Tietoja mainosten näytöstä

Huhtikuusta 2020 alkaen nopeutettua näyttöä ei voi enää käyttää Google Ads ‑kampanjatyyppien kanssa. Nopeutettua näyttöä käyttävissä kampanjoissa otetaan automaattisesti käyttöön normaali näyttö 1.5.2020.

Suosittelemme, että otat normaalin näytön käyttöön muuttamalla budjetin jakeluasetusta kampanja-asetusten sivulla. Kampanjoiden tai jaettujen budjettien määrittäminen käyttämään nopeutettua näyttöä kolmansien osapuolien työkalujen tai komentosarjojen avulla voi aiheuttaa virheen. Katso lisätietoja Google Ads ‑kehittäjien blogista.

Nopeutettu näyttö ei auta saamaan budjeteista tavallista suurempaa hyötyä. Budjetin rajoittamien ja nopeutettua näyttöä käyttävien kampanjoiden tuhannen impression hinta tai klikkauskohtainen hinta on todennäköisesti korkeampi, koska kilpailu huutokaupoissa on kovempaa varhain aamulla. Normaalin näytön ottaminen käyttöön kampanjoissa, joissa on rajallinen budjetti, voi parantaa Display-verkoston kampanjoiden klikkausprosenttia ja YouTube-kampanjoiden katselukertakohtaista hintaa. Jos sinun on vaikea saavuttaa kulutustavoitettasi, kokeile suositussivulla esiteltyjä optimointeja.

Alla olevassa nopeutettua näyttöä käsittelevässä osiossa kerrotaan, miksi nopeutetun näytön käyttämistä kannattaa välttää.

Normaalin näytön käyttöönotto nopeutettua näyttöä käyttävissä kampanjoissa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa etusivun vasemman reunan sivuvalikosta Asetukset.
  3. Suodata näkyviin pelkät Hakukampanjat klikkaamalla vasemmanpuoleiselta välilehdeltä Hakukampanjat.
  4. Valitse kaikki Hakukampanjat valitsemalla Kampanja-sarakeotsikon viereinen valintaruutu.
  5. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten Muuta näyttötapaa.
  6. Valitse Normaali, jotta normaali näyttötapa otetaan käyttöön kaikissa näkyviin suodatetuissa kampanjoissa.
  7. Klikkaa Käytä.
Mainosten näyttötapa voi määrittää sen, miten pitkään budjetti kestää.

Jos budjettisi on rajallinen, määritä mainosten päiväkohtainen näyttötahti valitsemalla mainosten näyttötavaksi normaali tai nopeutettu. Tässä artikkelissa kerrotaan kahdesta mainosten näyttötavasta ja siitä, milloin niitä kannattaa käyttää.

Mainosten näyttö ja keskimääräinen päiväbudjetti

Kun luot kampanjan, määritätkeskimääräisen päiväbudjetin. Tämä määrittää, kuinka paljon keskimäärin haluat käyttää päivittäin tähän kampanjaan (joinakin päivinä sinulta saatetaan veloittaa vähemmän ja joskus enintään kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran).

Useimpien mainostajien budjettia käytetään silloin, kun potentiaalinen asiakas klikkaa mainostajan mainosta. Mitä useammin mainosta klikataan, sitä nopeammin keskimääräinen päiväbudjetti kuluu. Kampanjan mainosten näyttötapa määrittää, miten nopeasti budjettia käytetään.

Jos kampanjan budjettia on rajoitettu, mainosten näyttötavalla on merkitystä. Näyttötavan avulla voit nimittäin päättää, miten nopeasti budjettia käytetään. Jos kampanja on budjetiltaan rajaton, mainosten näyttötavalla ei ole merkitystä. Kun budjetti on riittävän korkea, mainoksia näytetään koko päivän ajan.

Normaalin tai nopeutetun mainosten näytön valitseminen

Käytettävissäsi on kaksi mainosten näyttötapaa: normaali (tämä on kaikkien kampanjoiden oletusasetus, joka optimoi budjetin kuluttamalla sitä koko päivän ajan) tai nopeutettu (tämän asetuksen käyttöä ei suositella useimmille mainostajille).

