Avainsanojen valitseminen Display-verkoston kampanjoihin

Ilmoitus: Huhtikuusta 2019 lähtien kaikki yleisön avainsanoihin kohdistetut mainosryhmät siirretään automaattisesti käyttämään omia ostoaikeissa olevia yleisöjä. Lue lisää siirrosta täältä.

Display-verkoston avainsanojen avulla voit tavoittaa kampanjoillasi todennäköisiä ostajia.

Jos potentiaalisimmat asiakkaasi harrastavat esimerkiksi vaellusta, voit lisätä vaellukseen tai ulkoiluun liittyviä avainsanoja. Google Ads etsii tämän jälkeen osuvia verkkosivustoja, jotka sisältävät avainsanojasi, sekä osuvia yleisöjä, jotka ovat kiinnostuneita kyseisistä avainsanoista. Yritä valita avainsanoja, jotka ovat osuvia koko mainosryhmän kannalta yksittäisen mainoksen sijaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten avainsanoja käytetään Display-verkostossa.

Näin se toimii

Avainsanat ovat yksi Display-verkoston kohdistusvaihtoehdoista. Mainoksesi voivat joskus näkyä sijoitteluissa, jotka eivät vaikuta liittyvän avainsanoihisi. Avainsana-asetuksistasi riippuen on mahdollista, että mainoksiasi ei näytetä käyttäjille sen sivun sisällön perusteella, jolla he parhaillaan ovat, vaan heidän viimeaikaisen selaushistoriansa tai muiden tekijöiden perusteella. Lue lisää asiayhteyteen kohdistuksesta.

Kun valitset avainsanoja Display-verkoston kampanjoihisi, toimi näin:

• Luo mainosryhmiä tuotteille tai palveluille, jotta Google voi näyttää niihin liittyviä mainoksia.
  • Valitse avainsanoja, joiden arvelet esiintyvän asiakkaidesi selaamilla verkkosivustoilla.
  • Hae lisää mainosryhmä- ja avainsanaideoita.

Luo mainosryhmiä

Ennen kuin valitset avainsanoja Display-verkoston kampanjoihisi, varmista, että kunkin kampanjan mainosryhmät on järjestetty tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden mukaan. Kun sinulla on mainostamiasi tuotteita tai palveluita kuvaavia avainsanoja, voit luoda niihin liittyviä mainoksia.

Esimerkki

Oletetaan, että rakennat kampanjaa leipomollesi. Kun määrität kampanjaa, erottele mainosryhmät myymiesi tuotetyyppien mukaan. Alla on esimerkit yhdestä rakenteeltaan huonosta mainosryhmästä ja kolmesta rakenteeltaan tehokkaasta mainosryhmästä. Niistä saat paremman kuvan siitä, miten kampanjan mainosryhmät kannattaa järjestää.

Rakenteeltaan huono mainosryhmä

Mainosryhmä: Leipomo

Avainsanat: suklaakeksit, kaurakeksit, kanelikeksit, suklaaleivokset, pähkinäleivokset, valkosuklaaleivokset, mustikkamuffinit, vaniljamuffinit, suklaamuffinit

Rakenteeltaan tehokas mainosryhmä

Mainosryhmä: Keksit

Avainsanat: suklaakeksit, kaurakeksit, kanelikeksit

Mainosryhmä: Leivokset

Avainsanat: suklaaleivokset, pähkinäleivokset, valkosuklaaleivokset

Mainosryhmä: Muffinit
Avainsanat: mustikkamuffinit, vaniljamuffinit, suklaamuffinit

Avainsanojen valitseminen

Mainosryhmän avainsanaluettelon avulla Google Ads voi näyttää mainoksiasi osuvilla verkkosivustoilla tai osuville yleisöille. Luo toimiva avainsanaluettelo seuraamalla näitä ohjeita:

• Valitse tuotteeseesi tai palveluusi liittyviä avainsanoja.
  • Luo 5–20 avainsanaa, jotka liittyvät kyseisen mainosryhmän mainoksiin. Kaksi tai kolme sanaa sisältävät ilmaukset ovat yleensä tehokkaimpia.
  • Valitse toisiinsa liittyviä avainsanoja. Jos esimerkiksi myyt kukkia, sinun kannattaa lisätä avainsanaluetteloosi "ruusut" ja "kukka-asetelmat". Näin mainoksiasi voidaan näyttää avainsanojen avulla asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan ruusuja tai kukka-asetelmia.
  • Valitse avainsanoja, jotka liittyvät asiakkaidesi näkemiin verkkosivustoihin.
  • Jos brändisi on vahva ja tunnettu, ota mukaan brändiavainsanoja.

Esimerkki

Mainosryhmä: Leivokset

Avainsanat: suklaaleivokset, valkosuklaaleivokset, mehevät leivokset, jälkiruokareseptit, leivosreseptit

Avainsanaideoiden hyödyntäminen

Sinulle voidaan ehdottaa avainsanoja, joita et ehkä itse tulisi ajatelleeksi kampanjoita luodessasi.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Sisältö. Klikkaa sitten sivun yläosasta Display-/videomainosten avainsanat ‑välilehteä tai klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Mainosryhmät.
  3. Lisää uusi avainsana tai mainosryhmä klikkaamalla pluspainiketta .
  4. Täytä Avainsanaideoita-kohdassa näkyvä "Lisää aiheeseen liittyvän verkkosivuston osoite"- tai "Lisää tähän tuotteesi tai palvelusi" ‑kenttä.
  5. Lisää avainsana avainsanalistaan klikkaamalla avainsanan vieressä näkyvää pluspainiketta.
  6. Klikkaa Tallenna.

Avainsanojen tulosten seuraaminen ja parantaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit tutkia avainsanojen tuloksia Display-verkostossa:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse Yleiskatsaus.
  3. Klikkaa yläreunan Näkymät-palkista avattavaa Näkymät-valikkoa ja valitse Display-kampanjat.
    Huom. Jos haluat mieluummin käyttää vasemman reunan navigaatiopaneelia, klikkaa Google Ads ‐tilin vasemmasta yläkulmasta Vaihda näkymä.
  4. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Sisältö.
  5. Klikkaa sivun yläosasta Display-/videomainosten avainsanat ‑välilehteä.

Näkyviin tulevasta taulukosta näet impressiot, klikkaukset ja muut tulokset, joiden avulla saat käsityksen siitä, miten hyvin avainsanasi vastaavat mainontatavoitteitasi. Näiden tulosten perusteella voit tarvittaessa muokata avainsanalistaasi.

Google Ads voi käyttää yleisölähteistä kerättyä dataa yleisökampanjoidesi hintatarjousten ja kohdistuksen parantamiseen.