Ekskluder IP-adresser

Betaler du for uønskede klikk? Ved å ekskludere IP-adressene for bestemte datamaskiner eller nettverk kan du fjerne annonsene dine fra Internett-områder hvor du føler at de ikke hører hjemme.

I denne artikkelen forklarer hvordan du ekskluderer IP-adresser etter kampanje, slik at annonsene i den aktuelle kampanjen ikke blir vist på datamaskiner og i nettverk som er knyttet til disse adressene.

Når bør du ekskludere etter IP-adresse?

Du kan ekskludere spesifikke IP-adresser for å begrense visningen av annonsen din i bestemte nettverk som sannsynligvis ikke blir brukt av potensielle kunder.

Eksempel

Ansatte i bedriften din sjekker jevnlig nettstedets organiske søkeresultater, og der vises annonsene dine av og til. Uønskede annonsevisninger og utilsiktede klikk koster penger, så du bestemmer deg for å ekskludere bedriftsnettverkets IP-adresse.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du ikke vil at annonsene dine skal vises i bestemte geografiske områder, kan du prøve å ekskludere annonser fra et bestemt geografisk område i stedet for å ekskludere IP-adresser.

IP-adresser kan bli vist i forskjellige versjoner, og du må derfor bruke alle versjonene av IP-adressen du ønsker å ekskludere.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Før du begynner

Du kan ikke utelate IP-adresser for videokampanjer eller noen av de følgende markedsføringsmålene og kampanjetypene:

Markedsføringsmål for «Bare Displaynettverket»-kampanjer

• Installering av mobilappen din
  • Engasjement for mobilappen din
  • Annonser i mobilapper

Kampanjetyper

• Søk med utvalgt display – standard
  • Bare Søkenettverket – standard
  • Bare Displaynettverket – standard
  • Bare Displaynettverket – installering av mobilappen din
  • Bare Displaynettverket – annonser i mobilapper

Sånn ekskluderer du IP-adresser

1. Logg på AdWords-kontoen din på https://adwords.google.no.
  2. Klikk på Innstillinger-fanen under hovedfanen for Kampanjer. Settings tab
  3. Klikk på kampanjen du ønsker å utelate IP-adresser fra.
  4. Rull ned til Avanserte innstillinger-delen, og klikk på IP-adresser til utelating-linken.
  5. Klikk på Endre ved siden av «Administrer IP-adresser til utelating». Manage IP exclusions
  6. Da vises det et felt der du skriver inn listen over IP-adresser du ønsker å utelate. Skriv inn bare én IP-adresse per linje, og opptil 500 adresser per kampanje. Exclude IP addresses
  7. Klikk på Lagre.

Hvis du vil se eller endre IP-adressen du har utelatt for en kampanje, går du tilbake til Innstillinger-fanen.

Merk

Enkelte store Internett-leverandører tilordner den samme IP-adressen til en rekke datamaskiner. Hvis du utelater en slik IP-adresse, kan det føre til at mange potensielle kunder ikke får se annonsene dine.

Slik fjerner du IP-adresser du ikke lenger ønsker å utelate

1. Følg trinn 1–5 (ovenfor).
  2. Det kommer nå opp et felt der du fjerner IP-adressene du ikke lenger vil utelate.
  3. Klikk på Lagre.