Øk konverteringsfrekvensen din

Hvis du mottar godt med trafikk fra annonsene dine, men det er for få folk som faktisk kjøper noe eller registrerer seg for noe (vi kaller disse handlingene «konverteringer»), finnes det flere tiltak du kan iverksette for å forbedre situasjonen. Du kan bruke Google Ads-verktøyet for konverteringssporing (som er gratis) for å måle hvor mange som faktisk kjøper noe eller registrerer seg for noe når de har kommet til nettstedet ditt. Deretter kan du treffe flere tiltak for å forbedre konverteringsfrekvensen din. Du kan for eksempel legge til mer spesifikke søkeord og negative søkeord, som vi tar for oss i denne artikkelen.

Spor resultatene dine med konverteringssporing

Før du gjør store endringer i kontoen din, er det lurt å se hvor stor omsetning annonsene dine genererer for øyeblikket. I Google Ads kan du se antall visninger og klikk du får med annonsene dine, men ville det ikke vært flott om du også kunne ha sett antall konverteringer du mottar? Nå kan du faktisk det i Google Ads – med konverteringssporing.

Når du har konfigurert konverteringssporing, kan du se hvor effektive kampanjene dine blir etter at du har justert dem. Hvis du for eksempel gjør en endring i en kampanje og merker at konverteringsfrekvensen stiger, tyder dette på at endringen fører til bedre kampanjeresultater.

Få bedre konverteringsfrekvens med spesifikke søkeord

Nå som du kan spore konverteringene dine, kan du fokusere på å øke konverteringsfrekvensen. Spesifikke søkeord gir ofte høyere konverteringsfrekvens enn generelle søkeord. Ta søkeordene nedenfor som et eksempel. Hvilket av disse tror du gir høyest konverteringsfrekvens?

1. Acme
  2. Acme-skrivere
  3. Acme 710c

Mer spesifikke søkeord som «Acme 710c» fører vanligvis til bedre konverteringsfrekvens enn generelle søkeord som «Acme». Årsaken er at folk som søker etter spesifikke modeller eller produktnumre, vanligvis allerede har gjort undersøkelser omkring det aktuelle produktet og ønsker å foreta et kjøp.

Husk imidlertid at hvis du bruker mer spesifikke søkeord, kan dette føre til færre visninger. Hvis søkeordene er for spesifikke, vil trolig færre personer søke med dem. Trikset er å finne den riktige balansen mellom søkeord som er generelle nok til å fange opp det folk søker etter, og spesifikke nok til å oppnå konverteringer.

Bruk negative søkeord for å finstemme trafikken

En annen mulig måte å forbedre konverteringsfrekvensen på er å bruke negative søkeord. Når du bruker negative søkeord, vises ikke annonsen din når folk søker etter akkurat disse søkeordene. Dette er nyttig når du prøver å begrense en annonse slik at den ikke vises for personer som bare surfer rundt og ennå ikke er klare til å kjøpe noe.

Eksempelvis bruker noen annonsører «gratis» som et negativt søkeord. Med mindre du tilbyr gratis produkter eller vareprøver på nettstedet ditt, kan du vurdere å legge til dette som et negativt søkeord for å tiltrekke færre personer som bare ser etter gratis produkter. Det er lite sannsynlig at personer som søker etter gratis produkter, ønsker å kjøpe noe.

Bruk søkeordrapporten for å nå ut til de rette kundene

I Google Ads finner du informasjon om resultatene for de enkelte søkeordene, men du kan også få informasjon om de eksakte ordene som kundene søkte med da annonsen din ble vist. Du finner denne listen over søkeord i søkeordrapporten.

Når du har sett gjennom denne rapporten, kan du velge å legge til eller ekskludere bestemte søkeord fra søkeordlisten din. På denne måten kan du målrette mot de rette kundene ved å utvide eller avgrense muligheten for at annonsen blir vist.

Eksempel

Tenk deg at du selger videospill på nettstedet ditt. Det fremgår av søkeordrapporten at annonsen din ble vist når folk søkte etter «videospillblad». Personer som søker etter blader, er sannsynligvis ikke ute etter å kjøpe videospill akkurat nå. I dette tilfellet kan du vurdere å legge til «blad» som et negativt søkeord slik at annonsen din ikke vises for disse søkene.

Du ser også at annonsen din ble vist til folk som søkte etter «figurer fra videospill». Nå har det seg slik at du faktisk også selger slike figurer. Du bør derfor vurdere å legge til «figurer fra videospill» som et spesifikt søkeord, slik at du kan øke sjansene for at annonsen din blir vist ved dette søket.

Ta med priser i annonser for å tiltrekke potensielle kjøpere

Du kan også skaffe deg mer relevant trafikk ved å ta med priser i annonseteksten. Hvis en kunde får se prisen du forlanger for produktet ditt, og fortsatt klikker på annonsen din, vet du med en gang at vedkommende kan være interessert i kjøpe produktet til denne prisen. Hvis prisen anses som for stiv, klikker ikke vedkommende på annonsen din, og da har du spart deg for kostnaden av et annonseklikk.

Du kan vurdere å eksperimentere med priser i annonseteksten for å se om dette gjør at du oppnår en bedre konverteringsfrekvens med annonsene dine. Dette kan være spesielt effektivt når du har lavere priser enn konkurrentene.

Du kan teste ut om dette er noe for deg, ved å kjøre et eksperiment der du legger til en ny annonse du kjører i rotasjon med den opprinnelige annonsen. Med annonserotasjon kan du sammenligne klikkfrekvensen og konverteringsfrekvensen for annonsen henholdsvis med og uten pris.