Uw accountgeschiedenis weergeven

Uw Google Ads-account bevat een geschiedenis van wijzigingen zodat u kunt zien wat u in het verleden heeft gedaan. Met deze wijzigingsgeschiedenis kunt u beter begrijpen welke gebeurtenissen tot wijzigingen in de prestaties van uw campagnes kunnen hebben geleid. U kunt maximaal twee jaar aan wijzigingen zien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de wijzigingsgeschiedenis in uw account kunt vinden en gebruiken. Tevens wordt uitgelegd hoe u wijzigingen ongedaan kunt maken.

Instructies

Uw wijzigingsgeschiedenis bekijken

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Wijzigingsgeschiedenis.
    • Onder het prestatiediagram ziet u aantallen voor verschillende wijzigingstypen. Als u op afzonderlijke wijzigingstypen klikt, wordt de onderstaande lijst gefilterd zodat er alleen wijzigingen van dat type worden weergegeven.
  3. Als u wijzigingen voor een bepaalde periode wilt bekijken, selecteert u rechtsboven de datums.
  4. Wilt u het bereik selecteren van de wijzigingen die u wilt bekijken, dan gebruikt u het navigatievenster uiterst links. (Als u een kleiner scherm gebruikt, moet u het venster mogelijk uitvouwen door op het pijlpictogram Open navigation panel te klikken.)
    • Klik op Alle campagnes om wijzigingen voor al uw campagnes te bekijken.
    • Als u wijzigingen voor een bepaald campagnetype wilt bekijken, klikt u op dat campagnetype.
    • Klik op de naam van een campagne om wijzigingen voor een bepaalde campagne te bekijken.
  5. Als u de details van een wijziging wilt bekijken, klikt u op het pijlpictogram naast de wijziging.
  6. Volg de instructies om de weergave van de prestatiegegevens te filteren als u de wijzigingsgeschiedenis wilt filteren.

De filteropties zijn:

• 'Campagne': Campagnes die zijn gewijzigd.
  • 'Advertentiegroep': Advertentiegroepen die zijn gewijzigd.
  • 'Type wijziging': Filteren op het type wijziging dat is aangebracht.
  • 'Gebruiker': Filteren op de gebruiker die de wijziging heeft aangebracht.
  • 'Tool': Filteren op de tool die is gebruikt om de wijzigingen aan te brengen.
  • 'Item gewijzigd': Filteren op specifieke items die zijn gewijzigd.
  • 'Campagne-experiment': Filteren op campagne-experimenten die zijn gewijzigd.

Prestatiestatistieken alleen voor de betreffende campagnes of advertentiegroepen bekijken

Vanuit de wijzigingsgeschiedenis kunt u naar een gefilterde weergave van uw prestatiestatistieken gaan om alleen de campagnes of advertentiegroepen te bekijken die zijn beïnvloed door de geselecteerde wijzigingen. Log in op uw Google Ads-account.

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Wijzigingsgeschiedenis.
  2. Als u wijzigingen voor een bepaalde periode wilt bekijken, selecteert u rechtsboven de datums.
  3. Wilt u het bereik selecteren van de wijzigingen die u wilt bekijken, dan gebruikt u het navigatievenster uiterst links. (Als u een kleiner scherm gebruikt, moet u het venster mogelijk uitvouwen door op het pijlpictogram Open navigation panel te klikken.)
  4. Selecteer de wijzigingen die u wilt bekijken door de selectievakjes naast de betreffende wijzigingen aan te vinken.
  5. Klik op Ga naar om een dropdownmenu weer te geven waarin het aantal gewijzigde advertentiegroepen of campagnes wordt weergegeven.
  6. Klik op advertentiegroep of campagne om een gefilterde lijst voor alle gewijzigde campagnes of advertentiegroepen te bekijken.

De typen wijzigingen die u kunt bekijken

In de wijzigingsgeschiedenis in uw account kunt u de volgende typen wijzigingen bekijken:

• Advertentie: Acties die zijn ondernomen om een advertentie te maken, bewerken, onderbreken, hervatten of verwijderen
  • Budget: Aanpassingen in het budget van uw campagne, maar niet in gedeelde budgetten.
  • Bod: Aanpassingen in uw advertentiegroep- en zoekwoordbiedingen.
  • Conversies: Acties die zijn ondernomen om conversieacties te maken, bewerken of verwijderen.
  • Netwerk: Wijzigingen in de advertentienetwerk(en) die uw campagne target.
  • Zoekwoord: Acties die zijn ondernomen om zoekwoorden toe te voegen, te hervatten, onderbreken of verwijderen, of om wijzigingen op zoekwoordniveau aan te brengen in het maximum CPC-bod (kosten per klik) of de bestemmingspagina.
  • Status: Acties die zijn ondernomen om een campagne, advertentiegroep, zoekwoord of advertentie te onderbreken, hervatten of verwijderen.
  • Targeting: Wijzigingen in targeting op locatie en taal.

