Konversioprosentin parantaminen

Jos mainoksesi tuottavat mukavasti liikennettä mutta riittävän moni ei osta, tilaa tai rekisteröidy (eli käynti ei johda niin kutsuttuun konversioon), voit parantaa tilannetta eri tavoin. Google Adsin ilmaisella konversioseurantatyökalulla voit mitata, kuinka moni verkkosivuillasi käyvistä ihmisistä päätyy ostamaan, tilaamaan tai rekisteröitymään. Tämä jälkeen voit parantaa konversioprosenttiasi usealla eri tavalla, kuten lisäämällä tarkempia avainsanoja ja negatiivisia avainsanoja, joita käsitellään tässä artikkelissa.

Menestyksen seuraaminen konversioseurannalla

Ennen kuin teet suuria muutoksia tiliisi, kannattaa selvittää, kuinka paljon hyötyä mainoksistasi tällä hetkellä on. Google Ads näyttää, kuinka monta näyttökertaa ja klikkausta mainoksesi tuottavat. Eikö kuitenkin olisi hienoa, jos Google Ads näyttäisi myös konversioiden määrän? Itse asiassa Google Ads voi näyttää sen – konversioseurannan avulla.

Määrittämällä konversioseurannan näet, kuinka tehokkaita kampanjasi ovat niihin tekemiesi muutosten jälkeen. Jos esimerkiksi huomaat konversioprosentin suurentuneen kampanjaan tekemäsi muutoksen jälkeen, tämä on hyvä merkki siitä, että kampanjan tehokkuus on muutoksen ansiosta nousujohteinen.

Konversioprosentin parantaminen tarkoilla avainsanoilla

Kun konversioiden seuranta on saatu toimimaan, voit keskittyä parantamaan konversioprosenttia. Tarkoilla avainsanoilla on yleensä parempi konversioprosentti kuin yleisillä avainsanoilla. Tutki esimerkiksi alla olevia avainsanoja. Minkä luulet johtavan parhaimpaan konversioprosenttiin?

1. Acme
  2. Acme-tulostimet
  3. Acme 710c

Tarkemmat avainsanat, kuten "Acme 710c", tuottavat yleensä paremman konversioprosentin kuin yleisemmät avainsanat, esimerkiksi "Acme". Tämä johtuu siitä, että tiettyjä malleja tai tuotenumeroita hakevat ihmiset ovat jo yleensä tutkineet tuotetta ja haluavat tehdä ostoksen.

Muista kuitenkin, että tarkempien avainsanojen käyttö voi johtaa vähäisempiin näyttökertoihin. Jos avainsanasi ovat liian tarkkoja, harvemmat ihmiset saattavat tehdä hakuja kyseisillä termeillä. Jujuna on löytää oikea tasapaino riittävän yleisten, ihmisten hakuja vastaavien avainsanojen ja konversioihin johtavien, riittävän tarkkojen avainsanojen välillä.

Liikenteen tarkentaminen negatiivisten avainsanojen avulla

Negatiiviset avainsanat ovat toinen tapa parantaa konversioprosenttia. Kun käytät negatiivisia avainsanoja ja joku tekee haun käyttämälläsi negatiivisella avainsanalla, mainostasi ei näytetä. Tästä on hyötyä, kun mainosta ei ole tarkoitus näyttää ihmisille, jotka ainoastaan selaavat eivätkä vielä ole valmiita ostamaan mitään.

Jotkin mainostajat käyttävät esimerkiksi sanaa "ilmainen" negatiivisena avainsanana. Jos sivustollasi ei ole ilmaisia tuotteita tai kokeilujaksoja, sinun kannattaa lisätä tämä sana negatiiviseksi avainsanaksi. Näin ilmaisia tuotteita etsiviä ihmisiä päätyy sivustolle vähemmän. Ilmaisia tuotteita hakevat ihmiset ovat todennäköisesti haluttomampia tekemään ostoksia.

Oikeiden asiakkaiden tavoittaminen hakutermiraportin avulla

Google Ads näyttää, miten hyvin yksittäiset avainsanasi toimivat. Se voi kuitenkin näyttää myös tarkat sanat, joilla asiakkaat tekivät haun, kun mainoksesi näytettiin. Tämä termiluettelo on nähtävissä hakutermiraportissa.

Tarkistettuasi tämän raportin voit päättää lisätä tiettyjä avainsanoja avainsanaluetteloon tai jättää avainsanoja pois luettelosta. Tarkentamalla sitä, kuka voi nähdä mainoksesi, voit entistä paremmin kohdistaa mainoksia oikeisiin asiakkaisiin.

Esimerkki

Myyt videopelejä verkkosivuillasi. Hakutermiraportista huomaat, että mainoksesi näkyi, kun ihmiset tekivät haun avainsanalla "videopelilehti". Lehtiä etsivät ihmiset eivät sillä hetkellä luultavasti ole aikeissa ostaa videopelejä. Voit halutessasi lisätä sanan "lehti" negatiiviseksi avainsanaksi niin, että mainostasi ei näytetä kyseisten hakujen yhteydessä.

Samalla huomaat myös, että mainoksesi näkyi, kun ihmiset tekivät haun avainsanalla "videopelihahmot". Kuinka ollakaan, myyt myös videopelihahmoja! Tällöin sinun kannattaa lisätä "videopelihahmot" tarkaksi avainsanaksi, jotta mainoksellasi on parempi mahdollisuus näkyä tällä haulla.

Hintojen lisääminen mainokseen potentiaalisten ostajien houkuttelemiseksi

Hintojen sisällyttäminen mainostekstiin on toinen keino saada osuvampaa liikennettä. Jos asiakas näkee tuotteesi hinnan ja silti klikkaa mainosta, tiedät että hän on kiinnostunut ostamaan tuotteen juuri tällä hinnalla. Jos hinta ei ole hänelle mieleinen, hän ei klikkaa mainostasi ja säästät kyseisen klikkauksen hinnan.

Voit kokeeksi lisätä hintoja mainostekstiin ja selvittää, paraneeko mainostesi konversioprosentti. Tämä voi olla erityisen tehokasta, jos hintasi ovat alhaisemmat kuin kilpailijoillasi.

Jos haluat kokeilla, onko tämä toimiva keino sinun kohdallasi, luo uusi mainos ja vuorottele mainoksiasi. Jos käytät mainosten vuorottelua, voit verrata hinnan sisältävän ja hinnattoman mainoksen klikkaussuhdetta ja konversioprosenttia.