Normaali näyttö (oletusasetus)

• Näin se toimii: Google optimoi kulutuksesi vastaamaan paremmin kohdistetun mainosjakauman käyttäjien tekemiä hakuja (esim. käyttäjän hakiessa tuotettasi/palveluasi). Budjetti jaetaan koko päivälle, jotta se ei kulu loppuun liian aikaisin. Budjetti jaetaan niille tunneille, joiden aikana mainokset on ajoitettu näkymään.
  • Edut: Normaalia näyttöä suositellaan useimmille mainostajille. Siitä on hyötyä, jos haluat tavoittaa asiakkaita tasaisesti koko päivän ajan. Jos sinulla on pieni budjetti, tämä asetus voi myös estää kuluttamasta suurinta osaa budjetista heti aamusta.
  • Huomaa: Koska mainoksia näytetään pitkin päivää, et välttämättä näe etsimääsi mainostasi joka kerta, varsinkaan jos kampanjan budjettia on rajoitettu.

Vinkki

Jos haluat nähdä, miltä mainoksesi näyttää asiayhteydessään, kannattaa mieluummin käyttää Mainoksen esikatselu- ja diagnoosityökalua kuin tehdä haku Googlessa.

Nopeutettu näyttö (ei suositella useimmille mainostajille)

• Näin se toimii: Nopeutettua näyttöä optimoidaan vähemmän kuin normaalia näyttöä, ja se myös kuluttaa budjetin nopeammin loppuun kuin normaali näyttö. Nopeutettua näyttöä ei suositella useimmille mainostajille. Jos kampanjan budjetti on rajallinen, kampanja voi kuluttaa suurimman osan budjetista jo varhain aamulla. Tämä ei välttämättä vastaa ajankohtaa, jolloin useimmat käyttäjät etsivät tuotteita tai palveluita.
  • Edut: Vaikka tätä asetusta ei suositella useimmille mainostajille, voit käyttää sitä, jos sinulle on tärkeää näyttää mainoksia illan sijasta aikaisin aamulla. Tällöin mainokset eivät ehkä kuitenkaan näy koko päivän ajan.
  • Huomaa: Jos kampanjan budjettia on rajoitettu, mainosten näyttäminen lopetetaan, kun kyseiselle päivälle määritetty keskimääräinen päiväbudjetti on käytetty. Jos saavutat budjettirajan varhain aamulla, mainos näytetään uudelleen vasta seuraavana päivänä. Et siis välttämättä näe mainosta aina sitä etsiessäsi tai etenkään yöaikaan.

Muistettavaa

• Jos et pysty käyttämään budjettiasi, nopeutettu näyttö ei välttämättä kasvata kulutustasi. Jos et pysty kuluttamaan keskimääräistä päiväbudjettiasi, harkitse avainsanojen lisäämistä tai hintatarjousten korottamista sen sijaan, että ryhtyisit käyttämään nopeutettua näyttöä. Jos kampanjan budjettia ei ole rajoitettu, molemmat näyttötavat pyrkivät näyttämään mainostasi kaikissa saatavilla olevissa kohdistetuissa mainosjakaumissa.
  • Nopeutettu näyttö voi parantaa tuhannen impression hintaa, Display-verkoston kampanjoiden klikkausprosenttia ja YouTube-kampanjoiden katselukertakohtaista hintaa. Tämä johtuu siitä, että mainoksia näytetään useammin aamulla, mikä voi johtaa kilpailukykyisempiin hintoihin. Normaalin näytön optimaalinen jakelu voi laskea klikkauskohtaisia hintoja nopeutettuun näyttöön verrattuna. Jos tilin budjettia ei rajoiteta koskaan, asetus ei vaikuta kehitykseen.
  • Nopeutettu näyttö voi aiheuttaa sen, että mainokset näkyvät tietyllä alueella tai tietyille demografisille ryhmille. Mainokset esimerkiksi näkyvät todennäköisemmin henkilöille, jotka ovat aikaisemmilla aikavyöhykkeillä. Jos kohdistat mainokset Yhdysvaltoihin, ne näkyvät aikaeron vuoksi todennäköisemmin itärannikolla oleville käyttäjille kuin länsirannikolla oleville.
  • Nopeutettu näyttö ei ole enää käytettävissä joissakin kampanjatyypeissä, kuten Haku- ja Shopping-kampanjoissa.
  • Nopeutettu mainosten näyttö voi pienentää sijoitetun pääoman tuottoprosenttia, jos käytössä on rajallinen budjetti.