Naast de wijzigingen die rechtstreeks zijn aangebracht in uw Google Ads-account, bevat uw wijzigingsgeschiedenis wijzigingen die zijn aangebracht met geautomatiseerde regels, de Google Ads API (AdWords API) en Google Ads Editor.

In uw wijzigingsgeschiedenis worden (uit veiligheidsoverwegingen) geen wachtwoordwijzigingen bijgehouden.

Wijzigingen ongedaan maken

U kunt bijna alle typen wijzigingen ongedaan maken die in de afgelopen 30 dagen zijn aangebracht. Als u dit doet, wordt de wijziging teruggezet naar de vorige status.  Als er in de rij meerdere wijzigingen staan, worden al deze wijzigingen ongedaan gemaakt wanneer u 'Ongedaan maken' kiest.

Bij wijzigingen die ongedaan kunnen worden gemaakt, wordt de optie 'Ongedaan maken' weergegeven in de kolom 'Gebruiker/datum en tijd'. Als een wijziging niet ongedaan kan worden gemaakt, wordt er 'Wijzigingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt' in de kolom 'Gebruiker/datum en tijd'.

U kunt wijzigingen als volgt ongedaan maken in uw accountgeschiedenis:

1. Zoek op de pagina Wijzigingsgeschiedenis de rij met de reeks wijzigingen die u ongedaan wilt maken.
  2. Klik op Ongedaan maken in de kolom 'Gebruiker/datum en tijd'.Er wordt een bericht weergegeven om te bevestigen dat u de wijzigingen ongedaan wilt maken.
  3. Klik op Ongedaan maken.
  4. Er wordt nu 'Wijzigingen ongedaan gemaakt' weergegeven in de kolom 'Gebruiker/datum en tijd'.
In zeldzame gevallen kunnen wijzigingen niet ongedaan worden gemaakt, zelfs niet als u op Ongedaan maken heeft geklikt. Google Ads laat het u weten als dat gebeurt. Dit kan zijn omdat een gekoppeld item is verwijderd nadat de wijziging is aangebracht of omdat iemand anders met toegang tot uw account de wijziging al ongedaan heeft gemaakt nadat u de pagina voor het laatst heeft vernieuwd.

Kolommen voor de wijzigingsgeschiedenis toevoegen aan uw tabellen met statistieken

U kunt een overzicht van de wijzigingen die in uw account zijn aangebracht, weergeven door kolommen voor de wijzigingsgeschiedenis toe te voegen aan uw pagina's 'Campagnes' en 'Advertentiegroepen'. Volg hiervoor de instructies om kolommen toe te voegen aan of te verwijderen uit uw tabel met statistieken.

Kolommen voor wijzigingsgeschiedenis vinden:

1. Log in bij Google Ads.
  2. Selecteer in het paginamenu aan de linkerkant het type statistiek dat u wilt weergeven (Campagnes, Advertentiegroepen, enzovoort).
  3. Klik op het pictogram Kolommen Kolommen boven de tabel met statistieken.
  4. Klik op Kolommen aanpassen. U kunt door de lijst met kolomtypen scrollen om de kolom 'Wijzigingsgeschiedenis' te vinden.
  • Het totaal in de kolom 'Alle wijzigingen' is niet de som van de overige kolommen in de tabel met de wijzigingsgeschiedenis. Het is het totale aantal wijzigingen dat u heeft aangebracht. Stel dat u een advertentie onderbreekt. Zowel in de kolom 'Advertentiewijzigingen' als de kolom 'Statuswijzigingen' wordt één wijziging weergegeven, omdat het onderbreken van een advertentie een wijziging in de advertentie en een wijziging van de status is. In de kolom 'Alle wijzigingen' wordt echter slechts één wijziging weergegeven, niet twee, omdat u slechts één wijziging heeft aangebracht.
  • Sommige wijzigingen, zoals de wijziging van de naam van een advertentiegroep, worden alleen weergegeven in de kolom 'Alle wijzigingen'. Dit komt doordat deze niet in een van de andere wijzigingscategorieën vallen. Dit is een andere reden waarom u niet moet denken dat de kolom 'Alle wijzigingen' de som van de andere kolommen in de wijzigingsgeschiedenis bevat.
  • Wijzigingen die gisteren zijn aangebracht, worden vandaag na 10:00 uur (PST) weergegeven. Wijzigingen van vóór 19 mei 2014 worden niet weergegeven.