Om annonseplanlegging

Du vil kanskje at annonsen din skal vises når en kunde søker på nettet, uansett tidspunkt. Eller kanskje du bare vil vise annonsen på bestemte dager eller i arbeidstiden, når du er til stede og kan ta deg av kundehenvendelser.

Annonseplanlegging er ikke kompatibelt med Smart Shopping-kampanjer.

Sånn fungerer det

Du kan bruke annonseplanen for å

• Angi bestemte tidspunkter eller ukedager du ønsker at annonsene dine skal bli vist på.
  • Angi budjusteringer for å øke eller redusere budene for bestemte dager og tidspunkter.

Som standard brukes innstillingen «Hele dagen» for Google Ads-kampanjene dine. Dette betyr at annonsene dine er kvalifisert for å vises hele dagen, hver kalenderdag. Husk at hvis ingen søker etter søkeordene dine på det bestemte tidspunktet eller den bestemte dagen, blir ikke annonsene dine vist.

Eksempel

Tenk deg at du driver en hundesledevirksomhet på Svalbard. Når du ser på «Dag og klokkeslett»-resultatene på Annonseplan-siden, har du lagt merke til at du oppnår de beste resultatene med annonsene dine mellom kl. 08.00 og 11.00 på tirsdager når programmet Ekstremt kalde steder vises på TV. Derfor bestemmer du deg for å justere annonseplanen, slik at annonsene dine bare vises i dette tidsrommet på tirsdager.