (ovenfor).
  2. Fjern IP-adressene du ikke lenger vil utelate.
  3. Klikk på Lagre