Een websiteremarketinglijst maken

Gebruik remarketinglijsten om advertenties te laten zien aan mensen die uw website al eerder hebben bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om een websiteremarketinglijst te maken.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met remarketing, kunt u het best eerst Hoe werkt remarketing? lezen.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram om de Gedeelde bibliotheek te openen.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op Doelgroeplijsten.
  5. Als u een lijst voor websitebezoekers wilt toevoegen, klikt u op de plusknop en selecteert u 'Websitebezoekers'.
  6. Op de pagina die wordt geopend, geeft u eerst een beschrijvende naam voor de remarketinglijst op.
  7. Kies een template uit het dropdownmenu 'Leden van lijst'.
  8. Selecteer een set regels uit het dropdownmenu 'Bezochte pagina's'. Voeg voor elke menuoptie de voorwaarden toe voor webpagina's op uw site waar u bezoekerscookies wilt verzamelen. Waarden kunnen woorden zijn, een nummer of een datum, afhankelijk van de regeltemplate en -voorwaarden die u heeft geselecteerd voor de lijst die u maakt. Zodra u een regel heeft voltooid, klikt u op TOEVOEGEN.
  9. Voer een aanvankelijke lijstgrootte in. Dit is het aantal bezoekers gedurende een bepaalde periode. U kunt uw aanvankelijke lijstgrootte verhogen door mensen toe te voegen van de afgelopen dertig dagen.
  10. Voer een lidmaatschapsduur in. Hiermee geeft u aan hoelang u wilt dat een bezoeker op uw lijst blijft staan. U kunt de lidmaatschapsduur op elk gewenst moment wijzigen.
  11. Voer een optionele beschrijving van uw doelgroep in.
  12. Klik op DOELGROEP MAKEN.

U kunt zo veel remarketinglijsten maken als u wilt. Nadat u lijsten heeft gemaakt, maakt u nieuwe campagnes en advertentiegroepen waaraan u uw lijsten kunt toevoegen.

Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die zijn gerelateerd aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Praktische tips: pictogram met vinkje Praktische tips

Lees de praktische tips van Google voor meer informatie over hoe u opnieuw contact legt met eerdere sitebezoekers via gepersonaliseerde advertenties.
Eerdere bezoekers bereiken met displayremarketing: praktische tips van Google