IP-adressen uitsluiten

Krijgt u ongewenste klikken die u alleen maar geld kosten? Dan kunt u uw advertenties weghouden uit bepaalde delen van het internet door IP-adressen van computers of netwerken uit te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u per campagne IP-adressen (Internet Protocol-adressen) kunt uitsluiten, zodat alle advertenties in die campagne worden geblokkeerd voor computers en netwerken met die adressen.

Waarom IP-adressen uitsluiten

U kunt IP-adressen uitsluiten om de weergave van uw advertentie te beperken op bepaalde netwerken waarvan u denkt dat de kans klein is dat ze door potentiële klanten worden gebruikt.

Mensen die in uw bedrijf werken, controleren bijvoorbeeld regelmatig de organische zoekresultaten van uw website, waar uw advertenties soms worden weergegeven. Aangezien ongewenste vertoningen en onbedoelde klikken geld kosten, besluit u het IP-adres van uw eigen bedrijfsnetwerk uit te sluiten.

U kunt maximaal 500 IP-adressen per campagne uitsluiten. U kunt specifieke IP-adressen invoeren of een sterretje (*) gebruiken om de laatste 3 cijfers te vervangen als u een blok met adressen wilt uitsluiten.

Aandachtspunt

Als u wilt voorkomen dat uw advertenties in bepaalde geografische locaties worden weergegeven, sluit dan advertenties uit van een specifieke geografische locatie in plaats van IP-adressen uit te sluiten.

Er zijn verschillende typen IP-adressen. Zorg dus dat u alle typen gebruikt van het IP-adres dat u wilt uitsluiten.

Opmerking: Als u IP-uitzonderingen heeft ingesteld op zowel accountniveau als campagneniveau voor dezelfde klant-ID:
  • Google Ads voegt de lijsten met uitzonderingen samen. Dit betekent dat de weergave van uw advertenties voor die campagne wordt geblokkeerd voor alle IP-adressen die op een van beide niveaus zijn uitgesloten.
  • Als u IP-uitzonderingen op accountniveau wilt beheren, doet u dit via uw accountinstellingen. U kunt uitsluitingen op accountniveau niet bewerken of verwijderen binnen de afzonderlijke campagnes.

Voorbeeld: Stel dat u IP-adressen 1, 2 en 3 uitsluit op campagneniveau (campagne A). Daarna sluit u IP-adressen 4 en 5 uit op accountniveau. Voor de campagne die u instelt (campagne A) blokkeert Google Ads IP-adressen 1, 2, 3, 4 en 5.

Typen IP-uitzonderingen

IP-uitzonderingen op accountniveau

IP-uitzonderingen (Internet Protocol) worden nu ondersteund op accountniveau. U kunt dit gebruiken om specifieke IP-adressen uit te sluiten voor de weergave van uw advertenties in alle campagnes in uw account, waaronder Performance Max, Genereren van vraag, Zoeken, Shopping, Display, Discover en YouTube.

Belangrijkste voordelen:

• Gestroomlijnde controle: Sluit moeiteloos specifieke IP-adressen uit voor de weergave van uw advertenties in alle campagnes in uw account, inclusief Performance Max.
  • Centraal beheer: U kunt IP-uitzonderingen makkelijk instellen en onderhouden op één centrale locatie om het campagnebeheer te stroomlijnen.
  • Verbeterde targeting: U kunt zorgen dat uw advertenties de relevantste doelgroepen bereiken door nauwkeurig te bepalen waar ze worden weergegeven.

IP-adressen uitsluiten op accountniveau

1. Ga in uw Google Ads-account naar Instellingen.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Instellingen.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Ga naar het gedeelte IP-uitzonderingen.
  5. Voer de IP-adressen in die u wilt uitsluiten voor uw advertentieweergave.
  6. Klik op Opslaan.

Bestaande uitgesloten IP-adressen op accountniveau verwijderen

1. Volg stap 1-4 (hierboven).
  2. Verwijder de uitgesloten IP-adressen die u niet wilt toepassen.
  3. Klik op Opslaan.

IP-uitzonderingen op campagneniveau

Hoewel IP-uitzonderingen op accountniveau een gestroomlijnde aanpak bieden, heeft u ook de flexibiliteit om specifieke IP-adressen uit te sluiten van afzonderlijke campagnes via instellingen op campagneniveau. Zo kunt u uw targeting verfijnen en ervoor zorgen dat uw advertenties de meest relevante doelgroepen bereiken in elke campagne.

Opmerking: IP-uitzonderingen zijn niet beschikbaar voor videocampagnes, hotelcampagnes, app-campagnes, Performance Max-campagnes, slimme display-campagnes en campagnes voor het genereren van vraag.

IP-adressen uitsluiten op campagneniveau

Een animatie die toont hoe u een IP-adres uitsluit in Google Ads.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de campagne waarvoor u IP-adressen wilt uitsluiten.
  5. Klik op het instellingenicoon Admin Icon.
  6. Klik op de pagina Instellingen op Aanvullende instellingen.
  7. Klik om het gedeelte IP-uitzonderingen uit te vouwen.
  8. Geef de IP-adressen op die u wilt uitsluiten voor weergave van uw advertenties.
  9. Klik op Opslaan.

Bestaande uitgesloten IP-adressen op campagneniveau verwijderen

1. Volg stap 1-7 (hierboven).
  2. Verwijder de uitgesloten IP-adressen die u niet wilt toepassen.
  3. Klik op Opslaan.