Tilihistorian katsominen

Google Ads ‑tilisi muutoshistoriasta näet aiemmin tekemäsi muutokset. Muutoshistorian avulla saat paremman käsityksen siitä, mitkä tapahtumat ovat vaikuttaneet kampanjoidesi kehitykseen. Voit katsella muutoksia enintään kahden vuoden ajalta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten löydät muutoshistorian tililtäsi ja miten voit käyttää sitä. Lisäksi saat ohjeet muutosten kumoamiseen.

Ohjeet

Näin tarkistat muutoshistorian

1. Vie hiiri Google Ads ‑tilin Kampanjat-kuvakkeen päälle Campaigns Icon ja klikkaa sivupaneelista Muutoshistoria.
  2. Yhteenveto muutoksista ‑paneeli sisältää neljä välilehteä.
    • Käyttäjän mukaan: Näyttää tilin viimeisimmän muutoksen ja sen tekijän.
    • Kampanjan mukaan: Näyttää kampanjaan tehdyt muutokset, muutosten määrän halutulla aikavälillä, yhteenvedon viimeisimmistä muutoksista ja mahdollisuuden suodattaa taulukon päivämäärän tai käyttäjän mukaan.
    • Tulokset: Näyttää tuloskatsauksen ja parannusvinkkejä.
  3. Jos haluat nähdä muutokset tietyltä aikaväliltä, valitse päivämäärät oikeasta yläkulmasta.
  4. Valitse näytettävien muutosten laajuus yläreunan Näkymät-palkista. (Jos laitteesi näyttö on pieni, sinun on ehkä laajennettava paneeli klikkaamalla nuolikuvaketta Avaa navigaatiopaneeli.)
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
    • Jos haluat nähdä kaikkien kampanjoiden muutokset, klikkaa yläreunan Näkymät-palkista Kaikki kampanjat.
    • Jos haluat nähdä tietyn kampanjatyypin muutokset, klikkaa kyseistä kampanjatyyppiä.
    • Jos haluat nähdä tietyn kampanjan muutokset, klikkaa kyseisen kampanjan nimeä.
  5. Jos haluat nähdä jonkin muutoksen tiedot, klikkaa muutoksen vieressä olevaa nuolikuvaketta.
  6. Yhteenveto muutoksista ‑paneelin alapuolella on eri muutostyyppisuodattimien lukumäärät. Jos haluat nähdä vain tietyntyyppiset muutokset, suodata alla oleva lista klikkaamalla kyseistä muutostyyppiä.
    • Muutostyyppisuodattimet: Kun klikkaat suodatinta, näet listan toissijaisista suodattimista. Valittu suodatin liukuu vasemmalle ja voit vaihtaa käytettävää suodatintyyppiä klikkaamalla toissijaista suodatinta. Jos esimerkiksi klikkaat Päivämäärä-suodatinta, näet toissijaiset suodattimet, joiden avulla voit valita muutostyypin aikavälin, viikonpäivän tai kuukauden mukaan.
  7. Jos haluat suodattaa muutoshistorian, seuraa tulosdatan näkymän suodatusohjeita.

Suodatusvaihtoehdot:

• Kampanja – muuttuneet kampanjat
  • Mainosryhmä – muuttuneet mainosryhmät
  • Muutostyyppi – suodatus tehdyn muutoksen tyypin mukaan
  • Käyttäjä – suodatus muutokset tehneiden käyttäjien mukaan
  • Työkalu – suodatus muutosten tekoon käytetyn työkalun mukaan
  • Muuttunut kohde – suodatus tiettyjen muuttuneiden kohteiden mukaan
  • Kampanjakokeilu – suodatus muuttuneiden kampanjakokeilujen mukaan
Huom. Voit nähdä muutoshistoriadatan kontekstissa poistumatta kampanjataulukosta. Valitse kampanjataulukosta (vasemmalta kunkin nimen vierestä) kampanjat, jotka haluat nähdä, ja klikkaa taulukon yläpuolelle näkyviin tulevasta sinisestä paneelista Muutoshistoria.

Vain muuttuneita kampanjoita tai mainosryhmiä koskevat tulostilastot

Siirtymällä muutoshistoriasta tulostilastojen suodatettuun näkymään voit nähdä vain ne kampanjat tai mainosryhmät, joihin valitut muutokset ovat vaikuttaneet.

1. Vie hiiri Google Ads ‑tilin Kampanjat-kuvakkeen päälle Campaigns Icon ja klikkaa sivupaneelista Muutoshistoria.
  2. Jos haluat nähdä muutokset tietyltä aikaväliltä, valitse päivämäärät oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse näytettävien muutosten laajuus yläreunan Näkymät-palkista. (Jos laitteesi näyttö on pieni, sinun on ehkä laajennettava paneeli klikkaamalla nuolikuvaketta Avaa navigaatiopaneeli.)
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  4. Valitse näytettävät muutokset klikkaamalla kunkin muutoksen vieressä olevaa valintaruutua.
  5. Klikkaa Siirry kohtaan, niin näet avattavan valikon, joka ilmaisee muuttuneiden mainosryhmien tai kampanjoiden määrän.
  6. Klikkaa mainosryhmä tai kampanja, niin näet suodatetun luettelon kaikista muuttuneista mainosryhmistä tai kampanjoista.

