Een websiteremarketinglijst maken

Gebruik remarketinglijsten om advertenties te laten zien aan mensen die uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel worden de stappen uitgelegd die u moet volgen om een websiteremarketinglijst te maken.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen.

Het is niet toegestaan om remarketing aan te bieden aan mensen op basis van hun gevoelige informatie. Uw remarketinglijsten mogen niet worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Als u een remarketingcampagne instelt en de remarketingtag op uw website plaatst, moet u voldoen aan het Beleid inzake adverteren op basis van interesses en locatie.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Als u voor het eerst een remarketinglijst maakt, worden er verschillende remarketingopties weergegeven. Klik bij Websitebezoekers op 'Remarketing instellen' en voltooi het configuratieproces. Als dit niet de eerste remarketinglijst is die u heeft gemaakt, klikt u op +Remarketinglijst en selecteert u Websitebezoekers in het dropdown-menu.
  5. Geef een beschrijvende naam op voor de remarketinglijst.
  6. Selecteer een sjabloon in het dropdown-menu 'Wie u moet toevoegen aan uw lijst'.
  7. Klik op +Regel om regels toe te voegen.
  8. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u alle voorwaarden kunt toevoegen waaraan een enkele webpagina moet voldoen. Selecteer in het tweede dropdown-menu de gewenste optie, zoals 'bevat', 'is gelijk aan' of 'begint met'. Voer de waarde in. Waarden kunnen woorden, nummers of datums zijn, afhankelijk van het type lijst dat u maakt. Klik op Gereed.
  9. Voer een lidmaatschapsduur in. Hiermee geeft u aan hoe lang u wilt dat een bezoeker op uw lijst blijft staan. U kunt de lidmaatschapsduur op elk gewenst moment wijzigen. Als er al een remarketingtag op uw website staat en u wilt dat recente bezoekers die voldoen aan de regels van deze lijst aan de lijst worden toegevoegd, laat u het selectievakje 'Eerdere bezoekers opnemen die overeenkomen met deze regels' ingeschakeld. Dit werkt alleen voor het Display Netwerk en is niet van toepassing op remarketinglijsten voor zoekadvertenties.
  10. Klik op Opslaan.

U kunt zo veel remarketinglijsten maken als u wilt. Nadat u lijsten heeft gemaakt, maakt u nieuwe campagnes en advertentiegroepen waaraan u uw lijsten kunt toevoegen.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie over hoe u opnieuw contact legt met eerdere sitebezoekers via gepersonaliseerde advertenties.
Eerdere bezoekers bereiken met displayremarketing: praktische tips van Google