Breed zoeken: definitie

Opmerking: Deze definitie heeft alleen betrekking op targeting van positieve zoekwoorden. Uitsluitingszoekwoorden voor breed zoeken gedragen zich anders dan brede zoekwoorden. Meer informatie over zoekwoordopties

Een zoektype voor zoekwoorden waarmee u uw advertentie kunt tonen voor zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan de betekenis van uw zoekwoord. Hieronder kunnen zoekopdrachten vallen waarin de zoekwoordtermen niet zijn opgenomen. Zo kunt u meer zoekopdrachten bereiken dan met exacte zoekwoorden en zoeken op woordgroep.

Breed zoeken is het standaard zoektype dat aan al uw zoekwoorden wordt toegewezen. Zo kunt u met uw advertenties een bredere doelgroep bereiken zonder dat u een uitgebreide zoekwoordenlijst hoeft op te stellen. Stel dat u het brede zoekwoord 'autoruiten repareren' heeft. Dit zoekwoord kan zoekopdrachten zoals 'ruiten van auto's vervangen' bereiken, ook al bevat deze niet dezelfde woorden als uw zoekwoord, omdat de woorden zijn gerelateerd aan de zoekopdracht.

Bij breed zoeken geeft u gewoon het zoekwoord op. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe breed zoeken werkt:

Voor een breed zoekwoord, zoals koolhydraatarm dieet, kunnen advertenties worden weergegeven voor zoektermen zoals

Voor dit zoektype kan ook rekening worden gehouden met het volgende, zodat u relevante overeenkomsten krijgt:

• De recente zoekactiviteit van de gebruiker
  • De content van de bestemmingspagina
  • Andere zoekwoorden in een advertentiegroep, voor meer inzicht in de intentie bij bepaalde zoekwoorden

Breed zoeken werkt het best in combinatie met Slim bieden. Het systeem voor Slim bieden stelt een bod in voor elke afzonderlijke veiling van elke zoekopdracht en biedt hoger of lager, afhankelijk van hoe goed de zoekopdracht waarschijnlijk presteert. Slim bieden maakt gebruik van overeenkomsten met een brede set zoekopdrachten, zodat u de zoekopdrachten kunt vinden die het best voor u zijn. Meer informatie over hoe u Slim bieden-campagnes uitbreidt met breed zoeken