Gegevens over gratis klikken gebruiken

Sommige advertenties hebben iets extra's, bijvoorbeeld een korte video of een uitvouwbare afbeelding. Als u dergelijke advertenties heeft gemaakt, zijn bepaalde klantinteracties met deze advertenties gratis. Deze gratis interacties worden niet automatisch weergegeven in uw tabellen met accountstatistieken, maar u kunt de weergave van uw gegevens zodanig aanpassen dat ze wel worden weergegeven.

Als u weet hoe klanten op uw advertenties reageren, kan dit u inzicht bieden in welke indelingen hun aandacht trekken en aan welke delen van uw advertenties uw klanten aandacht schenken. Zo krijgt u een beter beeld van wat uw advertentie aantrekkelijk maakt en wat ervoor zorgt dat gebruikers doorklikken naar uw site. U kunt deze informatie gebruiken om uw advertenties te verfijnen, zodat uw klanten ze nog aantrekkelijker vinden.

Waar u uw gegevens over gratis klikken vindt

Ga als volgt te werk:

1. Log in op uw Google Ads-account via https://ads.google.com.
  2. Klik op het rapportagepictogram en vervolgens op Vooraf gedefinieerde rapporten > Basis > Gratis interacties.

Uw tabel met statistieken bevat de kolommen 'Type gratis interacties', 'Gratis interacties', 'Percentage gratis interacties' en 'Vertoningen'.

3. Bewerk het rapport via het pictogram Chipdeck weergeven en het pictogram Rij of kolom bewerken.
  4. Wanneer de tabel met statistieken eruitziet zoals u dat wilt, kunt u de gegevens downloaden in een rapport. Klik hiervoor op de downloadknop Download.
Probeer het uit

Hoe gratis klikken en interacties werken

Een klik is ook een 'advertentie-interactie'. Telkens wanneer een klant de muisaanwijzer op uw advertentie plaatst, is er sprake van een interactie met de advertentie, ongeacht of die klant op de advertentie klikt. Als klanten op bepaalde delen van een advertentie klikken en de advertentie interactief is, zijn bepaalde interacties gratis. In dergelijke gevallen is er voor de desbetreffende interactie sprake van een 'gratis klik'.

Voorbeeld

Als u een uitvouwbare beeldadvertentie weergeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht wanneer een klant op uw advertentie klikt om de afbeeldingen in uw advertentie uit te vouwen, aangezien dit essentieel is voor de interactieve aard van deze advertentie-indeling.

Afhankelijk van de advertentie-indeling worden er kosten in rekening gebracht wanneer klanten een advertentie-interactie uitvoeren die hen in contact brengt met uw bedrijf of service, of wanneer de klantinteractie plaatsvindt waarvoor de advertentie specifiek is bedoeld.

Voorbeeld

1. Als een klant op de kop van een standaardtekstadvertentie klikt, wordt hij doorgestuurd naar de bestemmingspagina van uw advertentie. Dit is een standaardklik waarvoor kosten in rekening worden gebracht.
  2. Als een klant op uw advertentie klikt om uw advertentiecontent voor Google Ads voor video te starten, worden er niet meteen kosten in rekening gebracht. Er worden echter wel kosten berekend wanneer een kijker de video voor een bepaalde minimumduur bekijkt.