IP-adressen uitsluiten

Ontvangt u ongewenste klikken die u alleen maar geld kosten? Dan kunt u uw advertenties weghouden uit bepaalde delen van het internet door IP-adressen van computers of netwerken uit te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u per campagne IP-adressen (Internet Protocol-adressen) kunt uitsluiten, zodat alle advertenties in die campagne worden geblokkeerd voor computers en netwerken met die adressen.

Waarom IP-adressen uitsluiten

U kunt IP-adressen uitsluiten om de weergave van uw advertentie te beperken op bepaalde netwerken waarvan u denkt dat de kans klein is dat ze door potentiële klanten worden gebruikt.

Voorbeeld

Mensen die in uw bedrijf werken, controleren regelmatig de organische zoekresultaten van uw website, waar uw advertenties soms worden weergegeven. Aangezien ongewenste vertoningen en onbedoelde klikken geld kosten, besluit u het IP-adres van uw eigen bedrijfsnetwerk uit te sluiten.

Aandachtspunten

Als u wilt voorkomen dat uw advertenties in bepaalde geografische locaties worden weergegeven, probeer dan advertenties uit te sluiten van een specifieke geografische locatie in plaats van IP-adressen uit te sluiten.

Er zijn verschillende typen IP-adressen. Zorg dus dat u alle typen gebruikt van het IP-adres dat u wilt uitsluiten.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Voordat u begint

IP-uitsluitingen zijn niet beschikbaar voor videocampagnes of voor deze marketingdoelen of campagnetypen:

Marketingdoelen voor 'Alleen in het Display Netwerk'

• Uw mobiele app installeren
  • Mensen aanspreken met uw mobiele app
  • Advertenties in mobiele apps

Campagnetypen

• Zoeknetwerk met Display Select - Standaard
  • Alleen in het Zoeknetwerk - Standaard
  • Alleen in het Display Netwerk - Standaard
  • Alleen in het Display Netwerk - Uw mobiele app installeren
  • Alleen in het Display Netwerk - Advertenties in mobiele apps

IP-adressen uitsluiten

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het hoofdtabblad Campagnes op het tabblad Instellingen. Settings tab
  3. Klik op de campagne waarvan u IP-adressen wilt uitsluiten.
  4. Scrol omlaag naar het gedeelte Geavanceerde instellingen en klik op de link IP-uitsluitingen.
  5. Klik naast 'IP-uitsluitingen beheren' op Bewerken. Manage IP exclusions
  6. Geef in het venster dat wordt geopend de lijst met IP-adressen op die u wilt uitsluiten. Voer slechts één adres per regel in, tot maximaal vijfhonderd IP-adressen per campagne. Exclude IP addresses
  7. Klik op Opslaan.

Als u de IP-adressen die u voor een campagne heeft uitgesloten, wilt bekijken of bewerken, gaat u terug naar het tabblad Instellingen.

Opmerking

Sommige grote internetproviders wijzen hetzelfde IP-adres toe aan een groot aantal computers. Als u een dergelijk IP-adres uitsluit, is het mogelijk dat legitieme klanten uw advertenties niet te zien krijgen.

Uitsluitingen van IP-adressen opheffen

1. Volg stap 1-5 (hierboven).
  2. Verwijder in het venster dat nu wordt weergegeven de IP-uitsluitingen die u niet wilt toepassen.
  3. Klik op Opslaan.