Visa kontohistoriken

Ditt Google Ads-konto innehåller en historik över ändringar som visar vad du har gjort tidigare. Den här ändringshistoriken kan hjälpa dig att förstå vilka händelser som kan ha lett till förändringar av kampanjens resultat. Du kan se ändringar i upp till två år.

I den här artikeln beskrivs hur du hittar och använder ändringshistorik på ditt konto. Här beskrivs också hur du kan ångra ändringar.

Anvisningar

Se din ändringshistorik

1. Håll muspekaren över ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto och klicka sedan på Ändringshistorik i sidopanelen.
  2. På fliken Ändringsöversikt finns fyra olika flikar.
    • Per användare: visar den senaste ändringen som gjorts i kontot och vem som gjorde den.
    • Per kampanj: visar ändringar som har gjorts i en kampanj, bland annat ändringsvolymen under en viss period, en sammanfattning av de senaste ändringarna och möjlighet att filtrera tabellen efter datum eller användare.
    • Resultat: visar en översikt över dina resultat med insiktskommentarer som hjälper dem att bli bättre.
  3. Välj datumen i det övre högra hörnet för att se ändringar under ett visst datumintervall.
  4. Använd fältet Vyer högst upp för att välja omfattning av ändringarna du vill se. (Om du använder en mindre skärm kan du behöva utöka panelen genom att klicka på pilikonen Öppna navigeringspanelen.)
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
    • Om du vill se ändringar för alla dina kampanjer klickar du på Alla kampanjer i fältet Vyer högst upp.
    • Klicka på en kampanjtyp för att se ändringar för just den.
    • Klicka på en kampanjs namn för att se ändringar för den.
  5. Klicka på pilikonen bredvid ändringen för att se detaljer om en ändring.
  6. På fliken Ändringsöversikt kan du se antalet olika filter för ändringstyper. Klicka på enskilda ändringstyper som filtrerar listan nedan för att endast visa ändringar av den typen.
    • Ändringstypfilter: när du klickar på ett filter kan du se en uppsättning sekundära filter. Det valda filtret flyttas till vänster, och du kan klicka på ett sekundärt filter om du vill ändra filtertypen som används. Om du till exempel klickar på filtret Datum kan du se sekundära filter så att du kan filtrera efter datumintervall, veckodag eller månad.
  7. Följ anvisningarna om hur du filtrerar resultatdatavyn för att filtrera ändringshistoriken.

Filteralternativen är:

• Kampanj – kampanjer som har ändrats
  • Annonsgrupp – annonsgrupper som har ändrats
  • Ändringstyp – filtrera efter den typ av ändring som har gjorts
  • Användare – filtrera efter den eller de användare som gjorde ändringar
  • Verktyg – filtrera efter verktyget som användes för att göra ändringar
  • Ändrat objekt – filtrera efter specifika ändrade objekt
  • Kampanjexperiment – filtrera efter ändrade kampanjexperiment
Obs! Du kan se data om ändringshistoriken i sitt sammanhang utan att lämna kampanjtabellen. I kampanjtabellen markerar du de kampanjer du vill se (till vänster bredvid namnet). Klicka sedan på Ändringshistorik i den blå panelen ovanför tabellen.

Se resultatstatistik endast för berörda kampanjer eller annonsgrupper

Från ändringshistoriken kan du gå till en filtrerad vy av din resultatstatistik för att enbart se de kampanjer eller annonsgrupper som påverkades av de valda ändringarna.

1. Håll muspekaren över ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto och klicka sedan på Ändringshistorik i sidopanelen.
  2. Välj datumen i det övre högra hörnet för att se ändringar under ett visst datumintervall.
  3. Använd fältet Vyer högst upp för att välja omfattning av ändringarna du vill se. (Om du använder en mindre skärm kan du behöva utöka panelen genom att klicka på pilikonen Öppna navigeringspanelen.)
    Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  4. Välj ändringarna du vill se genom att markera kryssrutorna vid varje ändring.
  5. Klicka på Gå till så visas en rullgardinsmeny med antalet annonsgrupper eller kampanjer som har ändrats.
  6. Klicka på annonsgrupp eller kampanj så visas en filtrerad lista över alla kampanjer eller annonsgrupper som har ändrats.

