Sobre el mesurament del rendiment geogràfic

És possible que vegeu que la vostra empresa és més popular en certes parts del món. Per exemple, una empresa que ven botes de neu probablement ven més inventari a les persones que viuen a l'alta muntanya que a les que viuen en platges assolellades. Les dades de rendiment del compte de Google Ads us poden ajudar a identificar aquestes àrees geogràfiques perquè pugueu decidir on voleu centrar els esforços publicitaris i el pressupost.

En aquest article es descriuen els diferents informes de Google Ads que us poden ajudar a entendre el rendiment dels vostres anuncis en diferents ubicacions.

Informes d'ubicacions

Si ja heu aplicat la configuració de la segmentació per ubicació i fa temps que es publiquen les vostres campanyes, podeu fer un seguiment del vostre rendiment per ubicació a l'informe "Ubicacions".

Podeu veure les dades de dos tipus diferents de visualitzacions d'ubicacions: Les ubicacions registrades aquí són les agregades de tots els usuaris:

• Visualització "Ubicacions de segmentació": mostra el rendiment segons les ubicacions per les quals segmenteu.
  • Visualització "Ubicacions coincidents": mostra el rendiment segons les ubicacions en què s'han mostrat els anuncis. Aquestes ubicacions poden ser les ubicacions físiques o les ubicacions d'interès dels usuaris.

Nota: les visualitzacions "Ubicacions de segmentació" i "Ubicacions coincidents" també estan disponibles a l'editor d'informes.

Els informes d'ubicacions us permeten veure el rendiment dels anuncis al nivell més específic disponible per a la segmentació. És a dir, si orienteu els anuncis als Estats Units, podríeu veure les dades d'ubicació fins al nivell de codi postal, d'universitat, d'aeroport o de districte congressual. D'aquesta manera podeu obtenir una visió més detallada de les ubicacions on les campanyes tenen un rendiment òptim. Recordeu que als informes d'ubicacions només es mostren dades sobre els tipus de segmentació per ubicació que podeu aplicar al país en qüestió.

Obteniu més informació sobre com podeu consultar els informes d'ubicacions.

Informes de distància

Si ja heu afegit recursos d'ubicació, podeu veure les dades de rendiment dels anuncis amb els recursos d'ubicació. Les vostres dades s'organitzaran segons la distància que hi hagi entre la ubicació que hagi activat l'anunci i la ubicació d'empresa més propera. La ubicació que hagi activat el vostre anunci pot ser la ubicació física del vostre client potencial o bé la ubicació per la qual els clients hagin mostrat interès mitjançant cerques o contingut que hagin visualitzat. Obteniu informació sobre com podeu consultar els informes de distància de les campanyes de compres i de la Xarxa de Cerca.

Suposem que teniu una botiga física i que, a l'informe de distància, veieu que els anuncis tenen un percentatge de conversions superior en el cas de les persones que es troben en un radi de cinc quilòmetres de la vostra ubicació. Mitjançant la segmentació per radi i els ajustos d'oferta per ubicació, podeu augmentar les ofertes per als clients que es troben en una ubicació física situada dins d'aquest radi de cinc quilòmetres.

Columnes i valors de rendiment geogràfic

Quan visualitzeu les dades geogràfiques a la taula d'estadístiques, és possible que també hi trobeu les columnes i els detalls següents:

Ubicació més específica

La columna "Ubicació més específica" mostra la informació més detallada que tenim sobre la ubicació que s'ha utilitzat per cercar coincidències per als vostres anuncis. Aquesta ubicació pot ser la ubicació física del vostre client potencial o una ubicació per la qual hagi mostrat interès. La ubicació més específica varia segons el país, en funció del nivell de segmentació geogràfica disponible.

Àrees sense especificar

És possible que a l'informe es mostrin dades d'àrees "Sense especificar". A continuació, us indiquem les raons per les quals és possible que no s'especifiqui una àrea en què s'ha mostrat l'anunci:

• Adreça IP o consulta de cerca: no podem determinar la ubicació a partir de l'adreça IP, i la consulta de cerca no indicava interès per cap ubicació reconeguda.
  • Diverses ciutats/regions a Google Maps: la cerca es va fer a Google Maps en una àrea geogràfica gran que incloïa diverses ciutats o regions.

Variació en les dades numèriques dels informes geogràfics

Les dades geogràfiques de la taula d'estadístiques de Google Ads poden variar respecte a altres dades del compte o fonts, com ara les de seguiment d'un tercer o les dels registres web. Aquí teniu algunes de les raons per les quals les dades poden variar:

• Resum de facturació o de campanya: les dades de rendiment poden ser lleugerament diferents de les dades del resum de facturació o del de campanya perquè les tècniques de recollida de dades poden variar. Per utilitzar la facturació i la despesa de les campanyes, utilitzeu els informes de Facturació Icona de facturació.
  • Adreces IP: les adreces IP es reassignen periòdicament, i Google Ads actualitza les dades IP corresponents de manera regular per reflectir aquests canvis. És possible que els proveïdors de seguiment externs actualitzin les seves dades IP amb una freqüència diferent.
  • Clics no vàlids: atès que Google Ads exclou els clics no vàlids, és possible que el nombre de clics per àrea geogràfica sigui diferent del nombre que mostren altres fonts de dades.
  • Ubicació d'interès: Google Ads pot detectar les ubicacions per les quals un client potencial ha mostrat interès, cosa que és possible que no puguin fer altres fonts de dades.
  • Altres fonts de trànsit: és possible que els proveïdors de seguiment externs comptin totes les fonts que dirigeixen trànsit al vostre lloc web en comptes de només el trànsit de Google Ads. Per exemple, suposem que Google Ads genera 50 visites al vostre lloc web, però que el lloc web ha rebut un total de 100 visites de totes les fonts. Google Ads només registrarà els 50 clics del trànsit de Google Ads.
Nota: és possible que les mètriques enumerades per sota del nivell de país no es corresponguin amb els totals de la campanya. Això passa perquè, en el cas d'algunes impressions, només se cerquen coincidències al nivell de país i les impressions no s'inclouen en àrees geogràfiques més petites.