Skapa ett målgruppssegment som innehåller dina webbplatsbesökare

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Du kan visa annonser för personer som redan har besökt din webbplats. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar ett målgruppssegment med personer som har besökt din webbplats.

Innan du börjar

Om du inte vet hur man skapar datasegment kan du börja med att läsa Ställa in datasegment.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgruppshantering.
  4. Kontrollera att du har valt avsnittet Segment i sidmenyn till vänster.
  5. Lägg till en lista över webbplatsbesökare genom att klicka på plusknappen och välja Webbplatsbesökare.
  6. Ge datasegmentet ett beskrivande namn i textrutan Segmentnamn på sidan som öppnas.
  7. Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn Medlemmar i segmentet.
  8. Ange en uppsättning åtgärdsregler för segmentet i avsnittet Åtgärder. Du kan basera reglerna på en enstaka åtgärd, flera åtgärder och uteslutna åtgärder. För varje regel ska du välja en åtgärd i rullgardinsmenyn och ange ett värde för dagar. Standardalternativet för rullgardinsmenyn är Webbplatsbesök, men det kan finnas andra alternativ utifrån parametrarna i din webbplatstagg. Följande taggparametrar fyller ytterligare alternativ i rullgardinsmenyn Åtgärd:
    • dynx_pagetype
    • ecomm_pagetype
    • edu_pagetype
    • event
    • flight_pagetype
    • hotel_pagetype
    • hrental_pagetype
    • job_pagetype
    • listing_pagetype
    • local_pagetype
    • pagetype
    • travel_pagetype
  9. Klicka på Finjustera åtgärd för att lägga till parametrar för webbsidor på din webbplats där du vill samla in besökar-cookies. Värdet kan vara ord, siffror eller datum beroende på vilken regelmall och vilka parametrar du valde för datasegmentet du skapar.
  10. När du har slutfört en regel kan du klicka på Lägg till åtgärd (ELLER) eller Lägg till åtgärd (OCH) för att utöka åtgärden ytterligare (beroende på vilket regelalternativ du valde).
  11. Välj ett alternativ för ursprunglig segmentstorlek (antalet besökare på din webbplats under en viss tid) i avsnittet Alternativ för att fylla i information på förhand. Du kan välja att lägga till webbplatsbesökare från de senaste 30 dagarna i datasegmentet eller börja med ett tomt segment. Alternativet för ifyllning på förhand identifierar inte webbläsar- och appsessioner från utloggade användare på din webbplats.
    • Obs! Om du har en global webbplatstagg på din webbplats och vill inkludera besökare som matchar dina segmentregler ska du välja alternativet för att lägga till webbplatsbesökare från de senaste 30 dagarna. Läs Tagga din webbplats med Google Ads.
  12. (Valfritt) Ange en beskrivning av målgruppen.
  13. Klicka på Skapa segment.

Skapa så många datasegment du vill. Sedan kan du skapa nya kampanjer och annonsgrupper där du kan lägga till dem.

Obs! Google Ads tillåter inte implementering av taggar på sidor relaterade till erbjudanden som begränsas av våra policyer. Läs mer om policyn för anpassade annonser

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Rekommenderade metoder

Läs Googles guide med metodtips om du vill veta hur du kan återengagera tidigare webbplatsbesökare med hjälp av anpassade annonser.

Nå tidigare besökare med en displaykampanj