De typer av ändringar du kan se

Du kan se följande typer av ändringar i ändringshistoriken för ditt konto:

• Annons: åtgärder som har vidtagits för att skapa, redigera, pausa, återuppta eller ta bort en annons
  • Tillgång: åtgärder som har vidtagits för ändringar av tillgångar
  • Målgrupp: ändringar av målgruppsinriktning
  • Budget: ändringar av kampanjens budget och budgetfördelning
  • Budgivning: justeringar av din annonsgrupp, gräns för bud, strategimålbud, bud av strategityp och sökordsbud
  • Konverteringar: åtgärder som har vidtagits för att skapa, redigera eller ta bort konverteringsåtgärder
  • Flöde: åtgärder som har vidtagits för att skapa, ta bort eller uppdatera flödet
  • Språk: åtgärder som har vidtagits för att inrikta annonser på specifika språk
  • Plats ändringar av avancerad platsinriktning
  • Nätverk: ändringar som rör de annonsnätverk som kampanjen är inriktad på
  • Övriga ändringar: inkludera ändringar i kontoinställningarna, till exempel faktureringsuppgifter, betalningsmetoder och aviseringar.
  • Sökord: åtgärder som har vidtagits för att lägga till, pausa, återuppta eller ta bort sökord eller justeringar av högsta CPC-bud (kostnad per klick) eller målsidor på sökordsnivå
  • Status: åtgärder som har vidtagits för att pausa, återuppta eller ta bort en kampanj, en annonsgrupp, ett sökord eller en annons
  • Inriktning: ändringar av språk- och platsinriktning

Utöver ändringar som har gjorts direkt i ditt Google Ads-konto visar ändringshistoriken dessutom ändringar som har gjorts via automatiska regler, Google Ads API (AdWords API) och Google Ads Editor.

Av säkerhetsskäl visas inte lösenordsändringar i ändringshistoriken.

Ångra ändringar

Du kan ångra de flesta typer av ändringar om de har gjorts under de senaste 30 dagarna. Om du ångrar en ändring återställs det tidigare tillståndet. Om det finns flera ändringar på samma rad ångras samtliga om du väljer Ångra.

Ändringar som går att ångra har ett alternativ för att ångra i kolumnen Användare/Datum och tid. Om det inte går att ångra en ändring visas texten ”Ändringar går inte att ångra” i kolumnen Användare/Datum och tid.

Så här ångrar du ändringar i kontohistoriken:

1. Leta reda på raden med ändringarna som du vill ångra i ändringshistoriken.
  2. Klicka på Ångra i kolumnen Användare/ Datum och tid och bekräfta att du vill ångra ändringarna.
  3. Klicka på Ångra.
  4. Nu visas ”Ändringarna har ångrats” i kolumnen Användare/Datum och tid.
I sällsynta fall går det inte att ångra ändringar även om du klickar på Ångra. I så fall får du ett meddelande om detta från Google Ads. Det kan bero på att ett kopplat objekt har tagits bort sedan ändringen gjordes, eller att någon annan med åtkomst till kontot redan har ångrat ändringen sedan du uppdaterade sidan senast.

Lägga till ändringshistorikkolumner i dina statistiktabeller

Du kan se en förteckning över ändringarna som har gjorts i ditt konto genom att lägga till ändringshistorikkolumner på sidorna Kampanjer och Annonsgrupper. Följ anvisningarna för att lägga till eller ta bort kolumner i statistiktabellen.

Så här hittar du ändringshistorikkolumner:

1. Håll muspekaren över ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer. Klicka på Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
  3. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför statistiktabellen.
  4. Klicka på Ändra kolumner. Du hittar kolumnen Ändringshistorik genom att scrolla igenom listan över kolumntyper.
  • Det totala antalet ändringar som visas i kolumnen Alla ändringar är inte summan av de övriga kolumnerna med ändringshistorik i tabellen. Det är det totala antalet ändringar som du har gjort. Anta att du pausar en annons. Både kolumnen Annonsändringar och kolumnen Statusändringar visar då en ändring, eftersom en pausad annons både innebär en ändring av annonsen och en statusändring. Kolumnen Alla ändringar innehåller emellertid bara en ändring och inte två, eftersom du bara gjorde en ändring.
  • Vissa ändringar, till exempel ändring av namnet på en annonsgrupp, visas bara i kolumnen Alla ändringar. Det beror på att de inte passar in i någon av de andra ändringskategorierna. Detta är ännu en anledning att inte tolka kolumnen Alla ändringar som en totalsumma för de andra kolumnerna med ändringshistorik.
  • Ändringar som gjordes i går visas efter kl. 10.00 (PST) i dag. Ändringar som gjordes före den 19 maj 2014 visas inte.