IP-adressen uitsluiten

Ontvangt u ongewenste klikken die u alleen maar geld kosten? Dan kunt u uw advertenties weghouden uit bepaalde delen van het internet door IP-adressen van computers of netwerken uit te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u per campagne IP-adressen (Internet Protocol-adressen) kunt uitsluiten, zodat alle advertenties in die campagne worden geblokkeerd voor computers en netwerken met die adressen.

Waarom IP-adressen uitsluiten

U kunt IP-adressen uitsluiten om de weergave van uw advertentie te beperken op bepaalde netwerken waarvan u denkt dat de kans klein is dat ze door potentiële klanten worden gebruikt.

Voorbeeld

Mensen die in uw bedrijf werken, controleren regelmatig de organische zoekresultaten van uw website, waar uw advertenties soms worden weergegeven. Aangezien ongewenste vertoningen en onbedoelde klikken geld kosten, besluit u het IP-adres van uw eigen bedrijfsnetwerk uit te sluiten.

Aandachtspunten

Als u wilt voorkomen dat uw advertenties in bepaalde geografische locaties worden weergegeven, probeer dan advertenties uit te sluiten van een specifieke geografische locatie in plaats van IP-adressen uit te sluiten.

Er zijn verschillende typen IP-adressen. Zorg dus dat u alle typen gebruikt van het IP-adres dat u wilt uitsluiten.

Instructies

Opmerking

IP-uitsluitingen zijn niet beschikbaar voor videocampagnes, app-campagnes en slimme display-campagnes.

IP-adressen uitsluiten

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Selecteer de campagne waarvoor u IP-adressen wilt uitsluiten.
  4. Klik om het gedeelte IP-uitsluitingen uit te vouwen. (Klik op Aanvullende instellingen als het gedeelte IP-uitsluitingen niet wordt weergegeven.)
  5. Geef de IP-adressen op die u wilt uitsluiten voor weergave van uw advertenties.
  6. Klik op Opslaan

Uitsluitingen van IP-adressen opheffen

1. Volg stap 1-4 (hierboven).
  2. Verwijder de IP-uitsluitingen die u niet wilt toepassen.
  3. Klik op Opslaan