Nähtävissä olevat muutostyypit

Voit nähdä tilisi muutoshistoriassa seuraavanlaisia muutoksia:

• Mainos: Mainoksen luominen, muokkaaminen, keskeyttäminen, jatkaminen tai poistaminen
  • Elementti: Elementtien muutokset
  • Yleisö: Yleisökohdistuksen muutokset
  • Budjetti: Kampanjan budjetin ja budjettikohdistuksen muutokset
  • Hintatarjoukset: Muutokset mainosryhmän rajaan, hintatarjousstrategian tavoitteeseen, hintatarjousstrategian tyyppiin, hintatarjoukseen ja avainsanan hintatarjouksiin
  • Konversiot: Konversiotapahtumien luomiseen, muokkaamiseen tai poistamiseen liittyvä toiminta
  • Fiidi: Toiminta, joka liittyy fiidin luomiseen, poistamiseen tai päivittämiseen
  • Kieli: Toiminta, joka liittyy mainosten kohdistamiseen tiettyihin kieliin
  • Sijainti: Muutokset tarkennettuun aluekohdistukseen
  • Verkosto: Muutokset mainosverkostoihin, joihin kampanjasi on kohdistettu
  • Muut muutokset: Esimerkiksi muutokset tilin asetuksiin, kuten laskutustietoihin, maksutapoihin ja ilmoituksiin
  • Avainsana: Toiminta, joka liittyy avainsanojen lisäämiseen, keskeyttämiseen, jatkamiseen tai poistamiseen, tai muutokset avainsanatason korkeimpaan klikkauskohtaiseen hintatarjoukseen tai laskeutumissivuun
  • Tila: kampanjan, mainosryhmän, avainsanan tai mainoksen keskeyttämiseen tai poistamiseen tai niiden käytön jatkamiseen liittyvät toimet
  • Kohdistus: Kieli‑ ja aluekohdistukseen tehdyt muutokset

Suoraan Google Ads ‑tilillä tehtyjen muutosten lisäksi näet muutoshistoriassa automaattisten sääntöjen, Google Ads APIn (AdWords APIn) ja Google Ads Editorin avulla tehdyt muutokset.

Muutoshistoria ei seuraa salasanamuutoksia (turvallisuussyistä).

Muutosten kumoaminen

Voit kumota useimmat muutokset, jotka on tehty viimeisen 30 päivän sisällä. Tällöin muutoksesi palautetaan aiempaan tilaan. Jos samalla rivillä on useita muutoksia, kumoamistoiminto kumoaa kaikki nämä muutokset samalla kertaa.

Jos muutoksen voi kumota, kumoamistoiminto näkyy kyseisen muutoksen "Käyttäjä / päivämäärä ja aika" ‑sarakkeessa. Jos muutosta ei voi kumota, "Käyttäjä / päivämäärä ja aika" ‑sarakkeessa lukee "Muutokset eivät ole kumottavissa".

Näin voit kumota tilihistoriassa näkyviä muutoksia:

1. Etsi muutoshistoriasivulta rivi, joka sisältää kumottavat muutokset.
  2. Klikkaa "Käyttäjä / päivämäärä ja aika" ‑sarakkeesta Kumoa. Näet vahvistusviestin, jossa kysytään, haluatko varmasti kumota muutokset.
  3. Klikkaa Kumoa.
  4. "Käyttäjä / päivämäärä ja aika" ‑sarakkeessa lukee nyt "Muutokset kumottiin".
Joissain harvinaisissa tapauksissa muutoksia ei voida kumota, vaikka klikkaat Kumoa. Google Ads ilmoittaa sinulle, jos näin tapahtuu. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että muutokseen liittyvä kohde on poistettu tai että toinen käyttäjä, jolla on pääsy tilillesi, on kumonnut muutoksen sen jälkeen, kun viimeksi päivitit sivun.

Muutoshistoriasarakkeiden lisääminen tilastotaulukoihin

Voit nähdä tilillesi tehtyjen muutosten määrän lisäämällä muutoshistoriasarakkeita Kampanjat- ja Mainosryhmät-sivuillesi. Jos haluat tehdä näin, noudata tilastotaulukon sarakkeiden lisäämistä ja poistamista koskevia ohjeita.

Löydät muutoshistoriasarakkeet seuraavasti:

1. Vie hiiri Google Ads ‑tilin Kampanjat-kuvakkeen päälle Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa. Valitse Kampanjat, Mainosryhmät tai Mainokset.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolella olevaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Klikkaa Muokkaa sarakkeita. Löydät Muutoshistoria-sarakkeen selaamalla saraketyyppien luetteloa.
  • Kaikki muutokset ‑sarakkeessa näkyvä luku ei ole taulukon muiden muutoshistoriasarakkeiden arvojen summa. Se ilmaisee tekemiesi muutosten kokonaismäärän. Oletetaan esimerkiksi, että keskeytät mainoksen. Mainosten muutokset- ja Tilamuutokset-sarakkeessa näkyy tällöin molemmissa yksi muutos, koska mainoksen keskeyttäminen on sekä mainokseen että sen tilaan kohdistuva muutos. Kaikki muutokset ‑sarakkeessa näkyy kuitenkin vain yksi muutos kahden sijasta, koska olet tehnyt vain yhden muutoksen.
  • Jotkin muutokset, kuten mainosryhmän nimen muuttaminen, näkyvät vain Kaikki muutokset ‑sarakkeessa. Tämä johtuu siitä, että ne eivät kuulu mihinkään muuhun muutosluokkaan. Myöskään tämän takia Kaikki muutokset ‑saraketta ei tule ajatella muiden muutoshistoriasarakkeiden summana.
  • Edellisenä päivänä tehdyt muutokset näkyvät meneillään olevana päivänä kello 10 (PST) jälkeen. Ennen 19.5.2014 tehdyt muutokset eivät näy.