Skapa en remarketinglista för webbplatser

Använd remarketinglistor när du vill visa annonser för personer som redan har besökt din webbplats. Den här artikeln beskriver steg för steg hur du skapar en remarketinglista för webbplatser.

Innan du börjar

Om du inte är välbekant med remarketing, bör du börja med att läsa Så fungerar remarketing.

Det är inte tillåtet att använda remarketing utifrån känsliga uppgifter. Remarketinglistorna får inte kopplas till personligt identifierande eller känsliga uppgifter. När du skapar en remarketingkampanj och placerar remarketingtaggen på din webbplats, måste du följa policyn för annonsering baserad på intressen och plats.

Anvisningar

Välj den Google Ads-upplevelse du använder. Läs mer

1. Logga in på AdWords.
  2. Klicka på Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Om det är första gången du skapar en remarketinglista ser du flera remarketingalternativ. Klicka på Ställ in remarketing under Webbplatsbesökare och slutför konfigureringen. Om du har skapat remarketinglistor tidigare klickar du på +Remarketinglista och väljer Webbplatsbesökare på rullgardinsmenyn.
  5. Ge remarketinglistan ett beskrivande namn.
  6. Välj en mall på rullgardinsmenyn Vem som ska läggas till på listan.
  7. Klicka på +Regel så att du kan lägga till regler.
  8. Då öppnas en dialogruta där du kan lägga till alla villkor som den enskilda webbsidan måste matcha. Välj ett alternativ på den andra rullgardinsmenyn, som ”innehåller”, ”lika med” eller ”börjar med”. Ange värdet. Värdet kan vara ord, en siffra eller ett datum beroende på vilken typ av lista du skapar. Klicka på Klart.
  9. Ange medlemskapets varaktighet, det vill säga hur länge besökarna ska behållas på listan. Du kan ändra medlemskapets varaktighet när som helst. Om du redan har placerat en remarketingtagg på din webbplats och vill ta med tidigare webbplatsbesökare som matchar reglerna för listan, ska du låta kryssrutan Inkludera tidigare besökare som matchar dessa regler vara markerad. Detta gäller bara Display-nätverket, inte när du skapar remarketinglistor för sökannonser.
  10. Klicka på Spara.

Du kan skapa så många remarketinglistor du vill. När du har skapat listorna kan du skapa nya kampanjer och annonsgrupper där du kan lägga till listorna.

Bästa metoder: bockmarkeringsikon Bästa metoder

Läs guiden med Googles bästa metoder för hur du kan engagera tidigare webbplatsbesökare med hjälp av anpassade annonser.
Nå tidigare besökare med displayremarketing: Googles bästa metoder